Predstavljanje novih projekata iz programa crowdfunding platforme Croinvest.eu na poljsko-hrvatskom gospodarskom susretu

Časopis Poduzetnik u suradnji sa Županijskom komorom Osijek and Agencijom poljsko-balkanske gospodarske suradnje iz Krakowa organizira poslovne razgovore hrvatskih i poljskih gospodarstvenika koji će se održati 15. listopada s početkom u 9,30 sati u Županijskoj komori Osijek, Europske avenije 13. Uz organizatore, susret će otvoriti g. Marek Łyżwa – ministar-savjetnik i voditelj Odjela za promociju trgovine i ulaganja Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu.

Cilj susreta je uspostava suradnje poljskih i hrvatskih poduzetnika, a teme razgovora su ulaganja poljskih poduzetnika u domaće poduzetničke zone, zajednički nastupi na tržištu EU i drugim tržištima, edukacija i prenošenje pozitivnih iskustava koje poljski poduzetnici imaju u korištenju EU fondova, te realizacija zajedničkih projekata.

Područja interesa poljskih poduzetnika jesu poslovna suradnja i ulaganja u poduzetničke zone, turizam, poljoprivredu, ekološku proizvodnju, prehrambenu industriju, obnovljive izvore energije, IT sektor te građevinski sektor.

Sljedeća dva dana, 16. i 17. listopada, predviđeni su za organizirane posjete poljske poslovne delegacije tvrtkama i zanimljivim mjestima u Slavoniji.

Tvrtke zainteresirane za uspostavu suradnje s poljskim poduzetnicima mogu prijaviti svoje sudjelovanje u susretu putem emaila ili telefona. Kontakt osoba u ŽK Osijek je Ivana Erak, ierak@hgk.hr, tel: 031/223852, te Vlado Mihajlović, urednik časopisa Poduzetnik, poduzetnik.vlado@gmail.com, mob: 091/7675999.

U susretu će sudjelovati i Centar za društvene inovacije i održivi razvoj koji će predstaviti nekoliko novih projekata koji će ući u program crowdfunding platforme Croinvest.eu. Pored toga, Centar će predstaviti i inicijativu za osnivanje Registra humanitarne pomoći Republike Hrvatske u obliku crowdfunding platforme. Model predloženog Registra je moguće primijeniti i u drugim zemljama te je izuzetno značajan jer doprinosi razvoju filantropije i gospodarstva. Osim brojnih institucija i građana iz Hrvatske, podršku Registru su pružale i institucije i građani iz okolnih zemalja (Italija, Slovenija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Grčka) u cilju njegova uspostavljanja na razini zemalja srednje i jugoistočne Europe.

en_USEnglish