CroCube: prva hrvatska kockica u svemiru HRK

Ne propusti priliku ispisati povijest i postati dio budućnosti Hrvatske: uključi se u veliku kampanju i pomogni nam lansirati prvi hrvatski satelit u svemir!

Tvrtka Spacemanic i udruga A3 (Adriatic Aerospace Association) pokrenuli su projekt izrade, programiranja i lansiranja prvog nanosatelita u orbitu pogonjenog hrvatskim know-how-om i naprednim tehnologijama.

Za uspješnu misiju potrebno nam je 130.000 eura kojima ćemo nabaviti sav potreban hardware i software, licence, prikupiti potvrde, uskladiti frekvencije i registrirati satelit kod nadležnih tijela, složiti i testirati satelit u čistoj sobi, izraditi i programirati Zemaljsku stanicu za komunikaciju sa satelitom, zakupiti “kartu za svemir” putem partnera Exolaunch.

Kockasti oblik nanosatelita savršeno odgovara našem najpoznatijem nacionalnom simbolu prepoznatljivom u cijelom svijetu – crveno-bijelim kockicama – pa misija s ponosom nosi naziv CroCube – Prva hrvatska kockica u svemiru.

Očekivano lansiranje satelita predviđeno je za drugi dio 2023. godine na Falcon 9 raketi tvrtke SpaceX.

180 Ulagača 2 Sviđa mi se
56.389,00  (424.862,92 kn) PRIKUPLJENO
130.000,00  (979.485,00 kn) CILJ
Raised Percent :
43.38%

43.38% PRIKUPLJENO
, Hrvatska

Ciljevi i benefiti misije: započeti svemirsku eru u Hrvatskoj

CroCube misija početak je svemirske ere u Hrvatskoj. Njome želimo potaknuti tehnološki razvoj Hrvatske i stvaranje naprednog društva orijentiranog na prosperitet i inovacije.

Želimo povećati interes za astronomiju i svemirske projekte uz jačanje (STEM) znanosti i visokotehnološkog poduzetništva.

Želimo stvoriti platformu za osnivanje prvog svemirskog centra u Hrvatskoj, postaviti temelj za razvoj svemirskog sektora te omogućiti stvaranje bolje sutrašnjice za našu djecu, za novu generaciju znanstvenika, inženjera i istraživača svemira.

Povećanjem broja investicija i zaposlenih u sferi robotike, svemirske tehnologije i ICT industrije smanjit ćemo nezaposlenost i spriječiti odlazak (mladih) intelektualaca iz zemlje te potaknuti otvaranje novih studijskih programa orijentiranih na svemirske tehnologije.

Promovirat ćemo Hrvatsku kao inovativnu zemlju te povećati hrvatski udjel u globalnom svemirskom sektoru.


Upoznaj CroCube nanosatelit i njegovu misiju

CroCube je mali satelit u obliku kocke. Izrađen je prema industrijskim standardima, a zbog svog prepoznatljivog oblika naziva se i CubeSat.

CubeSat su standardizirani mali sateliti koji pružaju mogućnost personalizacije i prilagodbe slaganjem modularnih jedinica (eng. unit – jedinica). Izrađuju se sastavljanjem gotovih komponenti dostupnih na tržištu što drastično smanjuje njihovu cijenu i vrijeme izrade u odnosu na tradicionalne satelite.

CroCube je 1U CubeSat (1U = 10 cm x 10 cm x 10 cm) ukupne mase oko 1.1 kg.

CroCube satelit čine sljedeći sustavi i dijelovi:

● Aluminijska struktura
● Računalo
Napajanje
Sustav orijentacije i stabilizacije
Kamera
Sustav komunikacije

CroCube će biti opremljen kamerom i radijskim odašiljačem. Njegova je misija fotografirati površinu Zemlje s 550 km visine, a priliku za fotografiranje Hrvatske imat će 3 puta dnevno, na otprilike 12 minuta.

Za vrijeme trajanja misije svi zainteresirani građani moći će uživo na službenoj internet stranici misije pratiti stanje i kretanje satelita te uhvatiti #Croselfie ili radijski signal dok satelit vrši prelet nad Hrvatskom.

CroCube u sebi će imati i integriranu memorijsku karticu, koja će sadržavati sve boarding passeve, odnosno imena i prezimena donatora, zainteresiranih građana te posebnu pločicu s ugraviranim nazivima najvećih sponzora.


Inspirativna misija bez štetnih posljedica za Zemlju

Satelit neće imati nikakvih štetnih posljedica za okoliš i zemaljska istraživanja. Radi se o malenom satelitu koji ne reflektira sunčevu svjetlost i samim time ne onemogućuje astronomska opažanja sa Zemlje.

Nadalje, satelit je smješten u nisku zemljinu orbitu (LEO, Low Eart Orbit), što to znači? Nakon izvjesnog vremena satelit će privući Zemljina gravitacija i on će u cijelosti izgorjeti u atmosferi. Za njime neće ostati nikakve krhotine ni tzv. „svemirsko smeće“ koje bi ugrozilo daljnje istraživanje svemira, funkcionalnost ostalih satelita ili predstavljalo opasnost za buduće lansirne misije.


Pokloni za donatore

Budi zvijezda naše CroCube misije i novčanom uplatom omogući realizaciju projekta, a mi ćemo svaku donaciju nagraditi promo materijalom i imena svih donatora poslati u svemir!

Svi donatori, nakon evidentirane uplate, na e-mail će zaprimiti Boarding Pass i Zahvalnicu za podršku CroCube misiji.


Kako donirati (jednostavno je!)

Kako bi se uspješno izvršila uplata potrebno je:
1. ukoliko ste na laptopu, na desnoj margini stranice odabrati željeni iznos uplate, a ukoliko ste na mobilnoj verziji, na vrhu kampanje pritisnuti plavo dugme “Podržite kampanju” i potom u kućicu upisati proizvoljni iznos i kliknuti na plavu strelicu ili ispod kućice odabrati unaprijed određeni iznos i nagradu;
2. u obrazac upisati tražene osobne podatke;
3. odabrati željeni način plaćanja:
a) Visa ili MasterCard kartica (opcija AgentCASH);
b) kriptovalutom (Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS) putem sustava PayCek (ovdje možete preuzeti upute za korištenje PayCeka);
c) KEKS Pay;
d) opća uplatnica ili internet/mobilno bankarstvo.
4. potvrditi uplatu prema daljnjim uputama platforme.

Nakon izvršenog plaćanja potrebno je sačekati određeno vrijeme do obrade uplate i njenog evidentiranja na stranici kampanje. Uplate izvršene općom uplatnicom ili internet/mobilnim bankarstvom evidentiraju se u roku od 1 do 2 radna dana, a uplate izvršene karticama, kriptovalutama ili KEKS Payom u roku od 1 do 12 sati.

Za dodatne tehničke upite u vezi plaćanja molimo Vas da se obratite na e-mail adresu cedior.org@gmail.com ili na broj telefona +385 (0)98 611 467.

Koristimo priliku da se zahvalimo Zagrebačkoj banci i Bizzonu koji su omogućili plaćanje Visa i Mastercard karticama, Erste banci koja je omogućila plaćanje aplikacijom KEKS Pay, te Electrocoinu i PayCeku koji su omogućili plaćanje kriptovalutama Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS. Također zahvaljujemo hosting tvrtki Mydataknox na održavanju servera.


Tko smo mi?

Iza CroCube misije stoji posada inovatora, programera, IT stručnjaka, radioamatera i svemirskih entuzijasta koji za sobom (i pred sobom) imaju brojne uspješne misije u suradnji sa svemirskim agencijama te vodećim svemirskim divovima poput SpaceX-a i ESA-e.

Udruga Adriatic Aerospace Association (A3)

A3 je najjača i najveća hrvatska udruga u domaćem i međunarodnom sektoru aero-svemira, s bazom u Zagrebu, a pokreće je znanstvenoistraživački kadar orijentiran na razvoj novih svemirskih tehnologija, proizvoda i usluga.

Ova jadranska aero-svemirska asocijacija okuplja međunarodne agencije za aero-svemir čime stvara okruženje u kojem svi pružaju svoj obol: industrija, akademija i javni sektor čijom se kolaboracijom stvara konkurentnost te jača pozicija Hrvatske u komercijalizaciji svemira. Zahvaljujući iskustvu i znanju članova Udruge, san o svemirskim projektima u Hrvatskoj uskoro će postati stvarnost.

“Snovi su snažna sila koja potiče kreativnost i inovativnost, a zvijezde su ultimativan resurs koji ih nadahnjuju, već milenijima. Dosezanje zvijezda ima mnogo izazova i još više odgovornosti. CroCube je mali korak u svemir, ali veliki skok za Hrvatsku, za obrazovanje mladih intelektualaca u vrhunskim tehnologijama koji će nastaviti pružati svoj doprinos u istraživanju svemira, koji će nastaviti sanjati i ostvarivati te snove, svojim idejama i inovacijama bit će nositelji promjena i razvoja vlastite zemlje, ali i razvoja svemirske ere na globalnoj razini. Jer posebnost svemirskih tehnologija leži u interdisciplinarnoj suradnji raznorodnih struka i pratiti rezultate znanstvenih istraživanja.”g. Danko Bosanac, predsjednik Udruge A3


Spacemanic

Spacemanic je tvrtka za dizajn, pripremu i integraciju nanosatelitskih misija sa sjedištem u Bratislavi (Slovačka) i Brnu (Češka), fokusirana na isporuku provjerenih i inovativnih Cubesat rješenja, platformi, komponenti i usluga.

Tvrtka posjeduje pozamašno iskustvo rada sa svemirskim tehnologijama te je sposobna razviti, izgraditi i upravljati nanosatelitskim misijama. To dokazuju brojni uspješni orbitalni projekti poput: misije skCube (prvi slovački satelit u svemiru), GRBAlpha satelit za mjerenje gama zračenja, multifunkcionalan češki nanosatelit „VZLUSAT-2“, „BDSat“ za radioamatere te napredan „Planetum-1“ cubesat namijenjen obuci budućih raketnih znanstvenika i inženjera.

“Kao lider projekta prvog slovačkog satelita mogu vidjeti koliki je smisao i doprinos projekt pružio Slovačkoj Republici. Zbog njega je pokrenuta suradnja Slovačke i Europske Svemirske Agencije (ESA), nastali su novi studijski programi na slovačkim tehničkim sveučilištima, a projekt je aktivirao i nastanak slovačkog kozmičkog industrijskog ekosustava. Također je omogućio da Slovačka pronađe svoje mjesto među razvijenim zemljama koje imaju svemirske programe i imaju vlastita znanja i sredstva za lansiranje satelita u orbitu. Želim naše iskustvo i stečene vještine iskoristiti za pomoć drugim europskim zemljama te na taj način osnažiti položaj i kompetitivnost Europe u novom dobu svemirskih letova i svemirskih usluga.“g. Jakub Kapuš, CEO tvrtke Spacemanic

Osim nanosatelitskih platformi, Spacemanic pruža stručnost u radio komunikaciji i operacijama te upravlja s nekoliko zemaljskih radijskih postaja za satelitsku komunikaciju.


Kontakti

Organizatori misije: Adriatic Aerospace Association
Adresa organizacije: Martićeva 72, 10000 Zagreb
OIB: 08237305512
Osoba za zastupanje: Daniela Jović, voditeljica projekta
E-pošta: contact@crocube.hr
Mobitel: +385 (0)99 190 9472
Web stranica: www.crocube.hr
Facebook: https://www.facebook.com/crocube


Modeli ulaganja

10 €

TVOJE IME LETI U SVEMIR! Za samo 10 EUR (75,35 kn) tvoje ime ili ime tvojih najdražih leti u digitalnom obliku u nisku zemljinu orbitu. Pomogni prvoj hrvatskoj kockici poletjeti i pridruži nam se u svemiru! Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 75,35 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

TVOJE IME LETI U SVEMIR! Za samo 10 EUR (75,35 kn) tvoje ime ili ime tvojih najdražih leti u digitalnom obliku u nisku zemljinu orbitu. Pomogni prvoj hrvatskoj kockici poletjeti i pridruži nam se u svemiru! Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 75,35 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

0 Ulagača

14 €

DONACIJA BIJELOG PATULJKA: Boarding pass i slanje tvog imena u svemir + Naljepnica CroCube misije. Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 105,48 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

DONACIJA BIJELOG PATULJKA: Boarding pass i slanje tvog imena u svemir + Naljepnica CroCube misije. Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 105,48 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

0 Ulagača

27 €

HOĆU POKLON! Biraj jedan od ova tri poklona: Privjesak i naljepnica ILI Brendirana majica kratkih rukava ILI Platnena torba i olovka. Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 203,43 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

HOĆU POKLON! Biraj jedan od ova tri poklona: Privjesak i naljepnica ILI Brendirana majica kratkih rukava ILI Platnena torba i olovka. Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 203,43 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

0 Ulagača

47 €

PLANETARNA DONACIJA: Boarding pass i slanje tvog imena u svemir + Naljepnica CroCube misije + Brendirani privjesak za ključeve. Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 354,12 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

PLANETARNA DONACIJA: Boarding pass i slanje tvog imena u svemir + Naljepnica CroCube misije + Brendirani privjesak za ključeve. Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 354,12 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

17 Ulagača

100 €

DONACIJA CRVENOG DIVA: Boarding pass i slanje tvog imena u svemir + Naljepnica CroCube misije + Brendirani privjesak za ključeve + Majica kratkih rukava (brending misije + tekst + odabir veličine). Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 753,45 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

DONACIJA CRVENOG DIVA: Boarding pass i slanje tvog imena u svemir + Naljepnica CroCube misije + Brendirani privjesak za ključeve + Majica kratkih rukava (brending misije + tekst + odabir veličine). Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 753,45 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

51 Ulagača

160 €

GALAKSIJA DONACIJA: Boarding pass i slanje tvog imena u svemir + Brendirani privjesak za ključeve + Naljepnica CroCube misije + Platnena torba (brending misije + tekst) + Majica kratkih rukava (brending misije + tekst + odabir veličine) + brendirana šilterica. Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 1205,52 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

GALAKSIJA DONACIJA: Boarding pass i slanje tvog imena u svemir + Brendirani privjesak za ključeve + Naljepnica CroCube misije + Platnena torba (brending misije + tekst) + Majica kratkih rukava (brending misije + tekst + odabir veličine) + brendirana šilterica. Rok dostave: siječanj 2023. Cijena u kunama iznosi 1205,52 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

84 Ulagača

Ime Iznos Datum
Hrvatski astronautički i raketni savez (HARS) 4.000,00  (30.138,00 kn) December 31, 2022
Marko Krleža 100,00  (753,45 kn) December 30, 2022
Karlo Josić 200,00  (1.506,90 kn) December 29, 2022
Raspović Ivana 200,00  (1.506,90 kn) December 28, 2022
Mario Levanic 2.000,00  (15.069,00 kn) December 28, 2022
Vedrana Adamek 75,00  (565,09 kn) December 27, 2022
Filip Floreani 100,00  (753,45 kn) December 24, 2022
Edi Budimilic 7.000,00  (52.741,50 kn) December 22, 2022
Anonimno 200,00  (1.506,90 kn) December 22, 2022
Marko Pleše 100,00  (753,45 kn) December 16, 2022
Ivan Jukić 100,00  (753,45 kn) December 13, 2022
Ante Radoš 100,00  (753,45 kn) December 13, 2022
Zvjezdarnica Zagreb 300,00  (2.260,35 kn) December 12, 2022
OŠ Budrovci 548,00  (4.128,91 kn) December 12, 2022
Tomislav Keser 500,00  (3.767,25 kn) December 09, 2022
Goran Ivankovic 350,00  (2.637,08 kn) December 05, 2022
Albert Gajšak 200,00  (1.506,90 kn) December 05, 2022
Ivan Šoštarić 750,00  (5.650,88 kn) November 30, 2022
Cristina Rotaru 75,00  (565,09 kn) November 27, 2022
Antonija Brckovic 500,00  (3.767,25 kn) November 23, 2022
Bruno Badurina 200,00  (1.506,90 kn) November 22, 2022
Hrvoje Hojsak 350,00  (2.637,08 kn) November 19, 2022
Nenad Jankovic 100,00  (753,45 kn) November 18, 2022
Vesna Srnić 100,00  (753,45 kn) November 18, 2022
Ivica Štiglić 200,00  (1.506,90 kn) November 18, 2022
Tomislav Novakovic 350,00  (2.637,08 kn) November 18, 2022
Romano Del Vechio 350,00  (2.637,08 kn) November 17, 2022
Anonimno 200,00  (1.506,90 kn) November 17, 2022
Nina Nina 100,00  (753,45 kn) November 17, 2022
Anonimno 100,00  (753,45 kn) November 17, 2022
Anonimno 50,00  (376,73 kn) November 17, 2022
Anonimno 100,00  (753,45 kn) November 14, 2022
Vedran Fabeta 100,00  (753,45 kn) November 14, 2022
Tamara Madić 200,00  (1.506,90 kn) November 13, 2022
Slavomír Frešo 100,00  (753,45 kn) November 12, 2022
Milan-Max Vulin 100,00  (753,45 kn) November 12, 2022
Gordana Jancec 200,00  (1.506,90 kn) November 11, 2022
Anonimno 100,00  (753,45 kn) November 11, 2022
Ivan Dujak 350,00  (2.637,08 kn) November 11, 2022
Vid Piljek 100,00  (753,45 kn) November 11, 2022
Ante Lagator 1.200,00  (9.041,40 kn) November 11, 2022
Tomislav Jovic 100,00  (753,45 kn) November 11, 2022
Zvonimir Blažić 100,00  (753,45 kn) November 10, 2022
Mate Katalinić 350,00  (2.637,08 kn) November 05, 2022
Ante i Marijana Trutin 150,00  (1.130,18 kn) November 03, 2022
VITA,LUCIJA,KARLO,NIKA JUSTIĆ 100,00  (753,45 kn) November 02, 2022
Željko Brček 200,00  (1.506,90 kn) October 31, 2022
Mark Stokes 100,00  (753,45 kn) October 27, 2022
Anonimno 50,00  (376,73 kn) October 24, 2022
Anonimno 350,00  (2.637,08 kn) October 24, 2022
Luka Vuletić 200,00  (1.506,90 kn) October 22, 2022
Una H.Arapović 350,00  (2.637,08 kn) October 20, 2022
Loren Leskovar 200,00  (1.506,90 kn) October 20, 2022
Anonimno 200,00  (1.506,90 kn) October 20, 2022
Nikola Tot 100,00  (753,45 kn) October 20, 2022
Diana Anzulović 750,00  (5.650,88 kn) October 19, 2022
Anonimno 200,00  (1.506,90 kn) October 17, 2022
ROBERT RUŠNOV 200,00  (1.506,90 kn) October 16, 2022
Eugen Dobrić 1.200,00  (9.041,40 kn) October 13, 2022
Klaudija Molnar 50,00  (376,73 kn) October 12, 2022
Ondrej Farkas 750,00  (5.650,88 kn) October 10, 2022
Ante Jović 750,00  (5.650,88 kn) October 10, 2022
Vedran Rubeša 100,00  (753,45 kn) October 10, 2022
VEDRAN SLUKIĆ 100,00  (753,45 kn) October 10, 2022
Filip Životić 750,00  (5.650,88 kn) October 10, 2022
Ani Perušić 100,00  (753,45 kn) October 08, 2022
Zoran Šteković 100,00  (753,45 kn) October 07, 2022
Danijel Velimirović 200,00  (1.506,90 kn) October 06, 2022
Goran Basar 200,00  (1.506,90 kn) October 06, 2022
Ivana Šikić 75,00  (565,09 kn) October 05, 2022
Josip Filipović 1.200,00  (9.041,40 kn) October 05, 2022
Roko Zvonarić 100,00  (753,45 kn) October 03, 2022
Dario Filipaj 200,00  (1.506,90 kn) October 02, 2022
Jerko Vrbanec 200,00  (1.506,90 kn) October 02, 2022
Ančica Sečan 100,00  (753,45 kn) September 30, 2022
Danijel Mahulja 750,00  (5.650,88 kn) September 30, 2022
Teodor Kočila 350,00  (2.637,08 kn) September 30, 2022
Hrvoje Hunjadi 350,00  (2.637,08 kn) September 29, 2022
Dubravka Beraković 200,00  (1.506,90 kn) September 29, 2022
Zoran Hügl 200,00  (1.506,90 kn) September 29, 2022
Mile Ostojić 100,00  (753,45 kn) September 29, 2022
Damir Šeremet 200,00  (1.506,90 kn) September 29, 2022
Laura Busak 200,00  (1.506,90 kn) September 29, 2022
Ivan Kostenjak 200,00  (1.506,90 kn) September 29, 2022
Anonimno 200,00  (1.506,90 kn) September 27, 2022
Igor Buzov 200,00  (1.506,90 kn) September 27, 2022
Miroslav Brozović 75,00  (565,09 kn) September 27, 2022
Marijan Smetko 1.200,00  (9.041,40 kn) September 24, 2022
Marija Vlahović 200,00  (1.506,90 kn) September 24, 2022
Emir Ekinović 100,00  (753,45 kn) September 23, 2022
Anonimno 200,00  (1.506,90 kn) September 23, 2022
Jakov Šterc 100,00  (753,45 kn) September 22, 2022
Antonio Dejanović 100,00  (753,45 kn) September 20, 2022
Goran Vugrinec 100,00  (753,45 kn) September 20, 2022
Leopold Horak 100,00  (753,45 kn) September 20, 2022
Zdenko Uvalic 66,00  (497,28 kn) September 19, 2022
Anonimno 75,00  (565,09 kn) September 19, 2022
Zoran Kahric 700,00  (5.274,15 kn) September 19, 2022
Suzana Korov 200,00  (1.506,90 kn) September 19, 2022
Luka Mateo Rako 100,00  (753,45 kn) September 19, 2022
Josip Markov 50,00  (376,73 kn) September 18, 2022
Dinko Mance 200,00  (1.506,90 kn) September 17, 2022
Anonimno 350,00  (2.637,08 kn) September 17, 2022
Ivan Dragišić 100,00  (753,45 kn) September 14, 2022
Helena Zagorac 75,00  (565,09 kn) September 13, 2022
Petar Topljak 100,00  (753,45 kn) September 13, 2022
Sanja Veletanlić 200,00  (1.506,90 kn) September 12, 2022
Dario Bobinac 200,00  (1.506,90 kn) September 12, 2022
Ivan Marušić 100,00  (753,45 kn) September 11, 2022
Frane Lovošević 100,00  (753,45 kn) September 10, 2022
Ivo Radetić 350,00  (2.637,08 kn) September 09, 2022
Davor Mance 500,00  (3.767,25 kn) September 09, 2022
Anonimno 50,00  (376,73 kn) September 09, 2022
Željko Rački 50,00  (376,73 kn) September 09, 2022
Sanja Veletanlić 100,00  (753,45 kn) September 08, 2022
Anonimno 200,00  (1.506,90 kn) September 08, 2022
Evan Širola 100,00  (753,45 kn) September 08, 2022
Igor Grcic 500,00  (3.767,25 kn) September 08, 2022
Mia Bratko Štorga 75,00  (565,09 kn) September 08, 2022
Marko Velickov 150,00  (1.130,18 kn) September 07, 2022
Anonimno 1.200,00  (9.041,40 kn) September 07, 2022
Ivan Madi 200,00  (1.506,90 kn) September 07, 2022
Fabio Sarić 100,00  (753,45 kn) September 07, 2022
Vladimira Šimić 50,00  (376,73 kn) September 07, 2022
Danko Kočiš 1.200,00  (9.041,40 kn) September 07, 2022
Anonimno 1.200,00  (9.041,40 kn) September 07, 2022
Marko Štrkalj 500,00  (3.767,25 kn) September 06, 2022
Anonimno 1.200,00  (9.041,40 kn) September 06, 2022
Boris Pečnik 200,00  (1.506,90 kn) September 06, 2022
Karlo Krišto 100,00  (753,45 kn) September 06, 2022
Domagoj Šprajc 50,00  (376,73 kn) September 06, 2022
Edi Budimilic 1.200,00  (9.041,40 kn) September 06, 2022
Matej Galić 100,00  (753,45 kn) September 06, 2022
Anonimno 200,00  (1.506,90 kn) September 06, 2022
Antonio Portolan 200,00  (1.506,90 kn) September 06, 2022
Tihana Uležić 100,00  (753,45 kn) September 05, 2022
Stevče Arsoski 500,00  (3.767,25 kn) September 05, 2022
Nataša Uran 350,00  (2.637,08 kn) September 05, 2022
Dejan Blagojevic 100,00  (753,45 kn) September 05, 2022
Anonimno 100,00  (753,45 kn) September 05, 2022
Božidar Zimić 100,00  (753,45 kn) September 05, 2022
Ante Bošnjak 100,00  (753,45 kn) September 05, 2022
NENAD BLAŽEVIĆ 100,00  (753,45 kn) September 05, 2022
Luka Korov 750,00  (5.650,88 kn) September 05, 2022
Jakov Baleta 200,00  (1.506,90 kn) September 05, 2022
Rene Brakus 50,00  (376,73 kn) September 05, 2022
Slobodan Bosanac 1.000,00  (7.534,50 kn) September 05, 2022
Alma Kugić 100,00  (753,45 kn) September 05, 2022
Eduza.hr 1.200,00  (9.041,40 kn) September 05, 2022
Romano Marić 200,00  (1.506,90 kn) September 05, 2022
Daniela Jovic 1.000,00  (7.534,50 kn) September 05, 2022
Damjan Ćosić 1.000,00  (7.534,50 kn) September 01, 2022
hrCroatian