CroCube: prva hrvatska kockica u svemiru

Ne propusti priliku ispisati povijest i postati dio budućnosti Hrvatske: uključi se u veliku kampanju i pomogni nam lansirati prvi hrvatski satelit u svemir!

Tvrtka Spacemanic i Društvo za edukaciju van okvira pokrenuli su projekt izrade, programiranja i lansiranja prvog nanosatelita u orbitu pogonjenog hrvatskim know-how-om i naprednim tehnologijama.

Za uspješnu misiju potrebno nam je 120.000 eura, a za gorivo puno znanja, dobre volje i zajedničkog doprinosa.

Kockasti oblik nanosatelita savršeno odgovara našem najpoznatijem nacionalnom simbolu prepoznatljivom u cijelom svijetu – crveno-bijelim kockicama – pa misija s ponosom nosi naziv CroCube – Prva hrvatska kockica u svemiru.

Očekivano lansiranje satelita predviđeno je za prvi kvartal 2024. godine, a odvijat će se na Falcon 9 raketi tvrtke SpaceX na misiji Transporter 10.

UPDATE #1: lansiramo u Q1 2024!

(Ožujak 2023.) Prikupili smo skoro pola potrebnog iznosa kampanje i to će biti dovoljno za financiranje minimalno potrebnog pologa koji je nužan za rezerviranje mjesta za lansiranje na SpaceX raketi. SpaceX uvjetuje da se mjesto na listi za lansiranje mora rezervirati minimalno 8 mjeseci unaprijed i zato su voditelji misije CroCube prvoj hrvatskoj ‘kockici’ u svemiru rezervirali datum lansiranja u veljači 2024.

UPDATE #2: snižen ciljani iznos kampanje!

(Svibanj 2023.) Nakon pokretanja crowdfunding kampanje privukli smo puno novih sponzora čiji nam darovi izravno pomažu u razvoju komponenata za satelit (o tome čitajte na Novostima na našem webu crocube.hr). Zato smo ciljani iznos kampanje spustili na €120.000 (prethodni iznos bio je €130.000)

UPDATE #3: AstroTron 1000 – Hrvatski modul u satelitu!

Uspješna hrvatska tvrtka Pulsar Laboratories razvija modul za CroCube!

AstroTron je sustav s trostrukim mikrokontrolerima i trostrukim senzorima koji je osmišljen kako bi revolucionirao jeftinu elektroniku u svemiru. Sa redundancijom i autonomnim radom.

AstroTron ima za cilj postati pouzdana, ekonomična i jednostavna za korištenje platforma za Cubesatove koja podržava različite eksperimente. Njegove tri ploče nude senzore, mikrokontrolere s arbitražom i I2C povezivanje s inteligentnim mogućnostima zaobilaženja kvarova.

UPDATE #4: san o satelitu postao je stvarnost!

(Studeni 2023.) Maketa i 3D vizualizacije više nisu “najopipljiviji” dio misije! CroCube je izrađen i sastavljen, a imena svih donatora, koji su misiju podržali do 8. studenog 2023. godine, nalaze se na SD kartici u satelitu i čekaju lansiranje!

207 Ulagača 4 Sviđa mi se
34.684,00  (261.326,60 kn) PRIKUPLJENO
120.000,00  (904.140,00 kn) CILJ
Raised Percent :
28.90%

0 Dana do završetka
28.90% PRIKUPLJENO
Kampanja završena
, Hrvatska

Ciljevi i benefiti misije: započeti svemirsku eru u Hrvatskoj

CroCube misija početak je svemirske ere u Hrvatskoj. Njome želimo potaknuti tehnološki razvoj Hrvatske i stvaranje naprednog društva orijentiranog na prosperitet i inovacije.

Želimo povećati interes za astronomiju i svemirske projekte uz jačanje (STEM) znanosti i visokotehnološkog poduzetništva.

Želimo stvoriti platformu za osnivanje prvog svemirskog centra u Hrvatskoj, postaviti temelj za razvoj svemirskog sektora te omogućiti stvaranje bolje sutrašnjice za našu djecu, za novu generaciju znanstvenika, inženjera i istraživača svemira.

Povećanjem broja investicija i zaposlenih u sferi robotike, svemirske tehnologije i ICT industrije smanjit ćemo nezaposlenost i spriječiti odlazak (mladih) intelektualaca iz zemlje te potaknuti otvaranje novih studijskih programa orijentiranih na svemirske tehnologije.

Promovirat ćemo Hrvatsku kao inovativnu zemlju te povećati hrvatski udjel u globalnom svemirskom sektoru.


Upoznaj CroCube nanosatelit i njegovu misiju

CroCube je mali satelit u obliku kocke. Izrađen je prema industrijskim standardima, a zbog svog prepoznatljivog oblika naziva se i CubeSat.

CubeSat su standardizirani mali sateliti koji pružaju mogućnost personalizacije i prilagodbe slaganjem modularnih jedinica (eng. unit – jedinica). Izrađuju se sastavljanjem gotovih komponenti dostupnih na tržištu što drastično smanjuje njihovu cijenu i vrijeme izrade u odnosu na tradicionalne satelite.

CroCube je 1U CubeSat (1U = 10 cm x 10 cm x 10 cm) ukupne mase oko 1.1 kg.

CroCube satelit čine sljedeći sustavi i dijelovi:

● Aluminijska struktura
● Računalo
Napajanje
Sustav orijentacije i stabilizacije
● Kamera
● AstroTron 1000

Sustav komunikacije

CroCube će biti opremljen kamerom i radijskim odašiljačem. Njegova je misija fotografirati površinu Zemlje s 510 km visine, a priliku za fotografiranje Hrvatske imat će 6 puta dnevno, na otprilike 12 minuta.

Za vrijeme trajanja misije svi zainteresirani građani moći će uživo na službenoj internet stranici misije pratiti stanje i kretanje satelita te uhvatiti #Croselfie ili radijski signal dok satelit vrši prelet nad Hrvatskom.

CroCube u sebi ima i integriranu memorijsku karticu, koja će sadržava sve boarding passeve, odnosno imena i prezimena donatora, zainteresiranih građana (koji su misiju podržali prije integracije satelita, 10. studenog 2023.) te posebnu pločicu s ugraviranim nazivima najvećih sponzora.


Inspirativna misija bez štetnih posljedica za Zemlju

Satelit neće imati nikakvih štetnih posljedica za okoliš i zemaljska istraživanja. Radi se o malenom satelitu koji ne reflektira sunčevu svjetlost i samim time ne onemogućuje astronomska opažanja sa Zemlje.

Nadalje, satelit je smješten u nisku zemljinu orbitu (LEO, Low Eart Orbit), što to znači? Nakon izvjesnog vremena satelit će privući Zemljina gravitacija i on će u cijelosti izgorjeti u atmosferi. Za njime neće ostati nikakve krhotine ni tzv. „svemirsko smeće“ koje bi ugrozilo daljnje istraživanje svemira, funkcionalnost ostalih satelita ili predstavljalo opasnost za buduće lansirne misije.


Pokloni za donatore

Budi zvijezda naše CroCube misije i novčanom uplatom omogući realizaciju projekta, a mi ćemo svaku donaciju nagraditi promo materijalima.

 

Kako donirati (jednostavno je!)

Kako bi se uspješno izvršila uplata potrebno je:
1. ukoliko ste na laptopu, na desnoj margini stranice odabrati željeni iznos uplate, a ukoliko ste na mobilnoj verziji, na vrhu kampanje pritisnuti plavo dugme “Podržite kampanju” i potom u kućicu upisati proizvoljni iznos i kliknuti na plavu strelicu ili ispod kućice odabrati unaprijed određeni iznos i nagradu;
2. u obrazac upisati tražene osobne podatke;
3. odabrati željeni način plaćanja:
a) Visa ili MasterCard kartica (opcija AgentCASH);
b) kriptovalutom (Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS) putem sustava PayCek (ovdje možete preuzeti upute za korištenje PayCeka);
c) KEKS Pay;
d) opća uplatnica ili internet/mobilno bankarstvo.
4. potvrditi uplatu prema daljnjim uputama platforme.

Nakon izvršenog plaćanja potrebno je sačekati određeno vrijeme do obrade uplate i njenog evidentiranja na stranici kampanje. Uplate izvršene općom uplatnicom ili internet/mobilnim bankarstvom evidentiraju se u roku od 1 do 2 radna dana, a uplate izvršene karticama, kriptovalutama ili KEKS Payom u roku od 1 do 12 sati.

Za dodatne tehničke upite u vezi plaćanja molimo Vas da se obratite na e-mail adresu cedior.org@gmail.com ili na broj telefona +385 (0)98 611 467.

Koristimo priliku da se zahvalimo Zagrebačkoj banci i Bizzonu koji su omogućili plaćanje Visa i Mastercard karticama, Erste banci koja je omogućila plaćanje aplikacijom KEKS Pay, te Electrocoinu i PayCeku koji su omogućili plaćanje kriptovalutama Bitcoin, Ether, Ripple, Stellar Lumen i EOS. Također zahvaljujemo hosting tvrtki Mydataknox na održavanju servera.

Tko smo mi?

Iza CroCube misije stoji posada inovatora, programera, IT stručnjaka, radioamatera i svemirskih entuzijasta koji za sobom (i pred sobom) imaju brojne uspješne misije u suradnji sa svemirskim agencijama te vodećim svemirskim divovima poput SpaceX-a i ESA-e.


Društvo za edukaciju van okvira (Društvo EVO)

Misija Društva za edukaciju van okvira je edukacija svih dobnih skupina u području kritičkog načina razmišljanja te promicanje slobode misli, mišljenja i izražavanja. Članovi Društva okupljeni su oko zajedničkog iskustva rada u znanstvenom istraživanju i obrazovanju mladih, koji uz stremljenje vlastitoj profesionalnoj izvrsnosti njeguju i odgovornost prema zajednici radeći volonterski na prevladavanju postojećih društvenih izazova.

Namjera Društva EVO je stvaranje mreže stručnjaka u Hrvatskoj i inozemstvu zainteresiranih da se kroz sinergiju postojećih i razvoj novih projekata aktivno suprostavljaju postojećim negativnim trendovima u društvu, a posebice obrazovanju. Projekti na kojima Društvo EVO trenutno radi usmjereni su ka poboljšanju znanstvene pismenosti, komunikacije i kulture.


Spacemanic

Spacemanic je tvrtka za dizajn, pripremu i integraciju nanosatelitskih misija sa sjedištem u Bratislavi (Slovačka) i Brnu (Češka), fokusirana na isporuku provjerenih i inovativnih Cubesat rješenja, platformi, komponenti i usluga.

Tvrtka posjeduje pozamašno iskustvo rada sa svemirskim tehnologijama te je sposobna razviti, izgraditi i upravljati nanosatelitskim misijama. To dokazuju brojni uspješni orbitalni projekti poput: misije skCube (prvi slovački satelit u svemiru), GRBAlpha satelit za mjerenje gama zračenja, multifunkcionalan češki nanosatelit „VZLUSAT-2“, „BDSat“ za radioamatere te napredan „Planetum-1“ cubesat namijenjen obuci budućih raketnih znanstvenika i inženjera.

“Kao lider projekta prvog slovačkog satelita mogu vidjeti koliki je smisao i doprinos projekt pružio Slovačkoj Republici. Zbog njega je pokrenuta suradnja Slovačke i Europske Svemirske Agencije (ESA), nastali su novi studijski programi na slovačkim tehničkim sveučilištima, a projekt je aktivirao i nastanak slovačkog kozmičkog industrijskog ekosustava. Također je omogućio da Slovačka pronađe svoje mjesto među razvijenim zemljama koje imaju svemirske programe i imaju vlastita znanja i sredstva za lansiranje satelita u orbitu. Želim naše iskustvo i stečene vještine iskoristiti za pomoć drugim europskim zemljama te na taj način osnažiti položaj i kompetitivnost Europe u novom dobu svemirskih letova i svemirskih usluga.“g. Jakub Kapuš, CEO tvrtke Spacemanic

Osim nanosatelitskih platformi, Spacemanic pruža stručnost u radio komunikaciji i operacijama te upravlja s nekoliko zemaljskih radijskih postaja za satelitsku komunikaciju.


Kontakti

Organizatori misije: Društvo za edukaciju van okvira
Adresa organizacije: Crnojezerska 20, 10000 Zagreb
OIB: 93042031988
Osoba za zastupanje: Nikolina Šoštarić, tajnica Društva
Voditeljica projekta: Daniela Jović
E-pošta: contact@crocube.hr
Mobitel: +385 (0)99 190 9472
Web stranica: www.crocube.hr
Facebook: facebook.com/crocube
Instagram: instagram.com/crocube_satelit


Modeli ulaganja

14 €

DONACIJA BIJELOG PATULJKA: Naljepnica CroCube misije. Rok dostave: nakon završetka kampanje. Cijena u kunama iznosi 105,48 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

DONACIJA BIJELOG PATULJKA: Naljepnica CroCube misije. Rok dostave: nakon završetka kampanje. Cijena u kunama iznosi 105,48 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

43 Ulagača

Kampanja završena

27 €

HOĆU POKLON! Biraj jedan od ova tri poklona: Privjesak i naljepnica ILI Brendirana majica kratkih rukava ILI Platnena torba i olovka. Rok dostave: nakon završetka kampanje. Cijena u kunama iznosi 203,43 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

HOĆU POKLON! Biraj jedan od ova tri poklona: Privjesak i naljepnica ILI Brendirana majica kratkih rukava ILI Platnena torba i olovka. Rok dostave: nakon završetka kampanje. Cijena u kunama iznosi 203,43 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

46 Ulagača

Kampanja završena

47 €

PLANETARNA DONACIJA: Naljepnica CroCube misije + Brendirani privjesak za ključeve. Rok dostave: nakon završetka kampanje. Cijena u kunama iznosi 354,12 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

PLANETARNA DONACIJA: Naljepnica CroCube misije + Brendirani privjesak za ključeve. Rok dostave: nakon završetka kampanje. Cijena u kunama iznosi 354,12 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

23 Ulagača

Kampanja završena

100 €

DONACIJA CRVENOG DIVA: Naljepnica CroCube misije + Brendirani privjesak za ključeve + Majica kratkih rukava (brending misije + tekst + odabir veličine). Rok dostave: nakon završetka kampanje. Cijena u kunama iznosi 753,45 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK

DONACIJA CRVENOG DIVA: Naljepnica CroCube misije + Brendirani privjesak za ključeve + Majica kratkih rukava (brending misije + tekst + odabir veličine). Rok dostave: nakon završetka kampanje. Cijena u kunama iznosi 753,45 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK

13 Ulagača

Kampanja završena

160 €

GALAKSIJA DONACIJA: Brendirani privjesak za ključeve + Naljepnica CroCube misije + Platnena torba (brending misije + tekst) + Majica kratkih rukava (brending misije + tekst + odabir veličine) + brendirana šilterica. Rok dostave: nakon završetka kampanje. Cijena u kunama iznosi 1205,52 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

GALAKSIJA DONACIJA: Brendirani privjesak za ključeve + Naljepnica CroCube misije + Platnena torba (brending misije + tekst) + Majica kratkih rukava (brending misije + tekst + odabir veličine) + brendirana šilterica. Rok dostave: nakon završetka kampanje. Cijena u kunama iznosi 1205,52 HRK. Iznos u kunama dobiva se konverzijom cijene po fiksnom tečaju HNB-a: 1 EUR = 7,53450 HRK.

12 Ulagača

Kampanja završena
Ime Iznos Datum
Vedran Stanković 27,00  (203,43 kn) January 08, 2024
Elis Sari 27,00  (203,43 kn) January 02, 2024
Alan Ivan Blazekovic 1.500,00  (11.301,75 kn) December 29, 2023
IVICA KREŠTELICA 160,00  (1.205,52 kn) December 29, 2023
Vedran Stanković 20,00  (150,69 kn) December 26, 2023
Martina Saulovic 27,00  (203,43 kn) December 13, 2023
Antonio Novoselnik 47,00  (354,12 kn) December 09, 2023
Željko Božičević 27,00  (203,43 kn) December 05, 2023
Igor Bobek 10,00  (75,35 kn) December 05, 2023
Patrik Crnić 47,00  (354,12 kn) November 21, 2023
Patrik Crnić 20,00  (150,69 kn) November 21, 2023
Lota Hajdinjak 27,00  (203,43 kn) November 17, 2023
Nela Luketić 27,00  (203,43 kn) November 16, 2023
Nela Luketić 27,00  (203,43 kn) November 16, 2023
Nada Bratković 27,00  (203,43 kn) November 15, 2023
Nela Luketić 27,00  (203,43 kn) November 15, 2023
Slavko Radman 160,00  (1.205,52 kn) November 15, 2023
Goran Benkek 27,00  (203,43 kn) November 14, 2023
Marija Petko 15,00  (113,02 kn) November 13, 2023
Anonimno 50,00  (376,73 kn) November 13, 2023
Živko Ilijasev 27,00  (203,43 kn) November 13, 2023
Jurica Polkovnikov 100,00  (753,45 kn) November 12, 2023
Goran Dojkić 5,00  (37,67 kn) November 12, 2023
Bartol Krmpotić 27,00  (203,43 kn) November 11, 2023
Tomislav Krpina 5,00  (37,67 kn) November 11, 2023
VEDRAN SLUKIĆ 20,00  (150,69 kn) November 11, 2023
Ana Aračić 27,00  (203,43 kn) November 11, 2023
Gluvi Cuko 5,00  (37,67 kn) November 11, 2023
Jasminka Puskaric 27,00  (203,43 kn) November 10, 2023
Karlo Žili 160,00  (1.205,52 kn) November 10, 2023
BRANKO SALVAGNO 5,00  (37,67 kn) November 10, 2023
Luka Oberling 27,00  (203,43 kn) November 10, 2023
Darko Turković 100,00  (753,45 kn) November 10, 2023
Marko Špišić 5,00  (37,67 kn) November 10, 2023
Emil Unger 10,00  (75,35 kn) November 10, 2023
Igor Štefanac 27,00  (203,43 kn) November 10, 2023
Maja Pavlinić 27,00  (203,43 kn) November 10, 2023
Ana & Damir Vrljić Magdić 27,00  (203,43 kn) November 09, 2023
Miroslav Maznik 5,00  (37,67 kn) November 09, 2023
Marin Junušić 10,00  (75,35 kn) November 09, 2023
GUSTAV BACINGER 50,00  (376,73 kn) November 09, 2023
Vesna Radak 50,00  (376,73 kn) November 09, 2023
Dušanka Radak Ulip 50,00  (376,73 kn) November 09, 2023
Željko Ulip 50,00  (376,73 kn) November 09, 2023
Anonimno 2,00  (15,07 kn) November 09, 2023
Neven Klepec 14,00  (105,48 kn) November 09, 2023
Marina Hranj 10,00  (75,35 kn) November 09, 2023
Damir Cvijić 14,00  (105,48 kn) November 09, 2023
Jelena Cvijić 14,00  (105,48 kn) November 09, 2023
Jurica Perko 10,00  (75,35 kn) November 09, 2023
Krešimir Mazor 50,00  (376,73 kn) November 09, 2023
Boris Županić 100,00  (753,45 kn) November 08, 2023
Miroslav Brozović 14,00  (105,48 kn) November 08, 2023
VITOMIR SUŠIĆ 50,00  (376,73 kn) November 07, 2023
Leonid Škiljević 10,00  (75,35 kn) November 05, 2023
Goran Tomičić 27,00  (203,43 kn) November 03, 2023
Dorijan Macek 27,00  (203,43 kn) November 03, 2023
Mihael Giba 47,00  (354,12 kn) October 28, 2023
Marko Crnokrak 27,00  (203,43 kn) October 26, 2023
Filip Žigo 10,00  (75,35 kn) October 26, 2023
VESNA JOSIPOVIĆ 100,00  (753,45 kn) October 25, 2023
Darko Anić 5,00  (37,67 kn) October 24, 2023
Marko Klajić 14,00  (105,48 kn) October 24, 2023
Sanjin Maravić 14,00  (105,48 kn) October 23, 2023
JAN ČLEKOVIĆ 10,00  (75,35 kn) October 23, 2023
JURAJ ČLEKOVIĆ 10,00  (75,35 kn) October 23, 2023
Sandro Ostojić 100,00  (753,45 kn) October 23, 2023
Tomislav Čleković 20,00  (150,69 kn) October 22, 2023
Dragutin Jager 50,00  (376,73 kn) October 22, 2023
Boris Kundich 14,00  (105,48 kn) October 18, 2023
Drago Sabljak 5,00  (37,67 kn) October 18, 2023
Ivan Šoprek 47,00  (354,12 kn) October 10, 2023
Marina Trstenjak Petran 10,00  (75,35 kn) October 09, 2023
Lucija Knežević 27,00  (203,43 kn) October 08, 2023
Gordana Divić 14,00  (105,48 kn) October 08, 2023
Melior Klarić 20,00  (150,69 kn) October 06, 2023
Martin Švaco 10,00  (75,35 kn) October 06, 2023
Nolin Loan 14,00  (105,48 kn) October 06, 2023
Zaviša Šimac 5,00  (37,67 kn) October 06, 2023
Ante Šolaja 160,00  (1.205,52 kn) September 28, 2023
Anonimno 14,00  (105,48 kn) September 27, 2023
Monika Matijaško 27,00  (203,43 kn) September 17, 2023
Leon Vlašić 27,00  (203,43 kn) September 15, 2023
Mladen Stankovic 10,00  (75,35 kn) September 12, 2023
Zoran Vrhovski 14,00  (105,48 kn) September 01, 2023
Hrvoje Ćulumović 15,00  (113,02 kn) July 31, 2023
Pavle Schramadei 10,00  (75,35 kn) July 29, 2023
Marko Bolanča 14,00  (105,48 kn) July 10, 2023
Mladen Bolfan 50,00  (376,73 kn) July 09, 2023
Zlatan Benic 10,00  (75,35 kn) July 06, 2023
Matko Juretić 10,00  (75,35 kn) July 02, 2023
Domagoj Zoričić 27,00  (203,43 kn) June 28, 2023
Anonimno 6.000,00  (45.207,00 kn) June 19, 2023
Anonimno 2.000,00  (15.069,00 kn) June 19, 2023
Krunoslav Bejuk 27,00  (203,43 kn) June 15, 2023
Vesna Zubović 20,00  (150,69 kn) June 14, 2023
Ana Laslo 27,00  (203,43 kn) June 09, 2023
Marijan Globan 27,00  (203,43 kn) June 09, 2023
Josip Vinković 10,00  (75,35 kn) June 07, 2023
Željka Kardum Ban 5,00  (37,67 kn) June 05, 2023
Matija Nalis 14,00  (105,48 kn) June 04, 2023
Antonio Šimić 14,00  (105,48 kn) May 12, 2023
Ivan Pišpek 27,00  (203,43 kn) May 11, 2023
Tomislav Jukic 100,00  (753,45 kn) May 04, 2023
Dubravko Svilkovic 100,00  (753,45 kn) May 03, 2023
Mladen Spevan 100,00  (753,45 kn) April 28, 2023
MARIO SVETEC 14,00  (105,48 kn) April 27, 2023
Anonimno 20,00  (150,69 kn) April 25, 2023
Levente Faddi 27,00  (203,43 kn) April 23, 2023
luka mate granić 100,00  (753,45 kn) April 18, 2023
Sofija Radoš 14,00  (105,48 kn) April 18, 2023
Martina Leboš Radoš 14,00  (105,48 kn) April 18, 2023
Ante Radoš 14,00  (105,48 kn) April 18, 2023
Damjan Crnković 10,00  (75,35 kn) April 18, 2023
Mira Kukec 10,00  (75,35 kn) April 17, 2023
Davor Jurela 50,00  (376,73 kn) April 15, 2023
Anonimno 100,00  (753,45 kn) April 14, 2023
Anonimno 50,00  (376,73 kn) April 14, 2023
Lucija Fanton 27,00  (203,43 kn) April 12, 2023
Jakov Jozić 27,00  (203,43 kn) April 11, 2023
Matej Lukinić 14,00  (105,48 kn) April 10, 2023
Anonimno 10,00  (75,35 kn) April 10, 2023
Davor Koprivić 100,00  (753,45 kn) April 10, 2023
Josip Caplić 14,00  (105,48 kn) April 06, 2023
Ana Vinkerlić Dujmović 27,00  (203,43 kn) April 05, 2023
David Grubeša 20,00  (150,69 kn) April 05, 2023
Sanja Stojić 50,00  (376,73 kn) April 04, 2023
Nikola Rodi 27,00  (203,43 kn) April 04, 2023
Sofija Radoš 10,00  (75,35 kn) April 04, 2023
Anonimno 10,00  (75,35 kn) April 03, 2023
Srećko Blažević 20,00  (150,69 kn) March 31, 2023
Anonimno 20,00  (150,69 kn) March 31, 2023
Aljosa Vucetic 27,00  (203,43 kn) March 30, 2023
Dražen Matleković 160,00  (1.205,52 kn) March 29, 2023
Emanuela Štokovac Radoš 27,00  (203,43 kn) March 28, 2023
Katarina Žunić 10,00  (75,35 kn) March 28, 2023
Ozren Pezo 10,00  (75,35 kn) March 28, 2023
Luka Milošević 27,00  (203,43 kn) March 28, 2023
Dražen Mijoč 14,00  (105,48 kn) March 28, 2023
LACI DEBELJAK 47,00  (354,12 kn) March 28, 2023
Gordan Prakiš 10,00  (75,35 kn) March 28, 2023
Velimir Vujnovic 100,00  (753,45 kn) March 28, 2023
Anonimno 10,00  (75,35 kn) March 27, 2023
Ivan Varat 100,00  (753,45 kn) March 27, 2023
Luka Stemberga 27,00  (203,43 kn) March 27, 2023
Sasa Boskovic 14,00  (105,48 kn) March 27, 2023
Anonimno 5,00  (37,67 kn) March 27, 2023
MARKO GRĐAN 27,00  (203,43 kn) March 27, 2023
Tomislav Kanižaj 10,00  (75,35 kn) March 27, 2023
Alen Mrkonjić 47,00  (354,12 kn) March 27, 2023
Goran Falkoni 27,00  (203,43 kn) March 27, 2023
Dino Ivaninić 10,00  (75,35 kn) March 27, 2023
Ivan Globan 27,00  (203,43 kn) March 27, 2023
Irena Jović 14,00  (105,48 kn) March 27, 2023
Vinka Maras 14,00  (105,48 kn) March 27, 2023
Monika Mikulec 27,00  (203,43 kn) March 27, 2023
Tomislav Krevzelj 47,00  (354,12 kn) March 27, 2023
Anonimno 20,00  (150,69 kn) March 27, 2023
Davorin Balaz 14,00  (105,48 kn) March 27, 2023
Katarina Leko 10,00  (75,35 kn) March 27, 2023
Nedim Sudić 5,00  (37,67 kn) March 23, 2023
Emir Klis 10,00  (75,35 kn) March 23, 2023
DENIS ĆUTIĆ 27,00  (203,43 kn) March 19, 2023
Igor Butorac 14,00  (105,48 kn) March 17, 2023
Petar Cvitanović 27,00  (203,43 kn) March 16, 2023
Anonimno 10,00  (75,35 kn) March 06, 2023
Zagrebačka pivovara d.o.o. 11.000,00  (82.879,50 kn) February 28, 2023
Multinorm d.o.o. 1.000,00  (7.534,50 kn) February 28, 2023
Matija Šestak 27,00  (203,43 kn) February 07, 2023
Lea Relac 10,00  (75,35 kn) February 03, 2023
Antonija Katusic 160,00  (1.205,52 kn) February 03, 2023
Ivana Šepak 14,00  (105,48 kn) February 01, 2023
Zdenko Kereša 47,00  (354,12 kn) January 23, 2023
Roberto Vdović 47,00  (354,12 kn) January 18, 2023
Mira Grčić Tanta 47,00  (354,12 kn) January 18, 2023
Živko Ilijašev 20,00  (150,69 kn) January 17, 2023
Mladen Šagud 27,00  (203,43 kn) January 16, 2023
Marinko Radovniković 14,00  (105,48 kn) January 15, 2023
Daniela a Stefan Porubcovi 50,00  (376,73 kn) January 13, 2023
Zoran Šteković 10,00  (75,35 kn) January 13, 2023
Valentina Klaić 10,00  (75,35 kn) January 12, 2023
Josip Resic 10,00  (75,35 kn) January 10, 2023
Veronika Slezakova 14,00  (105,48 kn) January 09, 2023
Anonimno 7.484,00  (56.388,20 kn) January 09, 2023
hrCroatian