Danas sam tu! Za tebe!

Udruga Smiješak za sve pokreće crowdfunding kampanju kako bi prikupila preostala financijska sredstva potrebna za preuređenje dijela prostora Centra za rehabilitaciju Stančić u Centar za volontere s prenoćištem.

63 Ulagača 2 Sviđa mi se 0 Komentara
16.265,00 kn PRIKUPLJENO
75.000,00 kn CILJ
Raised Percent :
21.69%

62 Dana do završetka
21.69% PRIKUPLJENO
Zagreb, Hrvatska

Udruga Smiješak za sve pokreće crowdfunding kampanju kako bi prikupila preostala financijska sredstva potrebna za preuređenje dijela prostora Centra za rehabilitaciju Stančić u Centar za volontere s prenoćištem. U sklopu projekta Danas sam tu! Za tebe! volonteri udruge pomažu štićenicima i njegovateljima svojim posjetima i druženjima svake druge srijede. Uspostavom Centra za volontere s prenoćištem ta se podrška želi dovesti na višu razinu kako bi štićenici svaki dan imali život dostojan čovjeka.

Cilj: Prikupiti 10.000,00 € za opremanje Centra za volontere s prenoćištem u Centru Stančić u Dugom Selu kako bi volonteri i studenti učinkovitije pružili pomoć djelatnicima ustanove te kako bi se poboljšala kvaliteta njege i života štićenika Centra.

Rokovi: Početak preuređenja krenuo je krajem veljače, a otvorenje Centra za volontere planira se u prosincu 2019.

Centar Stančić ustanova je socijalne skrbi u kojoj se nalaze 203 štićenika s invaliditetom i mentalnim poteškoćama. Ta ustanova u Dugom Selu osigurava usluge boravka, psihosocijalne podrške i organiziranog smještaja štićenika. Budući da na jednog do dva djelatnika u prosjeku dolazi 25 štićenika, udruga Smiješak za sve trudi se redovitim dolascima u centar unijeti što više veselja u njihovu svakodnevicu kroz razne aktivnosti – čitanje, šetnja, pjevanje, razgovor. Kada je vrijeme lijepo, druženje se odvija u predivnom parku Centra Stančić. Volonteri Smiješka svake druge srijede provode poslijepodne sa korisnicima Stančića u sklopu projekta Danas sam tu!Za tebe!. Iako se štićenici raduju i tim susretima, Smiješak za sve želi im osigurati svakodnevnu podršku uređenjem Centra za volontere s prenoćištem.

SLIKA 1: Marijana Jergović, predsjednica udruge Smiješak za sve u društvu štićenika Centra za rehabilitaciju Stančić na dodjeli nagrade Adris zaklade

U Centar Stančić dolazim od 1993. godine. Prošle godine palo mi je na pamet da bi volonteri udruge Smiješak za sve mogli promijeniti svakodnevicu tim ljudima. I tako Smiješak s nekoliko korporacija svaka dva tjedna ‘dolazi čovjeku’ u Stančić. Vodimo ih u šetnju, razgovaramo, pjevamo, družimo se. Dan u Centru izgleda tako da prosječno na 25 štićenika dolazi jedna, najviše dvije njegovateljice. To znači da u osam sati rada te osobe trebaju oprati, presvući i nahraniti dvanaest do dvadeset pet osoba. Vjerojatno vam je jasno da u tim okolnostima nema prostora za šetnje, pjesmu, druženja…To su ljudi koji trebaju 24-satnu skrb ili u najmanju ruku pažnju i prisutnost njegovatelja. Prekrasni park Stančić tijekom tjedna uglavnom je prazan. Kad dođemo mi volonteri, Stančić oživi. Ideja uspostave volonterskog centra jest da Stančić živi svaki dan. Da svaki dan te ljude volonteri vode u šetnju i pokazuju im da su i takvi kakvi jesu zavrijedili život dostojan čovjeka.

Centar za volontere s prenoćištem

Opremanjem Smještajnog doma omogućilo bi se studentima sestrinstva i fizioterapije sa Zdravstvenog veleučilišta, kao i studentima sestrinstva i psihologije s Hrvatskog katoličkog sveučilišta da odrade obvezan praktični dio nastave u Centru Stančić bez potrebe za svakodnevnim putovanjem od Zagreba do Dugog Sela. Osim pomoći koju bi pružili djelatnicima Centra, studenti bi usvajali nova znanja i vještine praktičnim radom u svojoj budućoj struci te pridonijeli socijalizaciji i inkluziji djece i odraslih s mentalnim i tjelesnim oštećenjima. Potreba za druženjem i socijalnim interakcijama jedna je od elementarnih potreba ljudi. Stoga se osobama koje su u nepovoljnijem položaju zbog zdravstvenog ili intelektualnog problema mora osigurati da im taj segment života ne bude zapostavljen. U suprotnom dolazi do socijalne i društvene izoliranosti koja dodatno otežava normalno funkcioniranje i ispunjen život. Cijeli projekt osmišljen je kako bi potaknuo na druženje, ljubav prema čitanju i pomaganje drugima, kao i na senzibilizaciju za rad s djecom i osobama s mentalnim oštećenjima i trajnim invaliditetom koje su vrlo često stigmatizirane u društvu.

SLIKA 2: VOLONTERI I ŠTIĆENICI U PARKU „Svaku drugu srijedu naši volonteri dolaze u Centar i daju svoju ljubav i svoje vrijeme onima koji nas očekuju s nestrpljenjem. Često nam zaposlenici kažu da štićenici već ujutro očekuju naš dolazak.“ FOTO: Mislav Mesek

Neprestanim prisustvom studenata i volontera korisnicima se implicitno daje vrlo jasna poruka da su nam važni te da ih zajednica nije odbacila i izolirala. Zadovoljstvu štićenika pridonijet će se i zajedničkim provođenjem slobodnog vremena i poboljšanjem kvalitete njege. Mladi i entuzijastični dodatni kadrovi unijet će prijeko potrebnu živost i kroz razne aktivnosti i projekte koje će smišljati za potrebe svog studija. Također, dugoročno se očekuje da će ih druženje i zajedničke aktivnosti s volonterima potaknuti na društveni angažman i daljnje volontiranje i po završetku školovanja.

Podrška korporacija

Projekt Danas sam tu! Za tebe! se i sada provodi u suradnji s korporacijama čiji je cilj promicanje društveno odgovornog poslovanja korporativnim volontiranjem. Otvorenjem Centra za volontere s prenoćištem udruga Smiješak za sve koristila bi taj prostor i za teambuildinge koji bi omogućili poslovnim ljudima da odvoje vrijeme za dobrobit korisnika Centra Stančić.

U ugodnim druženjima s korisnicima Centra za rehabilitaciju Stančić od travnja 2018. redovito sudjeluju i djelatnici nekoliko velikih hrvatskih poslovnih sustava kao što su INA i Addiko bank Hrvatska.


SLIKA 3: Satisfakcija koju osjećate jer ste čovjeku vratili osmijeh daje vam krila!

Financiranje projekta:

10.000,00 € – prikupljanje crowdfunding kampanjom (u tijeku)
120.000,00 kuna – Moj Zaba Start (osigurano)
80.000,00 kuna – Zaklada Adris (osigurano)
10.000,00 kuna – INA d.d. (osigurano)
10.500,00 kuna – MOL grupa (osigurano)
35.855,00 kuna – vlastita sredstva (osigurano)
+ 15.000,00 kuna – Zagrebački inovacijski centar (snimanje videa za crowdfunding kampanju)

Poslušajte što o našoj kampanji kažu Hrvatski barokni ansambl, Janko Popović Volarić, Biserka Jagić, Vedran Car, Marija Kolb, Muzička akademija u Zagrebu, Alen Šalinović, Luka Cindrić, Miodrag Šajatović, Jelena Miholjević, Frano Mašković, Luka Stepančić, Frano Ridjan, Iva Šulentić, Vanda Winter, Alis Marić, Kata Barišić i Sandra Bagarić:

https://www.youtube.com/watch?list=UUdbbbPjt8BS7C6bcK_Kmb6Q&v=WTtvuQnb3xE

Plaćanje

Kampanja primjenjuje fleksibilan model financiranja prema kojem nositelj projekta zadržava sva sakupljena sredstva i ako ne dosegne zatraženu svotu od 10 tisuća eura.

Plaćanje se vrši putem opće uplatnice ili internet/mobilnog bankarstva u korist Udruga za promicanje potreba djece i mladih Smiješak za sve, Bijenička cesta 134, 10 000 Zagreb, na IBAN broj: HR9823600001102730690, Zagrebačka banka d.d. Kod uplata iz inozemstva potrebno je navesti i SWIFT kod: ZABAHR2X.

Nakon što izvršite uplatu, molimo Vas da nas o tome dodatno obavijestite putem email adrese smijesak.za.sve@gmail.com

O Smiješku za sve

Smiješak za sve neprofitna je organizacija koja broji 230 volontera. Udruga nema svoj prostor, ali to je ne zaustavlja da njezini volonteri svakodnevno čine humana djela na terenu. Jedan od takvih projekata udruge je i „Laku noć, pričoljupci!“ u sklopu kojega „Tete i Stričeki pričalice“ svih 365 dana u godini, bez obzira na vikende, praznike, vremenske uvjete, volontiraju u tri zagrebačke bolnice. Dvanaest volontera svakodnevno čita priče djeci u bolnicama i vraća im osmijeh na lice. Udruga uz to uspješno provodi korporativno volontiranje u sklopu projekta „Poslovna analiza iz perspektive Crvenkapice“ te projekte „Volontiram, dakle jesam!“, „Čitam, dakle jesam!“, „Note ljubavi“,„Dekica za snove“ i jednodnevne volonterske akcije. Sredstva za projekte i volonterske akcije prikupljaju se na natječajima, sponzorstvima i donacijama.

TEMELJNI PODACI:
Udruga za promicanje potreba djece i mladih Smiješak za sve
Bijenička cesta 134, 10 000 Zagreb
Osoba za zastupanje: Marijana Jergović, predsjednica udruge
Mobitel: +385 91 722 3883
E-pošta: smijesak.za.sve@gmail.com
Web-stranica: https://www.smijesakzasve.hr/
OIB: 56510953703
Matični broj: 04131142
IBAN: HR9823600001102730690, Zagrebačka banka

Podržite bez modela ulaganja
Minimum amount is kn Maximum amount is kn

Modeli ulaganja

10 kn

Donacije prema želji. Ime svakog donatora bit će objavljeno na web-stranici udruge Smiješak za sve. Nakon što se javite putem e-pošte primit ćete i digitalnu zahvalnicu.

Donacije prema želji. Ime svakog donatora bit će objavljeno na web-stranici udruge Smiješak za sve. Nakon što se javite putem e-pošte primit ćete i digitalnu zahvalnicu.

2 Ulagača

75 kn

Primit ćete na dar tiskanu zahvalnicu te ćemo Vaše ime objaviti na darivateljskoj listi web i facebook stranice udruge Smiješak za sve.

Primit ćete na dar tiskanu zahvalnicu te ćemo Vaše ime objaviti na darivateljskoj listi web i facebook stranice udruge Smiješak za sve.

0 Ulagača

110 kn

Dobit ćete personaliziranu naljepnicu na zidu preuređenog Centra za volontere s prenoćištem. Plus prethodnu nagradu.

Dobit ćete personaliziranu naljepnicu na zidu preuređenog Centra za volontere s prenoćištem. Plus prethodnu nagradu.

26 Ulagača

185 kn

Primit ćete torbu udruge Smiješak za sve zajedno s otisnutom zahvalnicom. Plus prethodne nagrade.

Primit ćete torbu udruge Smiješak za sve zajedno s otisnutom zahvalnicom. Plus prethodne nagrade.

14 Ulagača

375 kn

Čitanje priče prema želji. Plus prethodne nagrade.

Čitanje priče prema želji. Plus prethodne nagrade.

5 Ulagača

750 kn

Kava s poznatom osobom uključenom u projekt Danas sam tu! Za tebe! Plus prethodne nagrade.

Kava s poznatom osobom uključenom u projekt Danas sam tu! Za tebe! Plus prethodne nagrade.

5 Ulagača

Name Donate Amount Date
Danijela Divljaković 25,00 kn March 27, 2020
Koraljka Kralj 110,00 kn March 27, 2020
Lidija Mach 110,00 kn March 27, 2020
Nikolina Matko 205,00 kn March 27, 2020
Ivana Leljak 110,00 kn March 27, 2020
Davor Hržan Keglević 150,00 kn March 27, 2020
Ivan Ban 205,00 kn March 27, 2020
Renata Oremuš 185,00 kn March 27, 2020
Marija Piliškić 55,00 kn March 27, 2020
Ivana Maričić 110,00 kn March 27, 2020
Branka Rösler 205,00 kn March 27, 2020
Velimir Mihelčić 185,00 kn March 27, 2020
Nataša i Lorena Lana Hornjak 110,00 kn March 27, 2020
Tajana Hodko 150,00 kn March 27, 2020
Zorica Brečić 505,00 kn March 27, 2020
Nikolina Oršulić 205,00 kn March 27, 2020
Ana Hrg 225,00 kn March 27, 2020
Štefica Antolić 110,00 kn March 27, 2020
Mirko Antolić 110,00 kn March 27, 2020
Martina Antolić 110,00 kn March 27, 2020
Nikolina Antolić 1.425,00 kn March 27, 2020
Tea Horvat 110,00 kn March 27, 2020
Mia Horvat 110,00 kn March 27, 2020
Gordana Modrušan Horvat 110,00 kn March 27, 2020
Željko Horvat 110,00 kn March 27, 2020
Karla Grgić 205,00 kn March 27, 2020
Vlasta Hržan Keglević 110,00 kn March 27, 2020
Liljana Stanko 150,00 kn March 27, 2020
Antun Matija Filipović 110,00 kn March 27, 2020
Zdenka Furda Filipović 110,00 kn March 27, 2020
Krasanka Majer Jurišić 120,00 kn March 27, 2020
Ivana Grabar 1.125,00 kn March 27, 2020
Nikolina Ćerlek 625,00 kn March 27, 2020
Stephanie Jamnicky 205,00 kn March 27, 2020
Davor Bihar 110,00 kn March 27, 2020
Zlatana Bihar 110,00 kn March 27, 2020
Marija Franić 110,00 kn March 27, 2020
Gordana Sedlar 110,00 kn March 27, 2020
Edina Fajković 205,00 kn March 27, 2020
Jagoda Mažuran 2.590,00 kn March 27, 2020
Ljubica Krpelj 375,00 kn March 27, 2020
Sara Kišević 110,00 kn March 27, 2020
Asja Kišević 110,00 kn March 27, 2020
Ana Konta 450,00 kn March 27, 2020
Zvjezdana Horvat 225,00 kn March 27, 2020
Glorjana Čičak 225,00 kn March 27, 2020
Bojana Radaković 415,00 kn March 27, 2020
Jasminka Horvatić 225,00 kn March 27, 2020
Darija Ćaleta 200,00 kn March 27, 2020
Ante Jergović 150,00 kn March 27, 2020
Marijana Jergović 1.390,00 kn March 27, 2020
Margareta Šeparović 1.350,00 kn March 27, 2020

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Danas sam tu! Za tebe!”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *