Crowdfunding platforma Croinvest.eu uključila se u istraživanje Europske komisije o crowdfundingu

Europska komisija započela je istraživanje o crowdfundingu u svim njegovim oblicima u svim zemljama Europske Unije kako bi lakše detektirala trendove na tržištu, a osobito promjene koje su nastupile na crowdfunding tržištu nakon donošenja novih zakonskih rješenja od strane članica. U fokusu istraživanja će posebice biti period od 2013. do 2014. godine, a po završetku istraživanja će biti objavljen izvještaj.

U istraživanje je uključena i prva hrvatska crowdfunding platforma Croinvest.eu koja je ponudila cjelokupno pravno rješenje za svih pet crowdfunding modela financiranja(donacije, nagrade, zajmovi, vlasnički udjeli i udjeli u dobiti), kao i preporuke za daljnje uređenje crowdfundinga i njegovo uključivanje u širu gospodarsku politiku, što predstavlja temelj za budući razvoj crowdfundinga u Hrvatskoj.

JESTE LI ZNALI?
Prema dostupnim podacima, Croinvest.eu je prva crowdfunding platforma na svijetu koja koristi pravnu ustanovu tajnog društva.
Prema istraživanju časopisa Inventures, crowdfunding platforma Croinvest.eu jedina u srednjoj i jugoistočnoj Europi primjenjuje sve crowdfunding modele financiranja (donacije, nagrade, zajmovi, vlasnički udjeli i udjeli u dobiti).

hrCroatian