Zagreb Crowdfunding Convention 2016.

Globalna zarada putem crowdfundinga posljednjih godina eksponencijalno raste, a do 2025. Svjetska banka predviđa da će dosegnuti 90-96 milijardi USD godišnje. 

Crowdfunding je sve češće odgovor na manjak sredstava u budžetima tvrtki i neprofitnih organizacija u Hrvatskoj, a u njemu su se već uspješno okušale inicijativa Okus doma, zadružna pivovara Brlog, udruga RODA, Dječji vrtić Pregrada i mnogi drugi. Crowdfunding je brz, transparentan, te daje vidljivost projektima društvene vrijednosti i potiče mobilizaciju zajednice oko zajedničkih društvenih ciljeva.

Crowdfunding Academy, jedinstvena inicijativa iz Hrvatske koja je educirala više od 45 organizacija te pomogla prikupiti više od milijun kuna za pokretanje različitih društveno korisnih projekata u 6 zemalja putem crowdfundinga, organizira drugu regionalnu konferenciju o skupnom financiranju Zagreb Crowdfunding Convention koja će se održati 13. listopada u prostoru HUB385 u Zagrebu. 

Na Zagreb Crowdfunding Convention okupit će se neka od najvećih imena europske crowdfunding scene, poput Ronalda Kleverlaana (CrowdfundingHub) i Tima Wrighta (Twintangibles), moći će se čuti savjeti za uspješnu crowdfunding kampanju iz prve ruke od glazbenika Ramba Amadeusa i Laibacha, predstaviti regionalne crowdfunding platforme, raspravljati o ulozi crowdfundinga u jeku izbjegličke krize i niz drugih tema.

Na Konvenciji će sudjelovati i Centar za društvene inovacije i održivi razvoj koji će u sklopu panela Crowdfunding Platform in the Region? predstaviti svoja iskustva s platformom Croinvest.eu te s predstavnicima drugih hrvatskih i regionalnih crowdfunding platformi (Željko Ninkov – ideaFunder$, Hrvoje Maras – Croenergy, Ingi Rafn Sigurdsson – Karolina Fund, Martina Rizman Matić – Čini pravu stvar i Matej Rauh – ADRIFund) raspravljati o mogućnostima razvoja regionalno jake crowdfunding platforme. Centar će na konferenciji predstavljati Zoran Rajn, predsjednik Centra i osnivač platforme Croinvest.eu. Moderator panela bit će Robert Pašičko iz UNDP Croatia.

Događaj se održava uz podršku Američke, Norveške i Nizozemske ambasade u Hrvatskoj te brojnih partnera. CrowdfundInsider, jedan od glavnih svjetskih portala o crowdfundingu, uvrstio je Zagreb Crowdfunding Convention među važnije evente za listopad 2016.

hrCroatian