Korisnici crowdfunding platforme Croinvest.eu ostvaruju pravo na besplatno savjetovanje o EU fondovima

Svi korisnici crowdfunding platforme Croinvest.eu ostvaruju pravo na besplatno savjetovanje o mogućnostima financiranja vlastitih projekata iz EU fondova. U tome im pomažu tvrtke s višegodišnjim iskustvom u povlačenju EU novca: Projektna vizija d.o.o., Optimus Consulting d.o.o., Tetida d.o.o. i Projekt jednako razvoj d.o.o.

1. PROJEKTNA VIZIJA D.O.O. je savjetnička tvrtka sa sjedištem u Karlovcu, specijalizirana za stručnu podršku poduzetnicima i obrtnicima u izradi, provedbi i edukaciji o projektima financiranim iz europskih strukturnih i nacionalnih fondova. Posebno smo usmjereni na stručnu podršku razvoju poduzetničkih projekata u Karlovačkoj županiji, a naše klijente pratimo u svim koracima od identifikacije poduzetničkih ideja i odgovorajućeg poziva, izrade projektne prijave do stručne podrške u planiranju i provođenju projekta. Naš najveći uspjeh je zadovoljstvo poduzetnika koji su uspješno proveli EU projekte i željeli bi ponoviti isti put s nama. Član smo Zajednice poslovnih savjetnika HGK, a naši stručnjaci posjeduju višegodišnje iskustvo rada u području pripreme i provedbe EU projekata koje su stekli radom u privatnom, javnom i civilnom sektoru.

Projektna vizija d.o.o.
Direktor: Igor Capan
Kralja Tomislava 17, Karlovac
047/296-329
091/568-8118
info@projektna-vizija.hr
www.projektna-vizija.hr

2. OPTIMUS CONSULTING D.O.O. je konzultantska tvrtka za poslovno savjetovanje i izradu projekata, sa sjedištem u Puli. Specijalizirani smo za savjetovanje u području povlačenja sredstava iz EU fondova i nacionalnih programa, jačanje poslovne konkurentnosti te jačanje organizacija civilnog društva. Naša je misija povećati efikasnost i produktivnost poslovanja poduzećima i javnim tijelima kroz pronalazak najpovoljnijeg načina financiranja njihovih poslovnih ideja. Imamo brojne suradnike te pokrivamo gotovo sva područja iz EU fondova. Tijekom pisanja projektnog prijedloga i same provedbe projekata na prvo mjesto stavljamo interes klijenta kojemu je na raspolaganju tim mladih i kreativnih ljudi. Svoje poslovanje temeljimo na načelima etičkog i moralnog ponašanja stavljajući pritom interes svojih klijenata na prvo mjesto. Na taj način ulažemo u održivost svog poslovanja ali i u razvoj kvalitetnih i dugoročnih odnosa sa našim klijentima.

Optimus Consulting d.o.o.
Direktorica: Kristina Rabar
Preradovićeva 1/1, Pula
098/1633-349
optimus@optimusconsulting.eu
www.optimusconsulting.eu

3. TETIDA D.O.O. je mlada hrvatska tvrtka koja se bavi apliciranjem za bespovratna sredstva fondova EU te analizom Vaše učinkovitosti. U našem timu su stručnjaci sa 16-godišnjim iskustvom u projektnom vođenju.  Svojim klijentima nudimo kompletnu uslugu analize poslovne ideje, pretrage odgovarajućih financijskih rješenja vezanih uz EU fondove, apliciranje i pripremu dokumentacije, ali i pomoć u realizaciji samog projekta. Uočili smo velik porast interesa za Europske fondove, ali nedovoljno hrabrosti da se krene u tom smjeru. Zato Tetidin tim radi u sinergiji sa svakim klijentom realno procjenjujući njegove mogućnosti i potencijale razvoja. Tetida je suosnivač Mreže za održivi razvoj Hrvatske i Platforme za održivi razvoj gradova. Unutar tvrtke postoji tim diplomiranih agronoma specijaliziranih za pitanja ruralnog razvoja.

Tetida d.o.o.
Direktor: Simon Ferjuc
Zagrebačka 89, Varaždin
099/887-4071
info@tetida.eu
www.tetida.eu

4. PROJEKT JEDNAKO RAZVOJ D.O.O. (PJR) je tvrtka osnovana 2009. godine i bavi se edukacijom, savjetovanjem, pripremom i provedbom projekata u područjima koja financiraju EU fondovi. U svom radu posvećeni smo stručnoj usluzi i povećanju apsorpcije EU fondova u Hrvatskoj te maksimalnom korištenju sredstava za kvalitetan i održivi razvoj. Snaga tvrtke su njeni djelatnici, znanje koje imaju i dodana vrijednost koju stvaraju svojim svakodnevnim radom. Znamo kako sustav EU financiranja funkcionira jer smo ga svojim rukama oblikovali. PJR tim sastoji se od 20 stručnjaka za EU fondove.

 Od svog osnutka, tvrtka PJR je postigla sljedeće rezultate:

  • do sada smo radili sa više od 600 klijenata (popis se nalazi here);
  • preko 450 projektnih ideja pomogli smo savjetom, poliranjem teksta ili nekim drugih oblikom podrške da ih prijavitelji sami razviju i prijave na EU natječaje (popis se nalazi here);
  • pomogli smo/pomažemo korisnicima da se nose s pravilima i izazovima u upravljanju provedbom 71 projekta financiranih iz EU fondova (popis se nalazi here);
  • izradili smo, komentirali ili unaprijedili 354 dokumentacija za javnu nabavu u EU projektima;
  • educirali smo preko 8.200 polaznika o temama iz područja EU fondova;
  • proveli smo i izradili 40 vanjskih evaluacija EU projekata s ciljem nepristranog ocjenjivanja uspješnosti projekta, određivanja krajnjih ishoda te davanje zaključaka i preporuka radi poticanja daljnjih poboljšanja i smjera razvoja novih projekata (popis se nalazi here). 

U okviru ove suradnje korisnici crowdfunding platforme Croinvest.eu ostvaruju pravo na stručno mišljenje PJR-a o potencijalu njihove organizacije za korištenje EU fondova. Ovo mišljenje se izrađuje temeljem specijalno dizajniranog seta pitanja u odnosu na uobičajene uvjete natječaja i najavljene predmete financiranja svih EU fondova. Kako biste što bolje razumjeli potencijal Vaše organizacije za korištenje EU fondova, detaljno ćemo s Vama proći izrađeno Mišljenje i razjasniti Vam sve mogućnosti Vaše organizacije za prijavu na natječaje i/ili sudjelovanje u ulozi dobavljača u EU projektima. U slučaju da korisnici platforme imaju konkretan natječaj na koji se žele prijaviti PJR će im dati Mišljenje, o sukladnosti projektne ideje s natječajem, koje sadržava provjeru prihvatljivosti prijavitelja i projektne ideje.

Projekt jednako razvoj d.o.o.
Direktorica: Ana Fresl
Petrovaradinska 1, Zagreb
01/8897-152
info@pjr.hr

www.pjr.hr

en_USEnglish