APOX Film Festival 2022

KUC, KUC!

Dobar dan. Kao što možda znate, ili ne znate, mi smo organizatori APOX dokumentarnog filmskog festivala na otoku Lošinju. Ove godine smo pripremili nešto drugačije, ove godine smo krenuli s crowdfunding kampanjom za mlade autore. Nekada smo i mi bili mladi te nam je trebao poticaj iz okoline kako bi došli gdje smo danas. Zato pomozimo mladim autorima, dajmo im priliku da se pokažu. Neka zasjaju u punom sjaju i preko APOX film festivala postanu budući filmski autori svjetskih naslova.

ZATO, skoči s nama u ovu avanturu!

3 Ulagača 1 Sviđa mi se
400,00 kn PRIKUPLJENO
70.000,00 kn CILJ
Raised Percent :
0.57%

0.57% PRIKUPLJENO
Otok Lošinj, Hrvatska

O nama

Mi smo organizatori APOX film festival, te vodimo kino dvoranu Veli Lošinj zadnjih 3 godine. Entuzijazam nas je pokrenuo da krenemo ovim putem i da jednom malom mjestu uz pomoć grada Malog Lošinja osiguramo da postoji mjesto okupljanja građana koji će na jednom mjestu osim društvene dvorane imati i mogućnost gledanja najnovijih filmskih uradaka. Zato kao entuzijasti pokrećemo razne kulturne projekte, od filmskih radionica do filmskih festivala, dana filmova i slično. Uvijek smo tu za druge, te cijenimo svaku pohvalu koja dolazi od drugih, te se trudimo maksimalno ponuditi ono što možemo, nas.

O projektu

APOX Film Festival bliži se svom trećem rođendanu i želimo osigurati da 2022 godina bude u znaku onih nezavisnih filmskih redatelja koji nemaju financijskih sredstava za stvaranje kvalitetnih filmskih uradaka.

Naš Festival je krenuo s pričom prije 17 godina, u maloj društvenoj prostoriji današnjeg kina Veli Lošinj, s običnim jeftinim projektorima koji nisu imali mogućnost projicirati kvalitetnu sliku, ali smo kroz 3 godine vrhunski odrađivali posao i trudili se da Festival opstane. Nažalost, od projekta smo tad odustali, ali nakon 12 godina smo se odlučili pokrenuti ga opet, jer smatramo da svatko ima pravo biti viđen, svaki mladi autor, svaki nezavisni producent od kud god da dolazi ima pravo imati mogućnost biti prikazan na velikom platnu.

Želimo promovirati te umjetnike, osigurati im da od bezimenog umjetnika postane osoba koja će svojim prisustvom na Festivalu ostvariti zavidne i potrebne kontakte koji će im osigurati budžete za stvaranje kvalitetnijih filmova. Zato želimo da Naš festival bude onaj koji će stvarati i poticati film i filmsku kulturu.

Ovim projektom za osvajača nagrade mladih autora (Young of APOX) želimo osigurati financijska sredstva s kojim će financirati svoj film, koji će promociju imati na slijedećem Festivalu. Kao kratkometražni filmski uradak, film preuzimamo mi kao organizacija koji će isti promovirati i na drugim festivalima te tako stvoriti jedinstveno spajanje umjetnika i festivala koji će pridonijeti osiguranju promocije.


Financijski cilj kampanje

Ciljevi kampanje:

  1. CILJ do 10.000,00 kn koji će osigurati financiranje promocije filma koji se snimi od strane mladog autora APOX 2022
  2. CILJ do 20.000,00 kn koji će osigurati financiranje najma opreme, te promociju filma
  3. CILJ do 30.000,00 kn koji će osigurati da autor ima sredstva za angažiranje osoba koji će sudjelovati u projektu, naknade te djelomična sredstva za montažu projekta
  4. CILJ od 30.000,00 do 50.000,00 kn osigurat će osnovna sredstva za niskobudžetni film s osiguranjem svih potrebnih sredstava za snimanje (najam opreme, montaža, naknade za glumce)
  5. CILJ od 50.000,00 kn na gore osigurat će samom mladom autoru da lakše odradi sve zadatke, da nema ograničenja te da sam filmski uradak bude na vrhunskom nivou te mu dati određena dodatna sredstva za naknade pri prijavi na filmske festivale


Tim kampanje

Marko Hesky kao glavni začetnik ove ideje, pokretač Udruge Relive, te osnivač kina Veli Lošinj, svojim znanjem i vještinama kroz zadnje 3 godine ostvaruje zavidne rezultate pri promociji kino programa i vođenja APOX film festival programa. Zaljubljenik u film, u kulturu daje najviše što može kako bi se ostvarili zadani godišnji ciljevi i tako promovirala kultura na zabavne i interaktivne načine na otoku Lošinju. Osim što vodi udrugu Relive, vodi turističku agenciju, potpredsjednik je mjesnog odbora Veli Lošinj i aktivan član zajednice.

Ivana Šeparović ima iskustva u radu s lokalnom zajednicom, lokalnim nevladinim udrugama i provođenju edukativnih programa o zaštiti okoliša. Kao članica udruge Relive, vodi i dio socijalnog programa kina Veli Lošinj, razgovore sa predstavnicima filmske industrije, te je angažirana oko same organizacije APOX film festivala.

Ratko Vidović aktivni je član zajednice koji svojim znanjem i vještinama pomaže u promociji kulture na otoku Lošinju. Redoviti je član udruge Relive, te vodi projekcije u kinu Veli Lošinj, te je uvijek dostupan za pomoć u zajednici. Ima iskustva u glumi, te samim time pomaže u snimanju promotivnih spotova za APOX kampanje.


Mediji koji podržavaju naš rad

Trenutno nas podržavaju Otoci.net, radio Jadranka te drugi mediji koji su pisali o nama i pisat će, a čije linkove objavljujemo u nastavku:


Drugi o nama

Goran Božičević

ZAŠTO PODRŽAVAM APOXFEST

Apoxfest podržavam jer ga volim. Volim njegov rast, tako rijetku otvorenost svima da ga zajedno gradimo, volim čar okupljanja onih koje zanima film a ne glamur oko njega, volim jer ima dušu.

Bio sam dvaput na Apoxfestu a već se veselim ovogodišnjem i onima poslije.

Drugačiji je to filmski festival i ne čudi ako za njega niste čuli. Najvažnije su mu radionice za mlade zaljubljenike u film, revitalizacija prostora koji filmski dišu desetljećima, ljudi za koje je film intimna, komorna radost, ne stvar površnih efekata ili prestiža.

Apoxfest raste i to nećete imati često vidjeti. Festivali su obično formirani, zadani, dobro organizirani, sponzorima pokriveni, više ili manje ambiciozni, nerijetko predivni no ipak zatvoreni. Neće vas baš pozvati da sudjelujete u njihovoj organizaciji. Kao volonter/ka možda, no neće vas pitati ili još neobičnije – neće vas uključiti u organizaciju odmah, sada.

Apoxfest hoće. On raste polako, kao hrast. Taj rast ne vidite, nije vam ni važan, dok ne osjetite da se možete na njega osloniti, da je živ, prisutan, u skladu s pravim ritmom otoka, najvažnijeg mu identiteta. Otoci naime ne žive samo ljeti, u sezoni, dok je više turista nego domaćih. Pitanje je koliko ljeti zapravo žive a koliko preživljavaju najezdu, okupaciju masovnog turizma, bijega od gradova, besmislenog trka u zagrljaj smirenja i polaganoće.

Otoci žive ponajviše i najbujnije van sezone, kada su tamo samo oni kojima je stalo do njih makar su filmadžije iz Francuske, Makedonije ili Izraela, stignu i u doba pandemije.

Takav je i Apoxfest, polagan, nenametljiv, pomirljiv između prividno nezainteresiranih otočana i najboljih svjetskih dokumentaraca. Jer zna. Zna da sve ima svoje vrijeme, svoj tempo, da se na otoku ništa pametno, vrijedno ni smisleno ne radi preko noći.

A Apoxfest je to sve , naizgled pun kontroverzi. Neambiciozan a na mlade, one koji tek stižu, fokusiran. Samozatajan a bez loših filmova. Domaćima nezanimljiv a svi znaju što je i tko i zašto je na Festivalu. Na koji su ponosni ali vam to neće glasno reći.

Reći da je Apoxfest dobra investicija je nerazumjevanje. To bi, naime,  bilo uvreda reći Festivalu koji je vrijednost sam po sebi, svom pristupu, duši, ljudima koje voli i oni njega, svojoj istinskoj humanosti onoj za koju volimo vjerovati da je najbolja vrijednost od svih.

Apoxfest je Porta. Ulaz, kapija u Svijet naše male planete prezentiran najboljim filmovima, svijet koji se izvana ne vidi, pažljivo od krivih namjernika čuvan.

Svijet u koji će ući samo oni kojima ne treba brzo, lako, sjajno, atraktivno.

Postoje valjda neki drugi otoci, ako uopće koji takav zov imaju (Sumnjam.)

Apoxfest je ta, povremeno otvorena zona prijelaza prema sebi samima, umjetnosti koja oduzima dah, razgovora s neznancima koji su vam bliži od familije, razmišljanjima u kojima uživate dok vas mjenjaju. Može se i reći Pravi otočki praznik dokumentarnog filma. Samo otoci znaju što jesu i koja im je uloga – mostovima.

To je Apoxfest, Most u samoj svojoj definiciji.

Goran, Buje 29.5.2022.

http://www.politikenenasilja.org/9-o-nama/30-goran

 

Kako donirati (jednostavno je!)

Kako bi se uspješno izvršila uplata potrebno je:
1. ukoliko ste na laptopu, na desnoj margini stranice odabrati željeni iznos uplate, a ukoliko ste na mobilnoj verziji, na vrhu kampanje pritisnuti plavo dugme “Podržite kampanju” i potom u kućicu upisati proizvoljni iznos i kliknuti na plavu strelicu ili ispod kućice odabrati unaprijed određeni iznos i nagradu;
2. u obrazac upisati tražene osobne podatke;
3. odabrati željeni način plaćanja:
a) Visa ili MasterCard kartica (opcija AgentCASH);
b) kriptovalutom (Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS) putem sustava PayCek (ovdje možete preuzeti upute za korištenje PayCeka);
c) KEKS Pay;
d) opća uplatnica ili internet/mobilno bankarstvo.
4. potvrditi uplatu prema daljnjim uputama platforme.

Nakon izvršenog plaćanja potrebno je sačekati određeno vrijeme do obrade uplate i njenog evidentiranja na stranici kampanje. Uplate izvršene općom uplatnicom ili internet/mobilnim bankarstvom evidentiraju se u roku od 1 do 2 radna dana, a uplate izvršene karticama, kriptovalutama ili KEKS Payom u roku od 1 do 12 sati.

Za dodatne tehničke upite u vezi plaćanja molimo Vas da se obratite na e-mail adresu cedior.org@gmail.com ili na broj telefona +385 (0)98 611 467.

Koristimo priliku da se zahvalimo Zagrebačkoj banci i Bizzonu koji su omogućili plaćanje Visa i Mastercard karticama, Erste banci koja je omogućila plaćanje aplikacijom KEKS Pay, te Electrocoinu i PayCeku koji su omogućili plaćanje kriptovalutama Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS. Također zahvaljujemo hosting tvrtki Mydataknox na održavanju servera.

 

Temeljni podaci o nositelju kampanje

Naziv organizacije: Udruga Relive
Adresa organizacije: Zadbone 16
Osoba za zastupanje:  Marko Hesky, predsjednik
E-pošta: reliveudruga@gmail.com
Mobitel: +385 (0)95 828 5181
Web-stranica: https://www.apoxfest.com

Facebook: facebook.com/apoxfest
Instagram: instagram.com/apox_festival
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCcHbrR8fWp4RTl_uq9H9LKw
OIB: 52674278522

Podržite bez modela ulaganja Minimum amount is kn Maximum amount is kn

Modeli ulaganja

75 kn

Privjesak za ključeve dizajniran samo za donatore. Rok dostave: 01.08.2022.

Privjesak za ključeve dizajniran samo za donatore. Rok dostave: 01.08.2022.

0 Ulagača

100 kn

Poseban video zahvale od organizatora. Rok dostave: 01.09.2022.

Poseban video zahvale od organizatora. Rok dostave: 01.09.2022.

2 Ulagača

120 kn

Jedinstveno dizajniran poster APOX. Rok dostave: 01.08.2022.

Jedinstveno dizajniran poster APOX. Rok dostave: 01.08.2022.

0 Ulagača

150 kn

Besplatne ulaznice za 2 osobe za jedan cjelodnevni program po izboru. Rok dostave: 01.08.2022.

Besplatne ulaznice za 2 osobe za jedan cjelodnevni program po izboru. Rok dostave: 01.08.2022.

1 Ulagača

250 kn

Posebna zahvala u sekciji naši promotori na web-stranici i društvenim mrežama. Rok dostave: 01.08.2022.

Posebna zahvala u sekciji naši promotori na web-stranici i društvenim mrežama. Rok dostave: 01.08.2022.

0 Ulagača

260 kn

Ulaz na otvorenje Festivala i upoznavanje s autorima. Rok dostave: 01.09.2022.

Ulaz na otvorenje Festivala i upoznavanje s autorima. Rok dostave: 01.09.2022.

0 Ulagača

350 kn

Majica dugih rukava s natpisom APOX 2022. Rok dostave: 15.09.2022.

Majica dugih rukava s natpisom APOX 2022. Rok dostave: 15.09.2022.

0 Ulagača

360 kn

Mala nagrada APOX sa zahvalom na donjem dijelu statue. Rok dostave: 01.09.2022.

Mala nagrada APOX sa zahvalom na donjem dijelu statue. Rok dostave: 01.09.2022.

0 Ulagača

1500 kn

Mogućnost da prije drugih pogledate film koji će biti nagrađen. Rok dostave: 15.09.2022.

Mogućnost da prije drugih pogledate film koji će biti nagrađen. Rok dostave: 15.09.2022.

0 Ulagača

2000 kn

Druženje s osvajačem nagrade Festivala. Rok dostave: 04.10.2022.

Druženje s osvajačem nagrade Festivala. Rok dostave: 04.10.2022.

0 Ulagača

2000 kn

Vaše ime upisano unutar brošure Festivala. Rok dostave: 15.09.2022.

Vaše ime upisano unutar brošure Festivala. Rok dostave: 15.09.2022.

0 Ulagača

2500 kn

VIP propusnica za Festival. Rok dostave: 01.09.2022.

VIP propusnica za Festival. Rok dostave: 01.09.2022.

0 Ulagača

3000 kn

Specijalno dizajnirana slika Velog Lošinja od lokalnih umjetnika. Rok dostave: 01.09.2022.

Specijalno dizajnirana slika Velog Lošinja od lokalnih umjetnika. Rok dostave: 01.09.2022.

0 Ulagača

3500 kn

Postat ćete članovi žirija koji će dodijeliti nagradu "Morski konjic" za najbolji film od strane donatora. Rok dostave: 04.10.2022.

Postat ćete članovi žirija koji će dodijeliti nagradu "Morski konjic" za najbolji film od strane donatora. Rok dostave: 04.10.2022.

0 Ulagača

4500 kn

Donacijski sponzor - nagrada s Vašim imenom koju će dodijeliti članovi žirija sastavljeni od donatora. Rok dostave: 01.10.2022.

Donacijski sponzor - nagrada s Vašim imenom koju će dodijeliti članovi žirija sastavljeni od donatora. Rok dostave: 01.10.2022.

0 Ulagača

5000 kn

Specijalna ponuda: Uživaj u privatnoj projekciji na festivalu sa svoja 3 prijatelja (plus VIP propusnica, ulaz u muzeje Lošinja te posebno dizajniran A1 plakat). Rok dostave: 04.10.2022.

Specijalna ponuda: Uživaj u privatnoj projekciji na festivalu sa svoja 3 prijatelja (plus VIP propusnica, ulaz u muzeje Lošinja te posebno dizajniran A1 plakat). Rok dostave: 04.10.2022.

0 Ulagača

8000 kn

Vaše ime kao podupiratelja Festivala će biti na velikom platnu. Rok dostave: 04.10.2022.

Vaše ime kao podupiratelja Festivala će biti na velikom platnu. Rok dostave: 04.10.2022.

0 Ulagača

Ime Iznos Datum
Anonimno 100,00 kn July 23, 2022
Lovro Hesky 200,00 kn June 16, 2022
Anonimno 100,00 kn June 14, 2022
hrCroatian