Croinvest.eu

Otvorene prijave za besplatnu crowdfunding akademiju

Istraživanje Centra za društvene inovacije i održivi razvoj s početka 2014. godine pokazalo je da tek 1 % hrvatskih građana, uglavnom mlađe životne dobi, zna što je grupno financiranje zbog čega se iz hrvatske perspektive ono trenutno čini velikom izazovom.

Pod sloganom „Get ready to get !“, Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) i društveno poduzeće BRODOTO s partnerima pokreću besplatnu Crowdfunding Academy radionicu koja će se po prvi put održati u Zagrebu od 30. svibnja do početka rujna 2015. godine.

Inicijativa je pokrenuta s ciljem podizanja svijesti o mogućnostima financiranja inovativnih projekata zbog čega je Crowdfunding Academy odlična prilika za sve koji imaju zanimljive ideje i projekte, ali im nedostaje početnih sredstava za njihovu realizaciju.

Prijaviti se mogu udruge, startup tvrtke, zadruge, građanske inicijative, škole, vrtići, fakulteti, općine, gradske uprave, poduzetnici, obrtnici i svi koji imaju razrađenu ideju koju djelomično ili u potpunosti žele financirati putem crowdfundinga.

U obzir se uzimaju:
– projekti povezani s korištenjem obnovljivih izvora energije, energetskom efikasnošću i zaštitom okoliša;
– projekti povezani s podizanjem razine svijesti o prevenciji rizika od poplava i drugih prirodnih katastrofa;
– IT i hardverska rješenja;
– projekti iz društvenog poduzetništva;
– projekti edukacije;
– dizajnerski projekti;
– projekti socijalnog uključivanja.

Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2015. godine, a rezultati natječaja će biti poznati do 23. svibnja 2015. godine. Odabrani timovi će tijekom trajanja Crowdfunding Academy dobiti mentorsku pomoć i podršku stručnjaka koji su radili i sudjelovali u nekim od najuspješnijih kampanja u Hrvatskoj i regiji, a od polaznika se očekuje motivacija, sudjelovanje na sve tri vikend radionice, spremnost na izazove i ustrajnost tijekom cijelog programa i nakon lansiranja njihovih crowdfunding kampanja.

Više informacija o prijavi na natječaj možete pronaći putem službene web i facebook stranice Crowdfunding Academy.

Ključne riječi: , , , ,