U Osijeku i Đakovu održane radionice na temu “Crowdfunding u službi društvenih inovacija”

U okviru edukativnog projekta za mlade Biti Bolji – Be BetterCentar za društvene inovacije i održivi razvoj održao je 27. i 28. travnja u Osijeku i Đakovu radionice na temu “Crowdfunding u službi društvenih inovacija”. Predavanje je održao Zoran Rajn, voditelj Centra i osnivač prve hrvatske crowdfunding platforme Croinvest.eu.

Radionice su održane za učenike 1., 2., 3. i 4. razreda Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i Ekonomske škole “Braća Radić” Đakovo, a obuhvaćale su:
– prikaz aktualnih društvenih problema u Hrvatskoj i svijetu;
– objašnjavanje pojma i važnosti društvenih inovacija;
– primjere društvenih inovacija;
– prikaz načina financiranja društvenih inovacija i projekata općenito;
– objašnjavanje pojma crowdfundinga;
– upoznavanje s crowdfunding platformama u Hrvatskoj, regiji i svijetu;
– upoznavanje s izradom crowdfunding kampanje;
– primjere crowdfunding kampanja u službi društvenih inovacija.

Nakon teorijskog dijela radionice, učenici su imali priliku detektirati probleme u vlastitoj zajednici, predložiti rješenja za njih te osmisliti crowdfunding kampanju putem koje bi navedena rješenja mogli financirati. Učenici su se pokazali iznimno uspješni u rješavanju kreativnih zadataka te će škole nastaviti suradnju s Centrom u budućnosti. Na kraju radionica održan je i kviz, a najbolji učenici nagrađeni su inovativnim društvenim igrama tvrtke Pešut d.o.o.

Ovim putem se zahvaljujemo učenicima i profesorima na toploj dobrodošlici te se radujemo budućoj suradnji i novim susretima.

O PROJEKTU BITI BOLJI – BE BETTER

BB je neprofitni projekt edukativno-kreativnog sadržaja usmjeren na edukaciju mladih o poduzetništvu, ali i drugih tema od osobitog društvenog značaja. Projekt je pokrenut 2013. godine, a u njega su se dosad uključile 23 škole. U preko 60 aktivnosti koliko je dosad organizirano sudjelovalo je 3 600 učenika. U sljedećem ciklusu uključit se još 20 novih škola, a u suradnji s partnerima iz susjednih zemalja projekt bi uskoro trebao i nadrasti granice Hrvatske. Projekt podržava velik broj javnih osoba i državnih institucija.

Nositelj projekta je mjesečni časopis Poduzetnik pokrenut 2006. godine koji već devetu godinu zaredom izlazi diljem Hrvatske, a ovaj mjesec će proslaviti i jubilarno stoto izdanje čiji će izlazak biti obilježen Poduzetničkim stolom: 100 poduzetnika. Upravo će u jubilarnom 100. broju časopisa izaći i dosad najveći intervju o crowdfundingu s voditeljom Centra i osnivačem Croinvesta Zoranom Rajnom, što smatramo posebnom čašću i na čemu se zahvaljujemo uredništvu časopisa na čelu s Vladimirom Mihajlovićem, Nenadom Bachom i Mirjanom Glavaš.

Kako biste podržali daljnji razvoj projekta Biti Bolji, naručite 100-ti broj časopisa za sebe ili ga poklonite osnovnoj i srednjoj školi ili fakultetu kojeg ste pohađali, poslovnom partneru, prijatelju ili nekome do koga vam je stalo. Time činite višestruko dobro i dajete doprinos razvoju poduzetništva koje je jedan od glavnih temelja uspješnog društva.

PRILOZI
Prezentacija u pdf formatu

hrCroatian