POST- prikupljanje sredstava za objavu knjige

Riječ je o potpuno novom i bitno drugačijem pristupu kako pretilosti tako i mršavljenju.  POST nije dijeta, u njemu nema brojenja kalorija, zabrane nekih ili velike skupine namirnica, iscrpljujućeg vježbana (Više vježbanja, manje jedenja) ni drugih dokazano neučinkovitih načina mršavljenja.

123 Ulagača 0 Sviđa mi se
33.322,00  (251.064,61 kn) PRIKUPLJENO
30.000,00  (226.035,00 kn) CILJ
Raised Percent :
111.07%

0 Dana do završetka
111.07% PRIKUPLJENO
Kampanja završena
Osijek, Hrvatska

PO ČEMU JE PROGRAM POST POSEBAN?

Riječ je o potpuno novom i bitno drugačijem pristupu kako pretilosti tako i mršavljenu.  POST nije dijeta, u njemu nema brojenja kalorija, zabrane nekih ili velike skupine namirnica, iscrpljujućeg vježbanja (Više vježbanja, manje jedenja) ni drugih dokazano neučinkovitih načina mršavljenja.

POST drži da je pretilost bolest neprirodnog i nezdravog odnosa prema prehrani, stresu, spavanju i kretanju te da je za ozdravljenje od pretilosti potrebno uspostaviti prirodne, medicinski dokazane i provjerene postupke za rješavanje navedenih poteškoća.  Ukratko, za razliku od raznih dijeta koje pretilost promatraju jednodimenzionalno, odnosno samo kao višak kilograma, POST pretilosti prilazi kao sustavnoj bolesti koja se mora liječiti cjelovitim pristupom.

Kao rezultat navedenog pristupa, polaznici POSTA ne samo što mršave i do 50 kilograma, nego i redovito reguliraju krvni tlak i šećer u krvi.

Program se temelji na jedenju u vremenskom okviru od 8 sati, učenju o fiziologiji probave, načinima prehrane, kretanju, spavanju i opuštanju.  

 

KOLIKO JE POST UČINKOVIT?

Učinkovitost programa u POSTU mjerimo na više načina: stupnju mršavljenja i ozdravljenjem od pratećih bolesti (većinom povišenog tlaka, nereguliranog šećera u krvi ili i već postojećeg dijabetesa). Uspješnost bilo kojeg programa mršavljenja ocjenjuje prema (najmanje) dva kriterija: koliki je broj polaznika smršavio najmanje 5 % početne tjelesne težine, odnosno koliko je polaznika smršavjelo 10 % ili više početne težine.

U prošloj su skupini (skupina koja se upisala na tečaj u rujnu 2021. svi polaznici koji su završili Program smršavjeli najmanje 5 % svoje početne tjelesne težine (uspješnost je bila 100 %; narančasti grafikon). Koliko to iznosi u kilogramima prikazano je na plavom grafikonu.

 

Što se tiče liječenja visokog tlaka i šećerne bolesti, rezultati su također iznimni.

 

Kretanje sistoličkog tlaka (gornjeg; narančasta linija) i tjelesne težine (plava linija) u polaznika koji je prije POSTA neuspješno liječio povišen tlak.

 

Kretanje šećera u krvi (GUK) gospodina Josipa i prestanak injekcija inzulina tijekom sudjelovanja u POSTU. Na početku POSTA (3.9.2020.) gospodin Josip uzimao je 43 i.j. inzulina, a unatoč tome razine šećera u krvi bile su iznad normalnih vrijednosti. Nakon gubitka 15 kilograma potrebe za inzulinom smanjile su se na pola, a potom, nakon što je izgubio još 13 kilograma nije više bilo potrebe za inzulinom.  

 

PRIČE USPJEŠNIH: gospođa Sanela

Prije pristupa Programu težina mi je iznosila 105,5 kg. Kao da to već samo po sebi nije bio dovoljan problem, počeli si mi rasti šećer, tlak i kolesterol. Odjeća mi je postajala sve manja pa sam počela kupovati veće brojeve svaki se put tješeći kako je to zadnja veličina koju ću nositi i to samo privremeno, odnosno dok ne smršavim. Isprobavala sam razne dijete koje ne žalost nisu imale dugotrajan učinak, dapače nakon svih tih dijeta sve sam više dobivala na težini. Porasti kilograma, nemogućnosti mršavljenja i pogoršanjem zdravstvenih problema, postala sam i depresivna jer sam bila svjesna stigmatizacije okoline, a da ne govorim koliko je bio bolan odlazak u kupovinu odjeće. Svi koji su prošli slično stanje znaju kako je neugodno kada vam se neki model odjeće svidi, a potom ustanovite da nema vaše veličine. Polako shvaćate kako ste „izvan“ normi i standarda i da odlazite u posebnu skupinu ljudi.

Kretanje težine gospođe Sanele. Iako tijekom mršavljenja svi želimo ravnu liniju koja je usmjerena nadolje, stvarno je mršavljenje ipak nešto drugačije. Nazubljenost krivulje pokazuje variranje težine. Navedene su promjene dijelom uzrokovane i postom nakon kojeg težina naglo pada a potom dan nakon posta naglo raste.

Zbog sveg navedenog i na nagovor mame koja je u novinama pročitala članak o POSTU krenula sam isprobati i taj program. Došla sam na uvodno predavanje koje mi je bilo zanimljivo iako sam i dalje bila vrlo skeptična. Početak je bio vrlo težak. Dobili smo tablice na kojima smo trebali bilježiti koliki nam je osjećaj gladi bio prošli dan. Prvih tjedan dana moj je osjećaj gladi bio 10 (ljestvica je bila od 0 – 10). Budila bih se noću od gladi i razmišljala što ću pojesti, a potom se borila da ipak ne odem do hladnjaka i nešto uzmem. I to je tako trajalo skoro 10 dana. Ne znam što mi je davalo snage, ali sada mislim da je to bio osjećaj da ako i ovaj put odustanem više nikada neću ni pokušavati smršavjeti. Bilo je ili izdržati ili se zaputiti nepovratnim putem u debljinu. Pitala sam voditelje što da radim, da mi je vrlo teško, da imam glavobolje i da noću ne mogu spavati. Dobila sam utješan odgovor kako će to sve proći neka samo izdržim još koji dan. I izdržala sam. I stvarno, glad se počela smanjivati, prvo na 9 pa na 8 potom na 7 i tako sve dok uskoro više nisam uopće osjećala glad. Sve ono što su voditelji pričali u uvodnom dijelu za sada se ostvarivalo. Osjetila sam polet i nadu da će ovaj put biti drugačije. POST mi se svidio jer s nisam morala ničeg odricati (naravno, u granicama normale), ali sam smanjila unos kruha, slatkiša i raznoraznih grickalica. Uz to sam postila jednom tjedno. Nakon svakog posta nešto bih vratila, ali sam uvijek gubila više, što se vidjelo i na vagi. Težina je išla nadolje nekada svega pola kilograma tjedno, ali nekada i više od dva kilograma. Po prvi puta sam bila uvjerena kako će ovaj puta biti ozbiljno i trajno. Glad nisam osjećala (osim povremeno kod posta), mogla sam jesti što sam željela, a kilogrami su ipak odlazili.

Kretanje osjećaja gladi gospođe Sanele. Prvih dva tjedna osjećaj je bio vrlo visoko (10 i 9) da bi potom postupno došao na razinu 2 (22.9.2021.), a 11.10.2021. na 0 gdje je bio najvećim dijelom Programa, osim nekim danima posta kada bi se povećao na razinu do 3 ili 4, a potom ponovno vraćao na 0.

U osnovnom programu koji je trajao šest mjeseci smršavjela sam 26,3 kg i težila 79,2 kg što je još uvijek bilo daleko od željenog cilja (65 kg) pa sam se prijavila za nastavak programa tzv. POST PLUS u kojima su se sastanci prorijedili na jednom mjesečno. Iako su mi u početku malo nedostajali tjedni sastanci, ispostavilo se kako sam snažnija nego što sam mislila – uspijevala sam i dalje održavati isti režim prehrane pa su kilogrami i dalje padali. I onda konačno, 22. 6. 2021. vaga je po prvi put pokazala težinu koja je počinjala s 65 (65,2 kg). Iako je to bilo poslije posta i znala sam kako će se dio vratiti ipak je to bio veliki uspjeh. Nešto što je ranije bilo nezamislivo sada se ostvarilo. Osjećaj je bio čaroban i više ništa nije moglo pokolebati – cilj mi je nakon 10 mjeseci sada bio doslovno pod nogama. Kako su nam voditelji već prije najavljivali, nakon ostvarivanja zdrave težine, odnosno one s ITM manjom od 24,9, a moj je ITM bio 22,9 (visoka sam 170 cm) sljedeći je zadatak bio jednako važan kao i sam dolazak do zdrave težine: uspješno održati dostignuto. I dalje sam slijedila svoj uobičajen ritam jedenje u okviru 8 sati, a dopuštala sam si povremeno pojesti i nešto nezdravo bilo to slatko ili slano. Težina mi se ustalila na 65 – 68 kg, zdravstveno mi se stanje bitno popravilo, šećer mi je s početnih visina od 6,9 pao na vrijednosti oko 5, a tlak se ustalio oko 130/80. Nakon dodatnih tri mjeseca u programu POST PLUS, dogovorila sam se s voditeljima da je vrijeme za osamostaljenje. Sada sam već tri mjeseca potpuno samostalna iako ponekad navratim subotom (tada je termin u POST PLUS). Težina mi je pet mjeseci stabilna i vjerujem da će tako i ostati.

Kretanje šećera u krvi (GUK) gospođe Sanele tijekom programa bez ikakve terapije. Početne visoke vrijednosti (6,8 i 6,9) postupno su padale do 5,6, potom na 5,3 da bi se prije kraja program ustalile na 5,1 mmol/L.

Laboratorijski nalazi gospođe Sanele prije i nakon POSTA bez ikakve terapije.

Znam da ovo zvuči pretjerano, ali sam se preporodila. Sve poslove obavljam lakše, a i lakše se krećem. Sretna sam i zadovoljna postignutim rezultatima i to ponajprije zbog zdravlja jer je to najvažnije. Ali, ipak sam žena i volim se lijepo odijevati i sada napokon mogu u kupovinu bez doživljenih neugodnosti i prikrivenih podsmijeha kada mi trgovkinje odgovore da nemaju „moju veličinu“.

 

ŠTO SU DRUGI REKLI O POSTU

Javnost je uočila POST kao novi, uspješan način liječenja pretilosti.

https://www.dw.com/hr/osje%C4%8Dki-lije%C4%8Dnici-debljina-je-bolest-a-mi-imamo-djelotvoran-lijek/a-60465898

https://www.glas-slavonije.hr/471063/3/Faller-S-13-kilograma-manje-lakse-je-kroz-svakodnevicu

https://gdosijek.hr/vijesti/post-program-osjecko-smanjivanja-tezine/450

https://portalzdravlje.hr/originalna-osjecka-dijeta-uspjesan-lijecnicki-program-mrsavljenja-pozivaju-na-upis/

https://www.osijekexpress.com/2022/01/05/program-osjeckog-smanjivanja-tezine-upisuje-u-4-mjeseca-44-polaznika-skinulo-431-kg/

https://net.hr/magazin/zdravlje/dvojica-osjeckih-lijecnika-bore-se-s-pandemijom-ali-ne-covida-34b84590-79e4-11ec-a055-1671d7f67643

http://glas.hr/440451/3/Osjecani-ce-se-moci-rijesiti-viska-kilograma-POST-om

https://osijeknews.hr/i-unatoc-koroni-post-izvrstan/

https://www.youtube.com/watch?v=aHGKvMEiZcI

https://www.dw.com/hr/osje%C4%8Dki-lije%C4%8Dnici-debljina-je-bolest-a-mi-imamo-djelotvoran-lijek/a-60465898 …

 

ZAŠTO JE VAŽNO OBJAVITI KNJIGU POST?

Objavljivanje knjige omogućit će stručnoj javnosti koristiti se spoznajama do kojih smo došli te ih dalje razvijati i nadograđivati.
Knjiga iznosi sljedeća znanja:
1. Postojeća medicinska znanja o uzročnicima pretilosti i načinima mršavljenja
2. Naša stručno-medicinska iskustva iz Programa koji traje tri godine i kojim smo obuhvatili oko 200 polaznika.
3. Znanstvene dokaze o učinkovitosti POSTA
4. Popis stručne literature koju smo koristili gradeći Program kako bi oni željni proširiti svoje znanje mogli s lakoćom koristiti provjerene izvore.
5. Knjiga će osobama s pretilošću biti koristan vodič za samostalno rješavanje svog problema.
6. Iskustva samih polaznika Programa.

 

O AUTORIMA KNJIGE POST

doc. prim. dr. sc. Mario Ćurković,  dr. med., specijalist obiteljske medicine je 1996. godine završio Harvard Program In Refugee Trauma u organizaciji Harvard School of Public Health, Departement of Health Policy and Management. Položio je 1998. godine “Step 1 i Step 2” USMLE-a u Budimpešti. Tijekom 1998. i 1999. završio je prvu godinu stručnog poslijediplomskog studija iz ultrazvuka u medicini i biologiji – smjer gastroenterologija /hepatologija u OB „Sveti Duh“ u Zagrebu.

U razdoblju od 2000.  do 2003. završio je znanstveni poslijediplomski studij u Osijeku  smjer biomedicina i zdravstvo. Od 2006. godine je naslovni asistent na Katedri obiteljsku medicinu pri Medicinskom fakultetu u Osijeku te je sudjelovao aktivno u izvođenju vježbi iz obiteljske medicine za studente medicine. Doktorsku disertaciju obranio je 21. travnja 2010.  na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Naziv doktorata bio je Prisutnost i mogući zdravstveni utjecaj rijetkih elemenata u vodi za piće i biološkim tkivima ruralnog stanovništva Istočne Hrvatske.

Od 2013. je naslovni docent na Katedri za obiteljsku  medicinu, Medicinskog fakulteta u Osijeku, gdje je predavač iz predmeta obiteljske medicine za studente medicine. Autor je i koautor više desetaka znanstvenih i stručnih radova objavljenih u stranoj i domaćoj literaturi i autor i koautor sveučilišnog udžbenika i drugih udžbenika.

Status višeg znanstvenog suradnika ostvario je 2016., a 2017 stekao je naziv primarijusa.

Od 2019. zajedno s kolegom Gorjanskim intenzivno radi na stvaranju novog, prirodnog i lako ostvarivog načina mršavljenja i posljedičnog ozdravljenja od pretilosti. Kao rezultat zajedničkog rada izniknuo je program POST.

 

Dražen Gorjanski, dr. med., spec. obiteljske medicine istraživanje prehrane bavi se više desetaka godina. Vegetarijanac je posljednjih 40 godina. Više je puta provodio dugotrajni potpuni post te godinama upražnjavao post jednom tjedno.

Majstor je karatea od svoje osamnaeste godine. Bio je višestruki prvak države i reprezentativac za koje je vrijeme naporno vježbao dokazujući kako prehrana koja isključuje meso nije prepreka za bavljenje vrhunskim sportom.

Obuku u autogenom treningu kojeg provodi više od četiri desetljeća  i tehnikama opuštanja proveo je kod profesora Vladimira Grudena. Tijekom bavljenja karateom obučavao je članove reprezentacije vježbama opuštanja, mentalnog predočavanja i drugim načinima za uspješno nošenje sa stresom koji vrhunski sport donosi.

Snažno se zalagao za unaprjeđenje javnog zdravstva i skrbi za pacijente javnim nastupima, pisanjem otvorenih pisama i sudjelovanjem na tribinama. Objavio je četiri knjige iz područja javnog zdravstva: Je li hrvatski zdravstveni sustav – sustav?, Obnova zdravstva, Korupcija u hrvatskom zdravstvu (zajedno s Lidijom Gajski, Natašom Škaričić, Srećkom Sladoljevim i Matkom Marušićem) te Reforma zdravstva, priručnik za neznalice, političare i ministre.

Za svoje je javno djelovanje dobio više priznanja među kojima se ističe Najdoktor za 2015., nagrada Udruge hrvatskih pacijenata.

Intenzivno je radio i na suzbijanju ambrozije u Osijeku gdje je zajedno sa članovima Udruge za borbu protiv alergijskih bolesti uspostavio prvu stanicu za kvantitativno mjerenje peludi u zraku u Hrvatskoj. Za svoj je rad na tom polju 2004. nagrađen Pečatom Grada Osijeka.

 

SADRŽAJ KNJIGE POST 


O KNJIZI (iz predgovora)

Mladen Golubić, MD, PhD
specijalist internist, subspecijalist medicine načina življenja, medicinski direktor Središta za cjelovito zdravlje, profesor obiteljske i socijalne medicine na Sveučilištu u Cincinnatiju (SAD)

Knjiga koju držite u rukama priručnik je temeljen na čvrstim dokazima medicinske struke, ali jednako tako i zdravorazumski vodič za ljude željne živjeti dobro u tjelesnom, mentalnom i duhovnim smislu. Iako je temeljna namjena knjige pomoći nam smršavjeti i održati zdravu težinu, dr. Ćurković i dr. Gorjanski lijepo nam pokazuju kako se izuzetno sofisticirana visokotehnološka znanstvena otkrića mogu uspješno i na jednostavan način primijeniti u svakodnevnom životu suzbijajući pretilost, jednu od najraširenijih nezaraznih bolesti 21. stoljeća. Koristeći odmor kao lijek, hranu kao lijek, pokret kao lijek, opuštanje kao lijek i spavanje kao lijek, sve odreda pristupe koji su ključni u mnogim iscjeljujućim sustavima, Mario i Dražen ukazuju kako je vođenje brige o sebi najbolji način za ozdravljenje. I nije tu riječ samo o ozdravljenju od pretilosti, nego i od drugih, s debljinom povezanih bolesti koje ugrožavaju živote žena i muškaraca širom Planeta, osobito srčanih bolesti, moždanog udara, raka, dijabetesa i demencije.
Vi, dragi moj kolega, Vi koji ste iskusni kliničar, specijalizant ili student medicine koji teži postati izniman liječnik, poslušajte me: Ovo je VAŠA knjiga. Ova je knjiga Vaš Guyton i Harrison i UpToDate – sve u jednom, knjiga koja će Vam pomoći riješiti KORIJENSKE UZROKE najučestalije nezarazne bolesti ranog 21. stoljeća, a ne Vas samo obučiti kako utvrditi simptome pretilosti i njenih brojnih pogubnih posljedica. Ovo je, drage moje kolege, također i knjiga o medicinski dokazanim načinima brige o sebi, načinima kojima ćete s lakoćom održavati vlastito zdravlje postajući tako zoran i obaviješten uzor svojim pacijentima ne bi li i oni na najbolji mogući način brinuli o svom zdravlju. Mario i Dražen pokazuju nam kako sve navedeno možemo ostvariti. Važno je istaknuti kako izneseno znanje nije nikakva svemirska medicina ili znanstvena fantastika. Naoružani znanstveno utemeljenim spoznajama, slijedeći obazrive i postupne korake POST programa koji su stvorila ova dva suosjećajna liječnika, SVATKO može naučiti kako živjeti bolje i kako potaknuti i razvijati naše uređene sposobnosti samoiscjeljivanja koje SVI posjedujemo.
A Vama, dragi čitatelju, skrećem pozornost na iznimnu važnost iznesenih spoznaja u knjizi. Iako su spoznaje iznesene jednostavnim jezikom i lako čitljive to ne umanjuje njihovu dubinu i dobrobit koju donose. Usuprot! I u ovom se krasnom djelu ponovno potvrđuje činjenica kako su najveće istine uvijek jednostavne – i za iskazati, i za razumjeti. Proučavanjem knjige obogatit ćete se novim saznanjima o uzrocima i liječenju pretilosti i drugih kroničnih bolesti povezanih s nezdravim načinom življenja. Ta su saznanja toliko provjerena i već toliko puta iskušana da se usuđujem reći kako ih vjerojatno nećemo mijenjati još dugo vremena. Jer preporuke da jedete u vremenskom okviru i dajete svom organizmu vremena za oporavak, da Vam jelovnik bude sastavljen od prave, pretežno biljne hrane, a ne od višestruko prerađenih proizvoda, da se dovoljno i s užitkom krećete, da dobro spavate, budete opušteni i zadovoljni te da volite sebe i druge ljude, kako savjetuje i Američko učilište medicine načina življenja (American College of Lifestyle Medicine), a koje su jasno predstavljene u ovoj knjizi, nikada neće ostarjeti. Dakle, ovo je knjiga koja će služiti Vama, ali isto tako i Vašoj djeci i Vašim unucima.
Ova je knjiga istovremeno i manifest novog načina liječenja pretilosti, ali i odličan, podroban vodič o tome kako prenijeti znanja o zdravom življenju u svakodnevnu praksu. Duboko sam zahvalan svojim kolegama Mariju i Draženu na iskazanom povjerenju da na prvim stranicama ove izvrsne knjige iskažem svoje oduševljenje njihovim radom. S nestrpljenjem čekam prijevod knjige na engleski kako bi moji studenti i pacijenti u Sjedinjenim Američkim Državama mogli učiti o vrhunskim otkrićima u liječenju pretilosti i ponovnoj uspostavi dobrog zdravlja kao što će, izlaskom knjige, mnogi od Vas u Hrvatskoj već imati priliku.
Mojim dragim kolegama u Hrvatskoj želim da im znanja iz ove čudesne knjige pomognu u liječenju njihovih pacijenata, a svim čitateljima s pretilošću želim potpuno i trajno izliječenje te življenje sretnog i ispunjenog života.
Budite zdravi!
Mladen Golubić

 

BUDŽET

 

  • 27.500 kn (91,7 %) tiskanje knjige
  • 1.500 kn (5 %) poštarina
  • 1.000 kn (3,3 %) materijalni troškovi

 

DARIVANJE I POKLONI

Zahvaljujemo na svakom daru, neovisno o uplaćenom iznosu.

Kako bismo se odužili darivateljima izradili smo sustav nagrada:

– svaki će darivatelj dobiti digitalnu zahvalnicu 

– za darove preko 220 kuna, uzvratit ćemo poklanjanjem knjige

– za darove preko 300 kuna, uzvratit ćemo knjigom i upisom u Popis darivatelja u samoj knjizi

– za darove preko 1.000 kuna, uzvratit ćemo knjigom, upisom u Popis darivatelja u samoj knjizi te mogućnošću polusatnog razgovorom s jednim od autora.

 

Kako donirati (jednostavno je!)

Kako bi se uspješno izvršila uplata potrebno je:
1. ukoliko ste na laptopu, na desnoj margini stranice odabrati željeni iznos uplate, a ukoliko ste na mobilnoj verziji, na vrhu kampanje pritisnuti plavo dugme “Podržite kampanju” i potom u kućicu upisati proizvoljni iznos i kliknuti na plavu strelicu ili ispod kućice odabrati unaprijed određeni iznos i nagradu;
2. u obrazac upisati tražene osobne podatke;
3. odabrati željeni način plaćanja:
a) Visa ili MasterCard kartica (opcija AgentCASH);
b) kriptovalutom (Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS) putem sustava PayCek (ovdje možete preuzeti upute za korištenje PayCeka);
c) KEKS Pay;
d) opća uplatnica ili internet/mobilno bankarstvo.
4. potvrditi uplatu prema daljnjim uputama platforme.

Nakon izvršenog plaćanja potrebno je sačekati određeno vrijeme do obrade uplate i njenog evidentiranja na stranici kampanje. Uplate izvršene općom uplatnicom ili internet/mobilnim bankarstvom evidentiraju se u roku od 1 do 2 radna dana, a uplate izvršene karticama, kriptovalutama ili KEKS Payom u roku od 1 do 12 sati.

Za dodatne tehničke upite u vezi plaćanja molimo Vas da se obratite na e-mail adresu cedior.org@gmail.com ili na broj telefona +385 (0)98 611 467.

Koristimo priliku da se zahvalimo Zagrebačkoj banci i Bizzonu koji su omogućili plaćanje Visa i Mastercard karticama, Erste banci koja je omogućila plaćanje aplikacijom KEKS Pay, te Electrocoinu i PayCeku koji su omogućili plaćanje kriptovalutama Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS. Također zahvaljujemo hosting tvrtki Mydataknox na održavanju servera.

 

Temeljni podaci o nositelju kampanje

Naziv organizacije: Karate klub Osijek
Adresa organizacije: Kestenova 50, 31000 Osijek
Osoba za zastupanje: Matea Cikoja
E-pošta: post20@gmail.com
Tel./fax: +385 (0)91 956 39 50 
Facebook: https://www.facebook.com/POST-100735129244959
Instagram: https://instagram.com/post_oss
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCGnDzJv7gWOR3sCBG_LaM1A
OIB: 98952010550


Modeli ulaganja

50 €

Donacija od 50 kn. Primit ćete na dar digitalnu zahvalnicu.

Donacija od 50 kn. Primit ćete na dar digitalnu zahvalnicu.

6 Ulagača

Kampanja završena

220 €

Kako bismo se odužili darivateljima za darove preko 220 kuna, uzvratit ćemo poklanjanjem knjige. Rok dostave: kolovoz 2022.

Kako bismo se odužili darivateljima za darove preko 220 kuna, uzvratit ćemo poklanjanjem knjige. Rok dostave: kolovoz 2022.

55 Ulagača

Kampanja završena

300 €

Kako bismo se odužili darivateljima za darove preko 300 kn uzvratit ćemo knjigom i upisom u Popis darivatelja u samoj knjizi. Rok dostave: kolovoz 2022.

Kako bismo se odužili darivateljima za darove preko 300 kn uzvratit ćemo knjigom i upisom u Popis darivatelja u samoj knjizi. Rok dostave: kolovoz 2022.

38 Ulagača

Kampanja završena

1000 €

Kako bismo se odužili darivateljima za darove preko 1000 kuna, uzvratit ćemo knjigom, upisom u Popis darivatelja u samoj knjizi te mogućnošću polusatnog razgovora s jednim od autora. Rok dostave: kolovoz 2022.

Kako bismo se odužili darivateljima za darove preko 1000 kuna, uzvratit ćemo knjigom, upisom u Popis darivatelja u samoj knjizi te mogućnošću polusatnog razgovora s jednim od autora. Rok dostave: kolovoz 2022.

8 Ulagača

Kampanja završena
Ime Iznos Datum
Mirta Plavšić 220,00  (1.657,59 kn) May 31, 2022
Miodrag Bosanac 1.000,00  (7.534,50 kn) May 29, 2022
Biserka Orešković 220,00  (1.657,59 kn) May 28, 2022
Ljiljana Žunić 220,00  (1.657,59 kn) May 28, 2022
BRIGITA KOVAČ-RETIH 250,00  (1.883,63 kn) May 28, 2022
Anonimno 220,00  (1.657,59 kn) May 27, 2022
Radmila Poc Kovač 300,00  (2.260,35 kn) May 27, 2022
Snježana Raguž 220,00  (1.657,59 kn) May 26, 2022
Lejla i Mladen Grgić 300,00  (2.260,35 kn) May 25, 2022
Edita Horvat 220,00  (1.657,59 kn) May 24, 2022
Damir Retkovac 250,00  (1.883,63 kn) May 24, 2022
Oskar Franjic 250,00  (1.883,63 kn) May 23, 2022
KATA BEKINA 300,00  (2.260,35 kn) May 20, 2022
Živana Radić 220,00  (1.657,59 kn) May 19, 2022
Miroslav Šimić 220,00  (1.657,59 kn) May 17, 2022
Martina Ereš 300,00  (2.260,35 kn) May 17, 2022
SPOMENKA ŠIMIĆ 300,00  (2.260,35 kn) May 16, 2022
Jelena Matić 300,00  (2.260,35 kn) May 16, 2022
Mirna Kovačević 220,00  (1.657,59 kn) May 13, 2022
Jasna Tušek-Lončarić 300,00  (2.260,35 kn) May 12, 2022
željko petr 220,00  (1.657,59 kn) May 12, 2022
Ivan Jovanovac 400,00  (3.013,80 kn) May 12, 2022
Anonimno 220,00  (1.657,59 kn) May 12, 2022
Dražan Knežević 220,00  (1.657,59 kn) May 11, 2022
Anonimno 230,00  (1.732,94 kn) May 10, 2022
Vedrana Ćosić 220,00  (1.657,59 kn) May 10, 2022
LJILJANA KLASIČEK-BENCETIĆ 225,00  (1.695,26 kn) May 09, 2022
Anonimno 290,00  (2.185,01 kn) May 09, 2022
Anonimno 50,00  (376,73 kn) May 09, 2022
Nada Crevar 305,00  (2.298,02 kn) May 07, 2022
Vedran Orsolic 220,00  (1.657,59 kn) May 07, 2022
Branimir Pinterović 1.000,00  (7.534,50 kn) May 07, 2022
Borka Morača-Crnogorac 220,00  (1.657,59 kn) May 06, 2022
Lucija Špacal 50,00  (376,73 kn) May 06, 2022
VESNA KRANJČEV-LONČAR 250,00  (1.883,63 kn) May 06, 2022
Anamarija Mehić 300,00  (2.260,35 kn) May 06, 2022
Filipa Markotić 300,00  (2.260,35 kn) May 05, 2022
Anonimno 50,00  (376,73 kn) May 05, 2022
Viktor Vanek 220,00  (1.657,59 kn) May 05, 2022
ANKA KAPRALJEVIĆ 200,00  (1.506,90 kn) May 05, 2022
Mirjana Miloš 220,00  (1.657,59 kn) May 05, 2022
Loretana Farkaš 500,00  (3.767,25 kn) May 04, 2022
Josipa Tokić 220,00  (1.657,59 kn) May 04, 2022
MARINA KAJIĆ 300,00  (2.260,35 kn) May 04, 2022
DRAGAN LENĐEL 400,00  (3.013,80 kn) May 04, 2022
ZVJEZDANA FUŠTIN 250,00  (1.883,63 kn) May 04, 2022
Valentina Hećimović 300,00  (2.260,35 kn) May 03, 2022
LJERKA KATRUŠA-NEZIRAJ 300,00  (2.260,35 kn) May 03, 2022
Karmen Brajša 300,00  (2.260,35 kn) May 03, 2022
RADMILA MATOŠA 300,00  (2.260,35 kn) May 03, 2022
Ivan Dodlek 300,00  (2.260,35 kn) May 03, 2022
Viktorija Ežbegović 250,00  (1.883,63 kn) May 03, 2022
Dunja Šojat 300,00  (2.260,35 kn) May 03, 2022
Marko Pirić 300,00  (2.260,35 kn) May 03, 2022
Ana Španić 220,00  (1.657,59 kn) May 02, 2022
Branimir Perković 300,00  (2.260,35 kn) May 02, 2022
Mario Kresonja 220,00  (1.657,59 kn) May 02, 2022
Zlata Kaptein 221,00  (1.665,12 kn) May 02, 2022
JADRANKA BAN 300,00  (2.260,35 kn) May 02, 2022
Goran Kušec 220,00  (1.657,59 kn) May 02, 2022
Mirjana Borić 1.000,00  (7.534,50 kn) May 01, 2022
SANELA VELI 300,00  (2.260,35 kn) May 01, 2022
Anonimno 220,00  (1.657,59 kn) April 29, 2022
Anonimno 220,00  (1.657,59 kn) April 29, 2022
Ljerka Bošnjak 220,00  (1.657,59 kn) April 29, 2022
MARIJANA PEČEK-VIDAKOVIĆ 300,00  (2.260,35 kn) April 29, 2022
Anonimno 1.000,00  (7.534,50 kn) April 29, 2022
Anonimno 220,00  (1.657,59 kn) April 28, 2022
Ana Tomicic 50,00  (376,73 kn) April 28, 2022
HELENA SABLIĆ TOMIĆ 220,00  (1.657,59 kn) April 28, 2022
HELENA SABLIĆ TOMIĆ 220,00  (1.657,59 kn) April 28, 2022
Stela Glaser 1.000,00  (7.534,50 kn) April 28, 2022
Brankica Bojčić 500,00  (3.767,25 kn) April 28, 2022
Klaudija Lijić Franc 50,00  (376,73 kn) April 28, 2022
Klaudija Lijić Franc 220,00  (1.657,59 kn) April 28, 2022
Biljana Babić 220,00  (1.657,59 kn) April 28, 2022
Zoran Božičević 300,00  (2.260,35 kn) April 28, 2022
Mihaela Palčok 220,00  (1.657,59 kn) April 27, 2022
Ivan Jovanović 300,00  (2.260,35 kn) April 27, 2022
Đurđica Salaški 300,00  (2.260,35 kn) April 27, 2022
ZRINKA MATIJEVIĆ 220,00  (1.657,59 kn) April 27, 2022
Anonimno 220,00  (1.657,59 kn) April 27, 2022
Jadranka Plužarić 1.000,00  (7.534,50 kn) April 27, 2022
Miroslava Kralj 220,00  (1.657,59 kn) April 27, 2022
Ivan Cikoja 300,00  (2.260,35 kn) April 27, 2022
Kata Viduka 220,00  (1.657,59 kn) April 26, 2022
Tamara Glavaš 220,00  (1.657,59 kn) April 26, 2022
Sara Skoflek 220,00  (1.657,59 kn) April 26, 2022
Berislav Vrkljan 500,00  (3.767,25 kn) April 26, 2022
Lidija Pajc 300,00  (2.260,35 kn) April 26, 2022
Anonimno 220,00  (1.657,59 kn) April 26, 2022
Antonio Kokot 300,00  (2.260,35 kn) April 26, 2022
Dubravko Kupčinovac 1.000,00  (7.534,50 kn) April 26, 2022
Anonimno 220,00  (1.657,59 kn) April 26, 2022
Nada Gosić 220,00  (1.657,59 kn) April 26, 2022
dragan kljenak 1.000,00  (7.534,50 kn) April 25, 2022
Anonimno 220,00  (1.657,59 kn) April 25, 2022
Anonimno 300,00  (2.260,35 kn) April 25, 2022
Ljiljana Ćenan 300,00  (2.260,35 kn) April 25, 2022
Dubravko Kupčinovac 600,00  (4.520,70 kn) April 25, 2022
Robert Šoš 300,00  (2.260,35 kn) April 25, 2022
Sanjica Faletar Tanacković 220,00  (1.657,59 kn) April 25, 2022
Renata Matijašević 221,00  (1.665,12 kn) April 25, 2022
Ana Marušić 220,00  (1.657,59 kn) April 25, 2022
Antal Balog 220,00  (1.657,59 kn) April 25, 2022
Iva Males 220,00  (1.657,59 kn) April 25, 2022
Nikola Mrkaja 300,00  (2.260,35 kn) April 25, 2022
hrCroatian