Posjetite manifestaciju Branje grojzdja u Pregradi i saznajte sve o crowdfunding kampanji za Dječji vrtić Naša Radost – prvom projektu CF platforme Croenergy.eu

Posljednjeg vikenda u rujnu u gradu Pregradi tradicionalno se održava manifestacija “Branje grojzdja” posvećena grožđu i njegovoj preradi. Ove godine manifestacija bilježi svoju 45. obljetnicu.

Prošle godine koncept manifestacije je osvježen, dodani su mu uz tradicionalni kulturno-zabavni program i poslovno edukativna te gospodarska komponenta: Poslovni uzlet te Sajam vinogradarske opreme i vinarstva koji ove godine dobiva međunarodnu notu, partner sajma je Občina Rogatec.

U sklopu manifestacije bit će predstavljen i prvi projekt crowdfunding platforme Croenergy.eu – Dječji vrtić Naša Radost. Grad Pregrada jedan je od prvih gradova u Hrvatskoj koji je pristupio europskoj inicijativi Sporazuma gradonačelnika i odlučio postići smanjenje emisija stakleničkih plinova za više od 20 % do 2020. godine te je na tom tragu pokrenuo renovaciju dječjeg vrtića po niskoenergetskom principu čime želi djeci omogućiti bolje i zdravije uvjete za rast, a zajednici ostvariti uštede te joj omogućiti da financijski sudjeluje u povećanju kvalitete javnih objekata čije usluge svakodnevno i koristi.

I ove godine događanja će se zbivati kroz 10 dana, od 19. do 27. rujna, a detaljan program možete naći here.

Dođite i uživajte zajedno s nama u raznovrsnim događanjima u uvijek veseloj i opuštenoj atmosferi pregradskog Branja grojzdja!

en_USEnglish