CorvusPay – prvi hrvatski sustav internet naplate implementiran u crowdfunding platformu

Suradnjom Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) i Centra za društvene inovacije i održivi razvoj (CEDIOR) dovršena je crowdfunding platforma Croenergy.eu.

Croenergy je specijalizirana crowdfunding platforma za financiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te zaštite okoliša. Njenim pokretanjem Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske želi doprinijeti razvoju inovativnih koncepata financiranja energetskih projekata i pružiti dodatnu podršku u njihovom razvoju i provedbi na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Kao sustav naplate, u platformu je implementiran CorvusPay čime je postao prvi hrvatski sustav za prihvat platnih kartica putem interneta implementiran u crowdfunding platformu.  CorvusPay je od rujna 2013. službeno svrstan među najsigurnije svjetske kompanije koje se bave elektronskim plaćanjem dobivanjem Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) certifikata od strane Upravnog odbora PCI konzilija kojeg čine kuće poput Visa Inc., MasterCard Worldwide te American Express.

U narednom periodu, CorvusPay će također biti implementiran i u Registar humanitarne pomoći Republike Hrvatske u obliku crowdfunding platforme u čijem razvoju sudjeluje kao jedan od ključnih partnera Centra za društvene inovacije i održvi razvoj, a kojem su podršku dale brojne institucije i građani.

hrCroatian