Kuća imotske riči

Okućimo imotsku rič

U malim kamenim kućama Imotske zagore rađali su se veliki ljudi, ljudi jezika, čarobnjaci riječi. Zbog toga smo odlučili jednu od takvih kućica preurediti u spomenik – Kuću imotske riči, u njoj okupiti i sačuvati pisano blago zavičajnih autora. Da bismo to uspjeli potrebno nam je 250.000,00 kuna.

332 Backers 4 Love it
250.000,00  (1.883.625,00 kn) Raised
250.000,00  (1.883.625,00 kn) Goal
Raised Percent :
100.00%

0 Days to go
100.00% Funded
Campaign Over
Krivodol - Imotski, Croatia

About the project

Znanstveno je dokazano da riječ, usmena i pisana, značajno utječe na razvoj kognitivnih sposobnosti kod djece, a bitna je i za održavanje kognitivne kondicije što ima pozitivan utjecaj na fizičko i duhovno zdravlje te produženje životnog vijeka. Lijepo je i dobro utrenirati tijelo, ali je treniranje mozga puno važnije.

Na škrtoj imotskoj zemlji otetoj kamenu lijepa riječ bila je dragocjen dio odgoja i tradicije. Tu tradiciju želimo oživjeti i nastaviti čuvanjem svoje pisane baštine i prenošenjem ljubavi za riječ na mlađe naraštaje.

Rekonstrukcijom stare kuće u naselju Gornji Ujevići/ Krivodol želimo stvoriti prostor za zavičajnu knjižnu zbirku i mjesto upoznavanja s imotskim autorima upriličivanjem raznih događanja i radionica. Imotska krajina je kolijevka velikih književnih imena i kulturnih djelatnika čiji je značaj itekako nadišao zavičajne granice, a tu su i mnogi manje poznati pisci, pjesnici, skupljači narodnog blaga, povjesničari… S obzirom na namjenu, naziv Kuća imotske riči nametnuo se kao logičan naziv projekta.

Kuća je zamišljena kao mjesto na kojem će se prikupiti sva pisana izdanja (do kojih budemo mogli doći) svih autora s prostora Imotske krajine te digitalizacija građe. (Posebno bi mjesto zauzeli Tin i Mate Ujević jer bi osim njihovih djela skupili i ona u kojima se piše o njima i njihovu radu.)

Tek realizacijom ovog projekta bilo bi stvarno vidljivo veliko intelektualno blago kojim naš kraj obiluje.

Stvaranjem zavičajne knjižne zbirke pisanu građu zastupljenih autora učinit ćemo dostupnijom znanstvenicima, studentima i svim zainteresiranim građanima.

Pjesnička tradicija ovoga kraja seže stoljećima unatrag. Ponajprije, brojne pučke pjesme prenosile su se s koljena na koljeno usmenim putem, a prva, zapisana daleke 1774., bijaše balada Hasanaginica. Od tada je prevedena na desetke najvećih svjetskih jezika (engleski, njemački, francuski, ruski…) pronoseći ime Imotskoga širom svijeta.

U blizini Kuće imotske riči obiteljska je kuća jednog od najvećih hrvatskih pjesnika Augustina Tina Ujevića, a petstotinjak metara udaljena je rodna kuća Mate Ujevića, diva hrvatske enciklopedistike. I Mate Maras, književnik i značajni hrvatski prevoditelj, po majci je Krivodoljanin. Sinovi Imotske krajine su i Vlado Gotovac, Ivan Raos, Petar Gudelj… Ovo su tek neka od imena iz bogate riznice imotskih autora, poznatijih i manje poznatih široj javnosti. Zavičajnom zbirkom tu ćemo riznicu učiniti vidljivijom i doprinijeti promociji nepravedno zapostavljenih imena. Više od desetljeća u organizaciji KUU „Ujević“ pred Kućom imotske riči održavaju se susreti imotskih književnika, a sama kuća je zaštićeno kulturno dobro zajedno s kućama u nizu i kapelom sv. Mihovila koju je 1779. sagradio don Grgur Ujević.

Rekonstrukcijom kuće doprinosimo i očuvanju tradicijske arhitekture Imotske zagore.


Investment plan

Ukupan prikupljeni iznos uložit ćemo u rekonstrukciju kuće i to na grube građevinske radove. Unutarnje radove financirati ćemo iz drugih izvora. Prema troškovniku predviđeni troškovi rekonstrukcije ukupno iznose 450.000,00 kuna. Projekt objekta već je gotov, ishođena je suglasnost Konzervatorskog zavoda. Još samo treba krenuti s radovima.

Prikupimo li više sredstava, iskoristit ćemo ih za priključke struje, vode i interneta, opremanje prostora te nabavu opreme potrebne za digitalizaciju knjižne građe i kupovinu knjiga.

Donirajte sada!

Svaka nam je donacija bitna i vrijedna. Ako niste u prilici donirati, podijelite ovu kampanju s drugima!


Who’s behind this crowdfunding campaign?

Nositelj kampanje je Kulturno-umjetnička udruga „Ujević“.

Kulturno-umjetnička udruga „Ujević“, od osnutka 2010. godine, bavi se organiziranjem raznih kulturno-umjetničkih događanja, uređenjem javnih površina, nakladničkom djelatnošću, a posebnu ulogu pridaje radu s djecom provodeći različite radionice na kojima djeca otkrivaju i razvijaju svoje talente te na kreativan način provode slobodno vrijeme. Zapaženiji rezultati nekih dječjih radionica su četiri tiskane slikovnice nastale timskim radom, a još su tri slikovnice u pripremi. Osim literarnih i likovnih radionica Udruga organizira i dramske radionice te niz kreativnih radionica. Djeca su uspješno odradila i zagovaračku kampanju Krivodolčica za Tina čiji je cilj bio postavljanje kamenog poprsja Tina Ujevića pred školom u Krivodolu.

Rekonstrukcijom i uređenjem Kuće imotske riči dobit ćemo prostor koji će u budućnosti omogućiti intenzivniji i kvalitetniji rad s djecom i mladima, zato nam pomozite u ostvarenju projekta svojim donacijama, podijelite ovaj poziv obitelji i prijateljima. Donirajte sada. Hvala!

Nositelj kampanje kojoj će crowdfunding platforma Croinvest.eu isplatiti sav donirani novac je Kulturno-umjetnička udruga „Ujević“, 21260 Krivodol, Tina Ujevića 12 C

Začetnik ideje je pjesnik (dobitnik Tinove nagrade za poeziju), prevoditelj i bibliotekar Ivan Babić, a razvila ju je predsjednica udruge „Ujević“ Vesna Ujević.

Samu crowdfunding kampanju vodi volonterski tim koji je prošao cijeli put od ideje do operativne provedbe:

Tekst: Vesna Ujević i Petar Ujević
Tehnička obrada: Filip Ujević
Savjetnica: Marija Lozo Ujević
Prijevod na engleski i promotivne aktivnosti: Marijana Pezo
Promotivne aktivnosti: Iva Ždero
Prijevod na engleski: Nina Tolić
Fotografije: Anđela Čuljak
Video: Max Grbavac i Marko Ivanišević

 


Mediji koji prate naš rad

Radio Imotski je ambasador crowdfunding kampanje Kuća imotske riči.


Mediji koji su pisali o radu Udruge Ujević:


How to donate (it’s simple!)

In order to make a successful payment, you need:
1. select the desired payment amount on the right margin;
2. enter the requested personal data in the form;
3. select the desired payment method:
a) Visa or MasterCard card (AgentCASH option);
b) cryptocurrency (Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen and EOS) via PayCek (here you can download instructions for using PayCek);
c) KEKS Pay;
d) general payment slip or internet/mobile banking.
4. confirm the payment according to further instructions of the platform.

After the payment has been made, it is necessary to wait a certain time until the payment is processed and recorded on the campaign page. Payments made by general payment slip or internet/mobile banking are recorded within 1 to 2 working days, and payments made by cards, cryptocurrencies or KEKS Pay within 1 to 12 hours.  

For additional technical inquiries regarding payment, please contact us through the e-mail address cedior.org@gmail.com or the phone number +385 (0)98 611 467.

We take this opportunity to thank ZABA Bank and Bizzon, which enabled payment with Visa and MasterCard cards, Erste Bank which enabled payment with application KEKS Pay, and Electrocoin and PayCek, which enabled payment with cryptocurrencies Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen and EOS. We also thank the hosting company Mydataknox for maintaining the server.


Basic information about the campaign owner

Naziv organizacije: Kulturno-umjetnička udruga „Ujević“
Adresa organizacije: Tina Ujevića 12c, 21263 Krivodol,
Osoba za zastupanje: Vesna Ujević
E-pošta: udruga.ujevic@gmail.com
Broj mobitela: +385 (0)98 363 890
Website: https://www.udruga-ujevic.hr/
Facebook: https://hr-hr.facebook.com/pages/category/Community-Organization/Kulturno-umjetni%C4%8Dka-udruga-Ujevi%C4%87-Krivodol-11
OIB: 70258620569
Matični broj: 2713411


Rewards

100 €

Hvala Vam od srca na donaciji, a naš je simboličan dar: digitalna zahvalnica. Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 13,27 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Hvala Vam od srca na donaciji, a naš je simboličan dar: digitalna zahvalnica. Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 13,27 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

69 Backers

Campaign Over

200 €

Hvala Vam, a za uzdarje dobit ćete: digitalnu zahvalnicu i magnet sa slikom dijela kuće i skulpture Tina Ujevića. Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 26,54 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Hvala Vam, a za uzdarje dobit ćete: digitalnu zahvalnicu i magnet sa slikom dijela kuće i skulpture Tina Ujevića. Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 26,54 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

79 Backers

Campaign Over

300 €

Velika Vam hvala! Za ovaj model donacije naš je dar: digitalna zahvalnica i unikatni privjesak (ručni rad) u obliku kuće. Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 39,82 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Velika Vam hvala! Za ovaj model donacije naš je dar: digitalna zahvalnica i unikatni privjesak (ručni rad) u obliku kuće. Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 39,82 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

51 Backers

Campaign Over

500 €

Velika Vam hvala! Za ovaj model donacije naš je dar: digitalna zahvalnica, magnet i unikatni privjesak (ručni rad) u obliku kuće. Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 66,36 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Velika Vam hvala! Za ovaj model donacije naš je dar: digitalna zahvalnica, magnet i unikatni privjesak (ručni rad) u obliku kuće. Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 66,36 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

50 Backers

Campaign Over

1000 €

U znak zahvale darovat ćemo Vam digitalnu zahvalnicu, magnet, unikatni privjesak i CD s poezijom Tina Ujevića. Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 132,72 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

U znak zahvale darovat ćemo Vam digitalnu zahvalnicu, magnet, unikatni privjesak i CD s poezijom Tina Ujevića. Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 132,72 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

33 Backers

Campaign Over

3000 €

Iskrena Vam hvala, za uzdarje: digitalna zahvalnica, magnet, privjesak, CD s poezijom Tina Ujevića, knjiga autorice Vesne Ujević "Di si" u digitalnom obliku (ili tiskanom, po vašem izboru) i Vaše će ime biti istaknuto na posebnom mjestu u Kući imotske riči (ili ime Vama drage osobe). Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 398,17 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Iskrena Vam hvala, za uzdarje: digitalna zahvalnica, magnet, privjesak, CD s poezijom Tina Ujevića, knjiga autorice Vesne Ujević "Di si" u digitalnom obliku (ili tiskanom, po vašem izboru) i Vaše će ime biti istaknuto na posebnom mjestu u Kući imotske riči (ili ime Vama drage osobe). Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 398,17 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

8 Backers

Campaign Over

5000 €

Hvala Vam, a za uzdarje dobit ćete: digitalnu zahvalnicu, magnet, CD, stolnu lampu s motivom iz Krivodola, i Vaše će ime biti istaknuto na posebnom mjestu u Kući imotske riči (ili ime Vama drage osobe). Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 663,61 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Hvala Vam, a za uzdarje dobit ćete: digitalnu zahvalnicu, magnet, CD, stolnu lampu s motivom iz Krivodola, i Vaše će ime biti istaknuto na posebnom mjestu u Kući imotske riči (ili ime Vama drage osobe). Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 663,61 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

6 Backers

Campaign Over

10000 €

Hvala Vam, a za uzdarje dobit ćete: digitalnu zahvalnicu, magnet, stolnu lampu s motivom iz Krivodola, dva crteža s motivom iz Imotskoga, Kamen mudrosti iz Kuće imotske riči (količine su ograničene), a Vaše će ime biti istaknuto na posebnom mjestu u Kući imotske riči (ili ime Vama drage osobe). Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 1327,23 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Hvala Vam, a za uzdarje dobit ćete: digitalnu zahvalnicu, magnet, stolnu lampu s motivom iz Krivodola, dva crteža s motivom iz Imotskoga, Kamen mudrosti iz Kuće imotske riči (količine su ograničene), a Vaše će ime biti istaknuto na posebnom mjestu u Kući imotske riči (ili ime Vama drage osobe). Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 1327,23 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

0 Backers

Campaign Over

15000 €

Hvala Vam, a za uzdarje dobit ćete: digitalnu zahvalnicu, magnet, 5 crteža s motivima iz Imotskog, Kamen mudrosti iz Kuće imotske riči (količine su ograničene), a Vaše će ime biti istaknuto na posebnom mjestu u Kući imotske riči (ili ime Vama drage osobe). Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 1990,84 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Hvala Vam, a za uzdarje dobit ćete: digitalnu zahvalnicu, magnet, 5 crteža s motivima iz Imotskog, Kamen mudrosti iz Kuće imotske riči (količine su ograničene), a Vaše će ime biti istaknuto na posebnom mjestu u Kući imotske riči (ili ime Vama drage osobe). Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 1990,84 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

1 Backers

Campaign Over

30000 €

S velikom ćemo Vam zahvalnošću darovati digitalnu zahvalnicu i GuideB bicikl, električni bicikl vodič prikladan za sve terene, od gradske vožnje do najzahtjevnijih staza. Bicikl je proizvod Ljubičić technology i jedan je od najnaprednijih na svjetskom tržištu. K tomu, Vaše će ime biti na istaknutom mjestu u Kući imotske riči (ili ime Vama drage osobe). Darujemo samo jedan GuideB bicikl, zato požurite! Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 3981,68 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

S velikom ćemo Vam zahvalnošću darovati digitalnu zahvalnicu i GuideB bicikl, električni bicikl vodič prikladan za sve terene, od gradske vožnje do najzahtjevnijih staza. Bicikl je proizvod Ljubičić technology i jedan je od najnaprednijih na svjetskom tržištu. K tomu, Vaše će ime biti na istaknutom mjestu u Kući imotske riči (ili ime Vama drage osobe). Darujemo samo jedan GuideB bicikl, zato požurite! Rok dostave: prosinac 2022. Cijena u eurima iznosi 3981,68 €. Iznos u eurima dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

2 Backers

Campaign Over
Name Amount Date
Ana Luetić 100,00  (753,45 kn) December 27, 2022
Anka Sumbul 100,00  (753,45 kn) December 22, 2022
Petar Ujević 100,00  (753,45 kn) December 21, 2022
Ispravljač d.o.o. 300,00  (2.260,35 kn) December 21, 2022
Mislav Brečić 200,00  (1.506,90 kn) December 17, 2022
Irena Dragović 200,00  (1.506,90 kn) December 17, 2022
Anonymous 290,00  (2.185,01 kn) December 16, 2022
Anonimno Anonimno 510,00  (3.842,60 kn) December 13, 2022
Suzana Šimić 400,00  (3.013,80 kn) December 07, 2022
Anonimno Anonimno 300,00  (2.260,35 kn) December 02, 2022
Anonymous 300,00  (2.260,35 kn) December 02, 2022
Anonymous 600,00  (4.520,70 kn) November 30, 2022
Anonimno Anonimno 850,00  (6.404,33 kn) November 28, 2022
Darija Ujević 50,00  (376,73 kn) November 25, 2022
Anonymous 500,00  (3.767,25 kn) November 25, 2022
Anonymous 300,00  (2.260,35 kn) November 22, 2022
Matej i Jona 200,00  (1.506,90 kn) November 21, 2022
Maja Prnjak 500,00  (3.767,25 kn) November 21, 2022
Tomislav Beram 100,00  (753,45 kn) November 21, 2022
LATA d.o.o. za tehničku zaštitu i trgovinu 500,00  (3.767,25 kn) November 21, 2022
Anonymous 4.500,00  (33.905,25 kn) November 21, 2022
Anonymous 200,00  (1.506,90 kn) November 09, 2022
Višnja Tadić 200,00  (1.506,90 kn) November 08, 2022
Anonimno Anonimno 1.000,00  (7.534,50 kn) November 07, 2022
Mila Šimić 700,00  (5.274,15 kn) October 11, 2022
Mislav Norac 300,00  (2.260,35 kn) October 07, 2022
Jozo Topić 200,00  (1.506,90 kn) October 07, 2022
ŽELJKA Picukarić 500,00  (3.767,25 kn) September 16, 2022
Anonymous 1.500,00  (11.301,75 kn) September 15, 2022
Ljuba Šalaj 200,00  (1.506,90 kn) September 11, 2022
Ivana Misetic 100,00  (753,45 kn) September 06, 2022
Antonio Ribarević 200,00  (1.506,90 kn) September 05, 2022
Anonimno Anonimno 3.000,00  (22.603,50 kn) August 16, 2022
Ana Luetić 450,00  (3.390,53 kn) August 07, 2022
Ana Budimir 750,00  (5.650,88 kn) August 04, 2022
Vesna Ujević 1.100,00  (8.287,95 kn) August 01, 2022
Maja Divić 500,00  (3.767,25 kn) July 11, 2022
Branka Đuzel 2.000,00  (15.069,00 kn) June 28, 2022
Maruja Martinović 250,00  (1.883,63 kn) June 13, 2022
Zdeslav Đerek 500,00  (3.767,25 kn) June 09, 2022
Iko Erceg Verić 750,00  (5.650,88 kn) June 03, 2022
Anonymous 250,00  (1.883,63 kn) May 10, 2022
Tatjana Kujundžić Novak 750,00  (5.650,88 kn) May 09, 2022
Marija Lozo Ujević 100,00  (753,45 kn) May 06, 2022
Tomislav Brekalo 500,00  (3.767,25 kn) May 01, 2022
Željko Tandara 300,00  (2.260,35 kn) April 26, 2022
Marija Lozo Ujević 100,00  (753,45 kn) April 14, 2022
Vesna Ujević 400,00  (3.013,80 kn) April 09, 2022
Željko Lasić 1.000,00  (7.534,50 kn) April 07, 2022
Nikolina Martinović 400,00  (3.013,80 kn) April 06, 2022
Ivan Budalic 400,00  (3.013,80 kn) March 29, 2022
Sanja Bago 300,00  (2.260,35 kn) March 28, 2022
Anđa Dropuljić 100,00  (753,45 kn) March 28, 2022
Matilda Udovičić 100,00  (753,45 kn) March 24, 2022
Domagoj Mršić 300,00  (2.260,35 kn) March 21, 2022
Anonymous 100,00  (753,45 kn) March 14, 2022
Ivanka M. 100,00  (753,45 kn) March 10, 2022
Splitsko-dalmatinska Županija 5.000,00  (37.672,50 kn) March 09, 2022
Kristina Pavković 2.000,00  (15.069,00 kn) March 09, 2022
anonimno anonimno 100,00  (753,45 kn) March 08, 2022
Stjepan Pezo 500,00  (3.767,25 kn) March 07, 2022
Mladen Tolić 5.000,00  (37.672,50 kn) March 02, 2022
Ante Maršić 5.000,00  (37.672,50 kn) March 02, 2022
Joško Žaja 300,00  (2.260,35 kn) March 02, 2022
Katija Nikolić 200,00  (1.506,90 kn) March 02, 2022
Jelena Firić 500,00  (3.767,25 kn) February 26, 2022
Marijana Pezo 1.000,00  (7.534,50 kn) February 26, 2022
Nikola Bašić 1.000,00  (7.534,50 kn) February 25, 2022
Gordana Radić 800,00  (6.027,60 kn) February 25, 2022
Mate Ujević 300,00  (2.260,35 kn) February 25, 2022
Gordana Radić 100,00  (753,45 kn) February 25, 2022
Borka Vukadinović-Knežević 100,00  (753,45 kn) February 23, 2022
Borivoj Mitrić 500,00  (3.767,25 kn) February 23, 2022
Gordana Radić 100,00  (753,45 kn) February 23, 2022
Gordana Turić 1.000,00  (7.534,50 kn) February 23, 2022
Višnja Glamač 100,00  (753,45 kn) February 23, 2022
Dino Ujević 200,00  (1.506,90 kn) February 22, 2022
Jure Ujević 200,00  (1.506,90 kn) February 22, 2022
Slavica Vidović 100,00  (753,45 kn) February 21, 2022
Nediljko Dropuljić 300,00  (2.260,35 kn) February 21, 2022
Andrija Jezidžić 100,00  (753,45 kn) February 21, 2022
Marin ,Toma,Toni,Matej Ujević 200,00  (1.506,90 kn) February 21, 2022
Lidija Žužul 100,00  (753,45 kn) February 21, 2022
Matija Bilopavlović 100,00  (753,45 kn) February 20, 2022
Ante Livajić 500,00  (3.767,25 kn) February 19, 2022
Anonymous 100,00  (753,45 kn) February 18, 2022
Robert Šalinović 1.000,00  (7.534,50 kn) February 17, 2022
Višnja Tadić 200,00  (1.506,90 kn) February 17, 2022
Anonymous 1.000,00  (7.534,50 kn) February 16, 2022
Frano Rako 100,00  (753,45 kn) February 16, 2022
Jasminka Milas-Ahić 1.000,00  (7.534,50 kn) February 15, 2022
Karla Budimir 100,00  (753,45 kn) February 15, 2022
Marijana Rimac 100,00  (753,45 kn) February 15, 2022
Anonimno Anonimno 1.500,00  (11.301,75 kn) February 15, 2022
Anonimno Anonimno 200,00  (1.506,90 kn) February 15, 2022
Saša Sremić Ujević 300,00  (2.260,35 kn) February 13, 2022
Anđela Ujević 200,00  (1.506,90 kn) February 12, 2022
Mijo Šuto 200,00  (1.506,90 kn) February 12, 2022
Ana Čaljkušić Ujević 400,00  (3.013,80 kn) February 10, 2022
Stipica Odak 500,00  (3.767,25 kn) February 10, 2022
Mila Đuzel 200,00  (1.506,90 kn) February 06, 2022
Aleksandar Seratlic 1.000,00  (7.534,50 kn) February 04, 2022
Ivana Bazina 400,00  (3.013,80 kn) February 01, 2022
Vesna Ujević 250,00  (1.883,63 kn) January 31, 2022
Darja O'Keefe 3.000,00  (22.603,50 kn) January 28, 2022
Marijana Pezo 1.000,00  (7.534,50 kn) January 26, 2022
Anđelko Budalić 200,00  (1.506,90 kn) January 25, 2022
Anonymous 100,00  (753,45 kn) January 25, 2022
Anonymous 200,00  (1.506,90 kn) January 25, 2022
Leonard Topić 5.000,00  (37.672,50 kn) January 24, 2022
Dijana Šabić 100,00  (753,45 kn) January 24, 2022
Mario Ujević 22.300,00  (168.019,35 kn) January 24, 2022
Anonymous 300,00  (2.260,35 kn) January 23, 2022
Ana Lončar 150,00  (1.130,18 kn) January 23, 2022
Ana Luetić 200,00  (1.506,90 kn) January 23, 2022
Kristina Lončar 100,00  (753,45 kn) January 23, 2022
Mateo Petric 200,00  (1.506,90 kn) January 22, 2022
Ivana Rako Vuksan 200,00  (1.506,90 kn) January 20, 2022
Vida Herga 1.000,00  (7.534,50 kn) January 20, 2022
Branimir Gudelj 300,00  (2.260,35 kn) January 19, 2022
Dražan Ujević 200,00  (1.506,90 kn) January 19, 2022
Ana Jura 200,00  (1.506,90 kn) January 19, 2022
Marica i Mirjana 3.000,00  (22.603,50 kn) January 19, 2022
OPĆINA PODBABLJE 35.000,00  (263.707,50 kn) January 19, 2022
Mila Rebić 500,00  (3.767,25 kn) January 18, 2022
Anonymous 500,00  (3.767,25 kn) January 17, 2022
Alenka Pezo 500,00  (3.767,25 kn) January 16, 2022
Ivan Đuzel 500,00  (3.767,25 kn) January 15, 2022
Molitvena Zajednica BM 600,00  (4.520,70 kn) January 14, 2022
Neno Lozo 100,00  (753,45 kn) January 14, 2022
Rosa Medvidović 200,00  (1.506,90 kn) January 14, 2022
Anonimno Anonimno 200,00  (1.506,90 kn) January 12, 2022
Anonimno Anonimno 850,00  (6.404,33 kn) January 11, 2022
Marija Ljubić 500,00  (3.767,25 kn) January 08, 2022
Anonimno Anonimno 400,00  (3.013,80 kn) January 07, 2022
Općina Runovići 2.000,00  (15.069,00 kn) January 07, 2022
Ante Ljubičić 1.100,00  (8.287,95 kn) January 07, 2022
Anonymous 2.000,00  (15.069,00 kn) January 06, 2022
Arijana Maršić 100,00  (753,45 kn) January 06, 2022
Goran Matović 500,00  (3.767,25 kn) January 06, 2022
Malinogometna Ekipa 250,00  (1.883,63 kn) January 05, 2022
Mario Ujević 400,00  (3.013,80 kn) January 05, 2022
Josip Bepo Lozo 200,00  (1.506,90 kn) January 02, 2022
Nikolina Petričević 100,00  (753,45 kn) December 30, 2021
Jure Mršić 400,00  (3.013,80 kn) December 30, 2021
Marija Gračner 1.000,00  (7.534,50 kn) December 30, 2021
Ana Škeva 200,00  (1.506,90 kn) December 28, 2021
Filip Ujević 500,00  (3.767,25 kn) December 28, 2021
Anonimno Anonimno 3.000,00  (22.603,50 kn) December 28, 2021
Anonimno Anonimno 250,00  (1.883,63 kn) December 26, 2021
Andreja Gudelj 100,00  (753,45 kn) December 26, 2021
OŠ S. S. Kranjčevića 300,00  (2.260,35 kn) December 26, 2021
Učenička zadruga LUDRUM 300,00  (2.260,35 kn) December 26, 2021
Mijo Grabovac 100,00  (753,45 kn) December 24, 2021
Maja Rebić 200,00  (1.506,90 kn) December 24, 2021
Dubravka Lasić 200,00  (1.506,90 kn) December 24, 2021
Josip Budimir 200,00  (1.506,90 kn) December 24, 2021
Anita Martinac 100,00  (753,45 kn) December 23, 2021
Suzana Žarković 200,00  (1.506,90 kn) December 23, 2021
Ante Čujić 200,00  (1.506,90 kn) December 23, 2021
Hrvoje Garac 200,00  (1.506,90 kn) December 23, 2021
Marija Zujić 200,00  (1.506,90 kn) December 23, 2021
Sanja Tucak 300,00  (2.260,35 kn) December 22, 2021
Lidija Rebić 500,00  (3.767,25 kn) December 22, 2021
Marija Lozo Ujević 200,00  (1.506,90 kn) December 22, 2021
Josip Budalić 200,00  (1.506,90 kn) December 21, 2021
Mladen Vuković 500,00  (3.767,25 kn) December 21, 2021
Anonymous 100,00  (753,45 kn) December 20, 2021
Merica Grbavac 500,00  (3.767,25 kn) December 20, 2021
Anonimno Anonimno 450,00  (3.390,53 kn) December 20, 2021
Ojdana Bašić 500,00  (3.767,25 kn) December 20, 2021
Marija Težulat 200,00  (1.506,90 kn) December 20, 2021
Zvonimir Boban 30.000,00  (226.035,00 kn) December 19, 2021
Anonymous 500,00  (3.767,25 kn) December 19, 2021
Ivana Kujundžić 300,00  (2.260,35 kn) December 17, 2021
Anonimno Anonimno 370,00  (2.787,77 kn) December 17, 2021
Josipa Rimac Vlajcic 200,00  (1.506,90 kn) December 17, 2021
Vesna Žužul 200,00  (1.506,90 kn) December 16, 2021
Suzana Ujević 200,00  (1.506,90 kn) December 15, 2021
Anđela Čuljak 300,00  (2.260,35 kn) December 14, 2021
Anđelka Leko 100,00  (753,45 kn) December 14, 2021
Anđelka Barić 200,00  (1.506,90 kn) December 14, 2021
Anonymous 200,00  (1.506,90 kn) December 14, 2021
Milica pok.Mije Ujević 100,00  (753,45 kn) December 14, 2021
Ante Milas 200,00  (1.506,90 kn) December 14, 2021
Ivana Brzović 300,00  (2.260,35 kn) December 14, 2021
Višnja Žužul 1.000,00  (7.534,50 kn) December 14, 2021
Ante Žužul Marinović 100,00  (753,45 kn) December 14, 2021
Vedran Mlikota 1.000,00  (7.534,50 kn) December 14, 2021
Silvija Zovko Paunović 740,00  (5.575,53 kn) December 13, 2021
Anonimno Anonimno 800,00  (6.027,60 kn) December 12, 2021
Tino Žužul 200,00  (1.506,90 kn) December 12, 2021
Maja Punoš Rebić 150,00  (1.130,18 kn) December 12, 2021
Mislav Brečić 200,00  (1.506,90 kn) December 12, 2021
Zdravko Gudelj 100,00  (753,45 kn) December 12, 2021
Dragutin Koštro 100,00  (753,45 kn) December 12, 2021
Ivan Budalic 500,00  (3.767,25 kn) December 12, 2021
Max Grbavac 100,00  (753,45 kn) December 11, 2021
Alenka Topić 100,00  (753,45 kn) December 11, 2021
Ante Žužul Marinović 100,00  (753,45 kn) December 11, 2021
Ana Mendeš i 2.C 700,00  (5.274,15 kn) December 11, 2021
Želka Ujevic 500,00  (3.767,25 kn) December 11, 2021
Jasna Firic 500,00  (3.767,25 kn) December 11, 2021
Suzana Šimić 370,00  (2.787,77 kn) December 10, 2021
Neda Sabljić 200,00  (1.506,90 kn) December 10, 2021
Milutin, Marija Bašić 370,00  (2.787,77 kn) December 07, 2021
Anita Martinac 300,00  (2.260,35 kn) December 07, 2021
EURORAD, vl. Ante Katić 1.000,00  (7.534,50 kn) December 07, 2021
Mario Cikojević 300,00  (2.260,35 kn) December 07, 2021
Neven Ujević 3.000,00  (22.603,50 kn) December 06, 2021
Anonymous 300,00  (2.260,35 kn) December 03, 2021
Arijana Maršić 300,00  (2.260,35 kn) December 03, 2021
Robert Ujevic 300,00  (2.260,35 kn) December 02, 2021
Albert Ujevic 200,00  (1.506,90 kn) December 02, 2021
Željka PICUKARIĆ 1.000,00  (7.534,50 kn) December 01, 2021
Anonymous 200,00  (1.506,90 kn) November 30, 2021
Ivan Jurković 100,00  (753,45 kn) November 30, 2021
Branka Đuzel 2.000,00  (15.069,00 kn) November 30, 2021
Anonymous 5.000,00  (37.672,50 kn) November 30, 2021
Marko Bilić 100,00  (753,45 kn) November 30, 2021
Tomislav Najev 300,00  (2.260,35 kn) November 29, 2021
Sanja Lubina 200,00  (1.506,90 kn) November 29, 2021
Ankica Kovač 500,00  (3.767,25 kn) November 28, 2021
Nada Lopitsch 500,00  (3.767,25 kn) November 28, 2021
Anka Ujević 200,00  (1.506,90 kn) November 28, 2021
Nela Milinović 300,00  (2.260,35 kn) November 28, 2021
Petar Ujević pok. Luke 500,00  (3.767,25 kn) November 28, 2021
Dražen Ujević pok. Luke 500,00  (3.767,25 kn) November 28, 2021
Ivanka Ajduk 100,00  (753,45 kn) November 27, 2021
Anonymous 100,00  (753,45 kn) November 26, 2021
Marija Ujević 100,00  (753,45 kn) November 25, 2021
Zora Zen 100,00  (753,45 kn) November 24, 2021
Mate Ćić Ujević 350,00  (2.637,08 kn) November 24, 2021
Joško Rebić 100,00  (753,45 kn) November 24, 2021
Ana Ujević 100,00  (753,45 kn) November 23, 2021
Lara Buljan Gudelj 100,00  (753,45 kn) November 23, 2021
ELINDA MIKULIĆ 500,00  (3.767,25 kn) November 23, 2021
NEDA ODAK 300,00  (2.260,35 kn) November 23, 2021
Silvija Budan 350,00  (2.637,08 kn) November 22, 2021
Katija Nikolić 200,00  (1.506,90 kn) November 22, 2021
Snježana Dropuljić 100,00  (753,45 kn) November 22, 2021
Marina Kljajo 200,00  (1.506,90 kn) November 21, 2021
Željka Šaravanja 100,00  (753,45 kn) November 21, 2021
Marica Budalić 500,00  (3.767,25 kn) November 20, 2021
Anita Martinac 1.000,00  (7.534,50 kn) November 20, 2021
Marica Budalić 100,00  (753,45 kn) November 20, 2021
Anita Martinac 100,00  (753,45 kn) November 20, 2021
Tina Ujević Bekavac 200,00  (1.506,90 kn) November 19, 2021
Petar Ujević - Perotić 200,00  (1.506,90 kn) November 19, 2021
Goran Ujević 200,00  (1.506,90 kn) November 19, 2021
Vedran Ujević 500,00  (3.767,25 kn) November 16, 2021
Anđela Žužul 200,00  (1.506,90 kn) November 15, 2021
damir mihić 100,00  (753,45 kn) November 15, 2021
Perica Puljić 1.000,00  (7.534,50 kn) November 13, 2021
Karmela Ujević 200,00  (1.506,90 kn) November 12, 2021
Mate Milas 100,00  (753,45 kn) November 12, 2021
Veronika Trčak 1.000,00  (7.534,50 kn) November 11, 2021
Goranka Adamović 500,00  (3.767,25 kn) November 11, 2021
Marijan Bekavac 200,00  (1.506,90 kn) November 11, 2021
Ivica Šušić 300,00  (2.260,35 kn) November 10, 2021
Luka Ujević 200,00  (1.506,90 kn) November 10, 2021
Marija Martinović 200,00  (1.506,90 kn) November 10, 2021
Ivan Globus Ujević 500,00  (3.767,25 kn) November 08, 2021
Sanda Lončar Ružić 3.000,00  (22.603,50 kn) November 08, 2021
Ankica Mićanović 200,00  (1.506,90 kn) November 08, 2021
Anonymous 5.000,00  (37.672,50 kn) November 07, 2021
Dubravko Šumanović 100,00  (753,45 kn) November 07, 2021
Zdenka Picukarić 500,00  (3.767,25 kn) November 07, 2021
Jelena Jukić 100,00  (753,45 kn) November 07, 2021
Rose Fistanić 300,00  (2.260,35 kn) November 07, 2021
Anonymous 100,00  (753,45 kn) November 07, 2021
Zlatko Turčić 200,00  (1.506,90 kn) November 07, 2021
Anonymous 200,00  (1.506,90 kn) November 07, 2021
Anđelka Rajić 200,00  (1.506,90 kn) November 06, 2021
Anonymous 350,00  (2.637,08 kn) November 06, 2021
Vladimir Kukulj 200,00  (1.506,90 kn) November 05, 2021
Krešo Ćorić 200,00  (1.506,90 kn) November 05, 2021
Mara Pezo 200,00  (1.506,90 kn) November 05, 2021
Rosa Perić 200,00  (1.506,90 kn) November 05, 2021
Ančica Aračić 100,00  (753,45 kn) November 05, 2021
Marijana Pezo 1.000,00  (7.534,50 kn) November 05, 2021
Anonymous 300,00  (2.260,35 kn) November 05, 2021
Anela Kukavica 100,00  (753,45 kn) November 04, 2021
Ivan Ivić 100,00  (753,45 kn) November 04, 2021
Mirjana Matković 1.000,00  (7.534,50 kn) November 04, 2021
Mladen Ujević 300,00  (2.260,35 kn) November 04, 2021
Vinko Ujević 300,00  (2.260,35 kn) November 04, 2021
Mara Jurić-Kavelj 100,00  (753,45 kn) November 04, 2021
Vesa Kvesić 100,00  (753,45 kn) November 04, 2021
Nediljka Gudelj 100,00  (753,45 kn) November 04, 2021
Vesna Ujević 3.000,00  (22.603,50 kn) November 04, 2021
Iva Ždero 1.000,00  (7.534,50 kn) November 04, 2021
natalie maras 300,00  (2.260,35 kn) November 04, 2021
Milivoj Kukulj 1.000,00  (7.534,50 kn) November 04, 2021
Ivan Žužul 1.000,00  (7.534,50 kn) November 04, 2021
Monika Pavlović Grabovac 200,00  (1.506,90 kn) November 04, 2021
Andrijana Mustapić 50,00  (376,73 kn) November 04, 2021
Marijo Jukić 200,00  (1.506,90 kn) November 04, 2021
Anonymous 200,00  (1.506,90 kn) November 04, 2021
Ivana Marasović 200,00  (1.506,90 kn) November 04, 2021
Marija Lozo Ujević 100,00  (753,45 kn) November 04, 2021
en_USEnglish