Adria Dunk Tank

Adria Dunk Tank je inovacija Centra za društvene inovacije i održivi razvoj koja na zabavan i proaktivan način omogućuje edukaciju građana o ugroženim biljnim i životinjskim vrstama Jadrana.

10 Ulagača 2 Sviđa mi se
103.150,00  (777.183,68 kn) PRIKUPLJENO
75.000,00  (565.087,50 kn) CILJ
Raised Percent :
137.53%

0 Dana do završetka
137.53% PRIKUPLJENO
Kampanja završena
Zagreb, Hrvatska

Prva hrvatska crowdfunding kampanja provedena putem domaće crowdfunding platforme i prva crowdinvesting kampanja na svijetu financirana putem ugovora o tajnom društvu.

Adria Dunk Tank je inovacija Centra za društvene inovacije i održivi razvoj koja na zabavan i proaktivan način omogućuje edukaciju građana o ugroženim biljnim i životinjskim vrstama Jadrana.

Jadransko more odlikuje se velikim bogatstvom i bioraznolikošću. Međutim, živi organizmi Jadrana i njihova staništa sve su ugroženiji zbog onečišćenja otpadnim vodama, naftom i teškim metalima, odlaganja smeća, građevinskih zahvata na obali, nepridržavanja zakonskih propisa, umjetnog uzgoja morskih organizama, ribolova, krivolova, itd. Kao posljedice toga, neke su vrste nestale, nekima je opstanak ozbiljno ugrožen, a brojne su populacije morskih organizama prorijeđene.

Kako bi se u budućnosti spriječio nastavak takvih trendova, potrebno je mijenjati zakonsku regulativu te provoditi edukaciju građana koji ekosustavu vrlo često nanose štetu iz neznanja. S obzirom da je najlakše učiti kroz druženje i zabavu, Centar je osmislio jedinstvenu edukaciju korištenjem sprave koja se u engleskom govornom području naziva dunk tank.

Dunk tank je mehanička sprava koja se sastoji od velikog spremnika vode preko kojeg je postavljeno sklopivo sjedište. Pored spremnika nalazi se meta koja je povezana sa sjedištem. Pogodak lopticom u metu uzrokuje aktiviranje sjedišta nakon čega osoba koja sjedi na njemu pada u spremnik s vodom ili nekom drugom tekućinom. Iako je dunk tank u Europi relativno nepoznat, u Sjedinjenim Američkim Državama radi se o vrlo popularnoj napravi koja se najčešće koristi na humanitarnim priredbama, festivalima, promocijama i zabavama.

S obzirom da dunk tank ima velike proporcije i veliki promidžbeni potencijal, odlučili smo ga iscrtati i ispisati različitim crtežima i porukama usmjerenih na zaštitu mora i morskih organizama i kao takvog ga ponuditi koncesionarima plaža, turističkim zajednicama, noćnim klubovima, organizacijama civilnog društva i ostalim zainteresiranim subjektima, čime se postiže višestruka korist: 1. skreće se pozornost na potrebu jače zaštite ugroženih vrsta koje žive u Jadranu; 2. kroz zabavu i igru educira se velik broj građana u cilju odgovornijeg ponašanja prema ekosustavu; 3. Centar ostvaruje dodatne prihode za provođenje novih društveno korisnih aktivnosti.

DUNK TANK U SVIJETU

U Ujedinjenom Kraljevstvu dunk tank je neizostavna atrakcija u mnogim noćnim klubovima.

Dunking for Dogs – dobrotvorni event u kojem sudjeluju brojne poznate i slavne ličnosti s ciljem sakupljanja novca za napuštene pse.

Hugh Laurie, poznat po ulozi dr. Housea.

Joe Biden, američki senator i potpredsjednik u administraciji predsjednika Baracka Obame.

JESTE LI ZNALI?

U posljednjih 50 godina izumrlo je više vrsta nego u cijeloj povijesti prije toga.

Jadransko more broji preko 3 100 ugroženih organizama.

Svake godine u Jadranu strada preko 11 tisuća kornjača kao posljedica slučajnog ribarskog ulova.

Najugroženiji sisavac Jadrana je sredozemna medvjedica čija se svjetska populacija procjenjuje na svega 500 do 600 jedinki koje obitavaju na području sjeveroistočnog Mediterana i uz obalu zapadne Afrike.

MODELI FINANCIRANJA

1. Donacije prema želji

Osim što ćete postati financijer/ka prve hrvatske crowdfunding kampanje provedene putem domaće platforme i prve crowdinvesting kampanje na svijetu financirane putem ugovora o tajnom društvu, Vaše će ime biti trajno ispisano na ADT-u koji će svake godine obilaziti Jadran tijekom održavanja akcije ProAdria.

ProAdria je akcija Centra za društvene inovacije i održivi razvoj (CEDIOR) koja se sastoji u obilasku turističkih mjesta na Jadranu s ADT-om u cilju sakupljanja novca za najbolje projekte za zaštitu Jadrana. Projekti će se odabirati na temelju javnog natječaja kojeg će Centar raspisati tijekom zimskih mjeseci. U natječaju će moći sudjelovati sve fizičke i pravne osobe sa prebivalištem, odnosno sjedištem u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji, Crnoj Gori i Albaniji.

2. Udjeli u dobiti na temelju ugovora o tajnom društvu

Ulog: 1000 kn
Udio u dobiti: 1,5%
Udio u gubitku: 0,10%
Vrijeme trajanja ugovora: neodređeno

Financiranje projekta putem ugovora o tajnom društvu primjenjivat će se do sakupljanja ciljanog iznosa od 75.000,00 tisuća kuna, a nadalje će se samo primjenjivati model s donacijama i nagradama.

Svi ostali modeli financiranja služe samo kao ogledni primjerak za buduće projekte.

NAGRADNA IGRA

1. Nagrada za ulagače

Svi ulagači ulaze u bubanj za nagradnu igru. Izvlačenje i objava dobitnika održat će se 31. prosinca 2014. godine. Glavna nagrada je vikend putovanje za dvije osobe u organizaciji turističke agencije MarbisOsim glavne nagrade, bit će uručeno još nekoliko poklon paketa Cider Club & Store dućana, višestruko nagrađivane hrvatske tvrtke  poznate po proizvodnji prvog hrvatskog pjenušca od jabuka.

2. Natječaj za osmišljavanje najkreativnijeg imena na hrvatskom jeziku za dunk tank

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi hrvatski i strani državljani. Svaka osoba može prijaviti neograničen broj rješenja.

Rješenja je potrebno poslati na e-poštu: cedior.org@gmail.com uz naznaku “Natječaj – Adria Dunk Tank”.

Natječaj traje do 30. rujna 2014. godine, a imena dobitnika će biti proglašena 4. listopada 2014. na Svjetski dan zaštite životinja. Najbolji prijedlozi bit će nagrađeni bogatim poklon paketima Cider Club & Store dućanaJGL-a  i Twist Frozen Yogurt & Smoothies-a.

Do sad prijavljena imena na natječaj: Toč-bačvaSmočilicaVlažiona(S)močilišteMokriceIgra (vlažnog) prijestoljaKo bi gori, sad je mokriVodopadalicaVodopadZaron u sriduLoptica PotapalicaLop-TopVodeno zakucavanjePogodi me-potopi mePogodi-potopiPO-POMetapljusMetavodBang tras,  PotopnikCiljomočilo Ciljomoč (od ciljati i smočiti).

PLAĆANJE

Plaćanje se vrši putem PayPala. Tuzemni ulagači koji trenutno nemaju PayPal račun, plaćanje mogu također izvršiti putem Visa, MasterCard, American Express ili Discover kartice koja posjeduje CVC broj (kontrolni  troznamenkasti ili četveroznamenkasti  broj na poleđini kartice), uz uvjet da prilikom plaćanja u obrazac za unos podataka unesu željenu e-mail adresu i lozinku koja će poslužiti za istovremeno stvaranje personal PayPal računa. Za vršenje plaćanja nije se potrebno registrirati na stranicu. Cijene u stranoj valuti su formirane prema srednjem tečaju HNB-a utvrđenom 9. lipnja 2014.

Ulagač koji nema niti PayPal račun niti navedene kartice, plaćanje može također izvršiti putem opće uplatnice ili internet bankarstva. Plaćanje se vrši u korist Centra za društvene inovacije i održivi razvoj, Ante Jakšića 10, 10 000 Zagreb, na IBAN broj: HR6724840081106385217. Kod uplata iz inozemstva potrebno je navesti i SWIFT kod: RZBHHR2X. Na uplatnici je potrebno naznačiti naziv ili skraćeni naziv projekta, model financiranja te osobne podatke (ime, prezime, adresa i email).

Ukoliko izvršite uplatu putem opće uplatnice ili internet bankarstva, molimo Vas da nas o tome dodatno obavijestite putem email adrese cedior.org@gmail.com.

NOSITELJ PROJEKTA

Centar za društvene inovacije i održivi razvoj Centar za društvene inovacije i održivi razvoj (CEDIOR), sa sjedištem u Zagrebu, osnovan je 1. listopada 2012. godine, a status pravne osobe dobio je 21. prosinca 2012. godine. Osnovan je s ciljem osmišljavanja inovativnih i održivih rješenja za vodeće društvene probleme s kojima se suočava Hrvatska i svijet. Djeluje kao međunarodni think-tank okupljajući istaknute društvene inovatore, društvene poduzetnike, znanstvenike, istraživače i aktiviste s različitih polja djelovanja. Misija Centra je kreiranje i akceleriranje inovativnih i održivih rješenja za aktualne društvene probleme. Vizija Centra je društvo blagostanja za sve svoje članove sposobno trajno egzistirati bez ugroze za sebe i okoliš.

TEMELJNI PODACI:
Puni naziv organizacije: Centar za društvene inovacije i održivi razvoj
Skraćeni naziv organizacije: CEDIOR
Adresa: Ante Jakšića 10, 10 000 Zagreb
Osoba za zastupanje: Zoran Rajn, predsjednik Centra
Mobitel: +385 (0)98 611 467
E-pošta: cedior.org@gmail.com
OIB: 12061569340
Matični broj: 02962462
RNO broj: 0226354
Žiro-račun: 2484008-1106385217, Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR6724840081106385217
SWIFT kod: RZBHHR2X


Modeli ulaganja

35 €

Donacija prema želji. Osim što ćete postati financijer/ka prve hrvatske crowdfunding kampanje provedene putem domaće crowdfunding platforme i prve crowdinvesting kampanje na svijetu financirane putem ugovora o tajnom društvu, Vaše će ime biti trajno ispisano na ADT-u koji će svake godine obilaziti Jadran tijekom održavanja akcije ProAdria.

Donacija prema želji. Osim što ćete postati financijer/ka prve hrvatske crowdfunding kampanje provedene putem domaće crowdfunding platforme i prve crowdinvesting kampanje na svijetu financirane putem ugovora o tajnom društvu, Vaše će ime biti trajno ispisano na ADT-u koji će svake godine obilaziti Jadran tijekom održavanja akcije ProAdria.

0 Ulagača

Kampanja završena

100 €

Vožnja turističkom podmornicom, popust od 30% na knjigu Ugrožene vrste Jadrana i umjetnička fotografija s motivom mora u digitalnom obliku s potpisom autora. Plus prethodna nagrada.

Vožnja turističkom podmornicom, popust od 30% na knjigu Ugrožene vrste Jadrana i umjetnička fotografija s motivom mora u digitalnom obliku s potpisom autora. Plus prethodna nagrada.

0 Ulagača

Kampanja završena

150 €

Najam sprave 150 kn/dan izvan termina od 01.07. do 31.08. Prijevoz sprave nije uključen u cijenu.

Najam sprave 150 kn/dan izvan termina od 01.07. do 31.08. Prijevoz sprave nije uključen u cijenu.

0 Ulagača

Kampanja završena

225 €

Najam sprave 225 kn/dan od 01.07. do 14.07. i od 16.08. do 31.08. Prijevoz sprave nije uključen u cijenu.

Najam sprave 225 kn/dan od 01.07. do 14.07. i od 16.08. do 31.08. Prijevoz sprave nije uključen u cijenu.

0 Ulagača

Kampanja završena

300 €

Najam sprave 300 kn/dan od 15.07. do 15.08. Prijevoz sprave nije uključen u cijenu.

Najam sprave 300 kn/dan od 15.07. do 15.08. Prijevoz sprave nije uključen u cijenu.

0 Ulagača

Kampanja završena

500 €

Beskamatni zajam. Visina pozajmice 500 kn. Rok vraćanja 1 godina.

Beskamatni zajam. Visina pozajmice 500 kn. Rok vraćanja 1 godina.

0 Ulagača

Kampanja završena

500 €

Kamatni zajam. Visina pozajmice 500 kn. Kamata 3%. Rok vraćanja 3 godine.

Kamatni zajam. Visina pozajmice 500 kn. Kamata 3%. Rok vraćanja 3 godine.

0 Ulagača

Kampanja završena

850 €

Kamatni zajam. Visina pozajmice 850 kn. Kamata 6%. Rok vraćanja 3 godine.

Kamatni zajam. Visina pozajmice 850 kn. Kamata 6%. Rok vraćanja 3 godine.

0 Ulagača

Kampanja završena

1000 €

Društvo s ograničenom odgovornošću. Temeljni ulog 1000 kn. Temeljni kapital 20 000 kn.

Društvo s ograničenom odgovornošću. Temeljni ulog 1000 kn. Temeljni kapital 20 000 kn.

0 Ulagača

Kampanja završena

1000 €

Model putem zadruge. Članski ulog 1000 kn. Dodatni ulog 5000 kn. Za preuzimanje statuta zadruge kliknite na sljedeći link.

Model putem zadruge. Članski ulog 1000 kn. Dodatni ulog 5000 kn. Za preuzimanje statuta zadruge kliknite na sljedeći <a href="http://www.hzs.hr/o_zadruzi.htm">link</a>.

0 Ulagača

Kampanja završena

1000 €

Model putem zadruge. Članski ulog 1000 kn. Za preuzimanje statuta zadruge kliknite na sljedeći link.

Model putem zadruge. Članski ulog 1000 kn. Za preuzimanje statuta zadruge kliknite na sljedeći <a href="http://www.hzs.hr/o_zadruzi.htm">link</a>.

0 Ulagača

Kampanja završena

1000 €

Ugovor o tajnom društvu. Ulog 1000 kn. Udio u dobiti 1,5%. Udio u gubitku 0,10%. Vrijeme trajanja ugovora neodređeno.

Ugovor o tajnom društvu. Ulog 1000 kn. Udio u dobiti 1,5%. Udio u gubitku 0,10%. Vrijeme trajanja ugovora neodređeno.

2 Ulagača

Kampanja završena

1500 €

Ugovor o tajnom društvu. Ulog 1500 kn. Udio u dobiti 2%. Udio u gubitku isključen. Vrijeme trajanja ugovora 5 godina.

Ugovor o tajnom društvu. Ulog 1500 kn. Udio u dobiti 2%. Udio u gubitku isključen. Vrijeme trajanja ugovora 5 godina.

6 Ulagača

Kampanja završena

15000 €

Kupnja ADT-a. Uključena dostava i poklon iznenađenja. Rok isporuke je mjesec dana nakon završetka kampanje.

Kupnja ADT-a. Uključena dostava i poklon iznenađenja. Rok isporuke je mjesec dana nakon završetka kampanje.

2 Ulagača

Kampanja završena
Ime Iznos Datum
Karlo Knezić 2.000,00  (15.069,00 kn) March 28, 2020
Luka Knezić 2.000,00  (15.069,00 kn) March 28, 2020
Tomislav Habus 3.750,00  (28.254,38 kn) March 28, 2020
Tihomir Dujić 1.200,00  (9.041,40 kn) March 28, 2020
Zvonimir Dujić 1.200,00  (9.041,40 kn) March 28, 2020
Cider Club & Store 22.500,00  (169.526,25 kn) March 28, 2020
Ivan Dujić 7.500,00  (56.508,75 kn) March 28, 2020
Marbis d.o.o. 11.500,00  (86.646,75 kn) March 28, 2020
HATEH - PROM d.o.o. 11.500,00  (86.646,75 kn) March 28, 2020
Zoran Rajn 40.000,00  (301.380,00 kn) March 28, 2020
hrCroatian