CroInvest.eu – prilika za aktiviranje vlastitih potencijala

CroInvest (https://croinvest.eu/) je prva hrvatska crowdfunding platforma za financiranje poduzetničkih, infrastrukturnih i društveno korisnih projekata s posebnim naglaskom na projekte koji konkuriraju za EU fondove. Platforma kombinira pet modela (donacije, nagrade, zajmovi, vlasnički udjeli i udjeli u dobiti) prilagođenih domaćem pravu pa je tako putem platforme moguće: darovati novac; uplatiti novac u zamjenu za stvar ili uslugu s 

počekom na točno određeno vrijeme;  pozajmiti novac u obliku beskamatnog ili kamatnog investicijskog zajma na točno određeno vrijeme; uložiti novac u zamjenu za vlasnički udio u društvu s ograničenom odgovornošću ili zadruzi; uložiti novac u zamjenu za udio u dobiti sklapanjem ugovora o tajnom društvu. Platformu mogu koristiti sve domaće fizičke i pravne osobe te svi strani državljani koji žele uložiti u Hrvatsku.

Poštovane CROwdfunderice i CROwdfunderi,

s veseljem Vam predstavljamo novi alat putem kojeg možete lakše pokrenuti vlastite projekte, ali i doprinijeti tuđim projektima koje smatrate društveno važnim ili u kojim prepoznajete osobnu korist.
 

Croinvest.eu je nastao kao odgovor na trenutnu gospodarsku situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska, a posebice kao odgovor na povlačenje novca iz EU fondova što predstavlja jedan od strateških interesa Hrvatske. S obzirom da je značajnija sredstva za provođenje EU projekata teško osigurati u vlastitom aranžmanu ili dobiti iz drugih, već poznatih izvora financiranja, smatramo da kolektivno mikroinvestiranje građana može poslužiti kao vrijedna alternativa na korist svih dionika društva.

Crowdfunding je win-win situacija i za one koji predstavljaju projekt i za one koji ulažu u njih. Nositelji projekata putem crowdfundinga mogu na relativno lak i siguran način doći do kapitala te pritom testirati isplativost svog proizvoda ili usluge na tržištu, a ulagači, odnosno građani mogu doći do željenih proizvoda i usluga, ostvariti profit ili neku drugu pogodnost te značajno doprinijeti gospodarskom razvoju zemlje bez značajnijih financijskih posljedica za sebe.
 

Misija Croinvesta je spajanje visokokvalitetnih hrvatskih projekata s domaćim i stranim investitorima te njihova promocija u domovini i svijetu.

Vizija Croinvesta je Hrvatska kao zemlja generator inovacija i kvalitete u kojoj svi njeni građani imaju jednake ekonomske mogućnosti koristeći crowdfunding kao alat financijske demokracije.

Zoran Rajn
Zoran RajnDIREKTOR
Tanja Kurilić
Tanja KurilićCEDIOR
Hrvoje Maras
Hrvoje MarasREGEA
Sanela Dropulić
Sanela DropulićŽENSKI PODUZETNIČKI CENTAR
Vladimir Mihajlović
Vladimir MihajlovićČASOPIS PODUZETNIK
Asja Lajtman Bosilj
Asja Lajtman BosiljAVUS
en_USEnglish