Uspješno završila crowdfunding kampanja “Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi”

Završetkom pilot projekta “Ti i ja zajedno za vrtić u Pregradi” koju su zajednički osmislili Grad Pregrada i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), crowdfunding platforma Croenergy.eu uspješno je položila svoj prvi ispit. U kampanji koja je trajala 90 dana prikupljeno je gotovo 100 000 kn od preko 200 donatora, čime je zatvorena financijska konstrukcija za obnovu krovišta i fasade Dječjeg vrtića Naša radost iz Pregrade.

Svečanost završetka kampanje održana je 1. travnja velikim koncertom u dvorani OŠ Janka Leskovara u organizaciji Kulturnog umjetničkog društva Pregrada i nastavkom slavlja na glavnom gradskom trgu do kasno u noć.

Nakon uspješno provedene kampanje za Dječji vrtić Naša radost iz Pregrade, REGEA u suradnji s Gradom Klanjcem priprema novu kampanju kojoj želimo da bude jednako uspješna kao i ova!

CROWDFUNDING PLATFORMA CROENERGY.EU

Croenergy je specijalizirana crowdfunding platforma za financiranje projekata energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije te zaštite okoliša. Namijenjena je javnom, poslovnom i civilnom sektoru te primjenjuje sve crowdfunding modele financiranja (donacije, nagrade, zajmove, vlasničke udjele i udjele u dobiti). Njenim pokretanjem REGEA želi doprinijeti razvoju inovativnih koncepata financiranja energetskih projekata i pružati dodatnu podršku u njihovom razvoju i provedbi na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Centar za društvene inovacije i održivi razvoj sudjelovao je kao strateški partner u njenom razvoju kroz pravno i tehničko savjetovanje te izradu softverskog rješenja platforme.

hrCroatian