Croinvest.eu

O pokretaču kampanje

Postavite pitanje

Prva hrvatska crowdfunding kampanja provedena putem domaće crowdfunding platforme i prva crowdinvesting kampanja na svijetu financirana putem ugovora o tajnom društvu.

Adria Dunk Tank je inovacija Centra za društvene inovacije i održivi razvoj koja na zabavan i proaktivan način omogućuje edukaciju građana o ugroženim biljnim i životinjskim vrstama Jadrana.

Jadransko more odlikuje se velikim bogatstvom i bioraznolikošću. Međutim, živi organizmi Jadrana i njihova staništa sve su ugroženiji zbog onečišćenja otpadnim vodama, naftom i teškim metalima, odlaganja smeća, građevinskih zahvata na obali, nepridržavanja zakonskih propisa, umjetnog uzgoja morskih organizama, ribolova, krivolova, itd. Kao posljedice toga, neke su vrste nestale, nekima je opstanak ozbiljno ugrožen, a brojne su populacije morskih organizama prorijeđene.

Kako bi se u budućnosti spriječio nastavak takvih trendova, potrebno je mijenjati zakonsku regulativu te provoditi edukaciju građana koji ekosustavu vrlo često nanose štetu iz neznanja. S obzirom da je najlakše učiti kroz druženje i zabavu, Centar je osmislio jedinstvenu edukaciju korištenjem sprave koja se u engleskom govornom području naziva dunk tank.

Dunk tank je mehanička sprava koja se sastoji od velikog spremnika vode preko kojeg je postavljeno sklopivo sjedište. Pored spremnika nalazi se meta koja je povezana sa sjedištem. Pogodak lopticom u metu uzrokuje aktiviranje sjedišta nakon čega osoba koja sjedi na njemu pada u spremnik s vodom ili nekom drugom tekućinom. Iako je dunk tank u Europi relativno nepoznat, u Sjedinjenim Američkim Državama radi se o vrlo popularnoj napravi koja se najčešće koristi na humanitarnim priredbama, festivalima, promocijama i zabavama.

S obzirom da dunk tank ima velike proporcije i veliki promidžbeni potencijal, odlučili smo ga iscrtati i ispisati različitim crtežima i porukama usmjerenih na zaštitu mora i morskih organizama i kao takvog ga ponuditi koncesionarima plaža, turističkim zajednicama, noćnim klubovima, organizacijama civilnog društva i ostalim zainteresiranim subjektima, čime se postiže višestruka korist: 1. skreće se pozornost na potrebu jače zaštite ugroženih vrsta koje žive u Jadranu; 2. kroz zabavu i igru educira se velik broj građana u cilju odgovornijeg ponašanja prema ekosustavu; 3. Centar ostvaruje dodatne prihode za provođenje novih društveno korisnih aktivnosti.


GALERIJA

ADT Adria Dunk Tank

DUNK TANK U SVIJETU

U Ujedinjenom Kraljevstvu dunk tank je neizostavna atrakcija u mnogim noćnim klubovima.

Dunking for Dogs – dobrotvorni event u kojem sudjeluju brojne poznate i slavne ličnosti s ciljem sakupljanja novca za napuštene pse.

Hugh Laurie, poznat po ulozi dr. Housea.

Joe Biden, američki senator i potpredsjednik u administraciji predsjednika Baracka Obame.


JESTE LI ZNALI?

U posljednjih 50 godina izumrlo je više vrsta nego u cijeloj povijesti prije toga.

Jadransko more broji preko 3 100 ugroženih organizama.

Svake godine u Jadranu strada preko 11 tisuća kornjača kao posljedica slučajnog ribarskog ulova.

Najugroženiji sisavac Jadrana je sredozemna medvjedica čija se svjetska populacija procjenjuje na svega 500 do 600 jedinki koje obitavaju na području sjeveroistočnog Mediterana i uz obalu zapadne Afrike.


MODELI FINANCIRANJA

1. Donacije prema želji

Osim što ćete postati financijer prve hrvatske crowdfunding kampanje provedene u tuzemstvu i prve crowdinvesting kampanje na svijetu financirane putem ugovora o tajnom društvu, Vaše će ime biti trajno ispisano na ADT-u koji će svake godine obilaziti Jadran tijekom održavanja akcije ProAdria.

ProAdria je akcija Centra za društvene inovacije i održivi razvoj koja se sastoji u obilasku turističkih mjesta na Jadranu s ADT-om u cilju sakupljanja novca za najbolje projekte za zaštitu Jadrana. Projekti će se odabirati na temelju javnog natječaja kojeg će Centar raspisati tijekom zimskih mjeseci. U natječaju će moći sudjelovati sve fizičke i pravne osobe sa prebivalištem, odnosno sjedištem u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Crnoj Gori i Albaniji.

2. Udjeli u dobiti na temelju ugovora o tajnom društvu

Ulog: 75 kn
Udio u dobiti: 0,10 %
Udio u gubitku: 0,10 %
Vrijeme trajanja ugovora: neodređeno

Financiranje projekta putem ugovora o tajnom društvu primjenjivat će se do sakupljanja ciljanog iznosa od 10 tisuća eura, a nadalje će se samo primjenjivati model s donacijama.

Svi ostali modeli financiranja služe samo kao ogledni primjerak za buduće projekte.


NAGRADNA IGRA

1. Nagrada za ulagače

Svi ulagači ulaze u bubanj za nagradnu igru. Izvlačenje i objava dobitnika održat će se 31. prosinca 2014. godine. Glavna nagrada je vikend putovanje za dvije osobe u organizaciji turističke agencije Marbis. Osim glavne nagrade, bit će uručeno još nekoliko poklon paketa Cider Club & Store dućana, višestruko nagrađivane hrvatske tvrtke  poznate po proizvodnji prvog hrvatskog pjenušca od jabuka.

2. Natječaj za osmišljavanje najkreativnijeg imena na hrvatskom jeziku za dunk tank

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi hrvatski i strani državljani. Svaka osoba može prijaviti neograničen broj rješenja.

Rješenja je potrebno poslati na e-poštu: cedior.zagreb@gmail.com uz naznaku Natječaj.

Natječaj traje do 30. rujna 2014. godine, a imena dobitnika će biti proglašena 4. listopada 2014. na Svjetski dan zaštite životinja. Najbolji prijedlozi bit će nagrađeni bogatim poklon paketima Cider Club & Store dućanaJGL-aDvostruke Duge i Twist Frozen Yogurt & Smoothies-a.

Do sad prijavljena imena na natječaj: Toč-bačva, Smočilica, Vlažiona, (S)močilište, Mokrice, Igra (vlažnog) prijestolja, Ko bi gori, sad je mokri, Vodopadalica, Vodopad, Zaron u sridu, Loptica Potapalica, Lop-Top, Vodeno zakucavanje, Pogodi me-potopi me, Pogodi-potopi, PO-PO, Metapljus, Metavod, Bang trasPotopnik, Ciljomočilo i Ciljomoč (od ciljati i smočiti).


PLAĆANJE

Plaćanje se vrši putem PayPala. Tuzemni ulagači koji trenutno nemaju PayPal račun, plaćanje mogu također izvršiti putem Visa, MasterCard, American Express ili Discover kartice koja posjeduje CVC broj (kontrolni  troznamenkasti ili četveroznamenkasti  broj na poleđini kartice), uz uvjet da prilikom plaćanja u obrazac za unos podataka unesu željenu e-mail adresu i lozinku koja će poslužiti za istovremeno stvaranje personal PayPal računa. Za vršenje plaćanja nije se potrebno registrirati na stranicu. Cijene u stranoj valuti su formirane prema srednjem tečaju HNB-a utvrđenom 9. lipnja 2014.

Ulagač koji nema niti PayPal račun niti navedene kartice, plaćanje može također izvršiti putem opće uplatnice ili internet bankarstva. Plaćanje se vrši u korist Centra za društvene inovacije i održivi razvoj, Ante Jakšića 10, 10 000 Zagreb, na IBAN broj: HR6724840081106385217. Kod uplata iz inozemstva potrebno je navesti i SWIFT kod: RZBHHR2X. Na uplatnici je potrebno naznačiti naziv ili skraćeni naziv projekta, model financiranja te osobne podatke (ime, prezime, adresa i email).

Ukoliko izvršite uplatu putem opće uplatnice ili internet bankarstva, molimo Vas da nas o tome dodatno obavijestite putem email adrese cedior.zagreb@gmail.com.


NOSITELJ PROJEKTA

Centar za društvene inovacije i održivi razvoj osnovan je 1. listopada 2012. godine, a status pravne osobe dobio je 21. prosinca 2012. godine. Osnovan je s ciljem osmišljavanja i provođenja novih modela koji doprinose rješavanju društvenih problema na inovativan i održiv način. Poseban interes Centra su pitanja koja se tiču društvenog poduzetništva, solidarne ekonomije, pravnih i političkih sustava, ljudskih prava, društveno angažirane umjetnosti, zaštite životinja i okoliša, ekološke poljoprivrede, energetike i zelenih tehnologija. Misija Centra je pozitivno utjecati na društveno okruženje i naglašavati važnost novih pristupa u rješavanju društvenih problema. Vizija Centra je biti prepoznatljiv brand koji okuplja relevantne aktere s različitih područja djelovanja i aktivno doprinosi eko-društvenom razvoju zajednice u smjeru što veće održivosti.

TEMELJNI PODACI:
Puni naziv organizacije: Centar za društvene inovacije i održivi razvoj
Skraćeni naziv organizacije: Cedior
Adresa: Ante Jakšića 10, 10 000 Zagreb

Osoba za zastupanje: Zoran Rajn, voditelj Centra
Mobitel: 098/611-467
E-pošta: cedior.zagreb@gmail.com
OIB: 12061569340
Matični broj: 02962462
RNO broj: 0226354
Žiro-račun: 2484008-1106385217, Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR6724840081106385217
SWIFT kod: RZBHHR2X

 1. Karlo Knezić
  €250.00
 2. Luka Knezić
  €250.00
 3. Tomislav Habus
  €500.00
 4. Tihomir Dujić
  €150.00
 5. Zvonimir Dujić
  €150.00
 6. Cider Club & Store
  €3,000.00
 7. Ivan Dujić
  €1,000.00
 8. Marbis d.o.o.
  €1,500.00
 9. HATEH - PROM d.o.o.
  €1,500.00
 10. Zoran Rajn
  €5,000.00

Komentari

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obvezna polja su označena *