Poziv na prvu radionicu Crowdfunding – mogućnosti financiranja inovativnih projekata

U sklopu INTERREG projekta CLIPPER, pozivamo vas na radionicu „Crowdfunding – mogućnosti financiranja inovativnih projekata” koja će se održati 9. i 10. svibnja na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Projekt CLIPPER (Creating a leadership for maritime industries – New opportunities in Europe) provodi Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije zajedno s partnerima iz sedam europskih zemalja (Francuska, Španjolska, Velika Britanija, Italija, Finska, Njemačka i Hrvatska). Projekt ima za cilj razvijanje i pružanje novih modela podrške dionicima unutar sektora pomorske industrije. Više o projektu moguće je pročitati putem sljedećeg linka:
https://www.interregeurope.eu/clipper/

Prijaviti se mogu mala i srednja poduzeća čiji su projekti povezani s morem (obalni i nautički turizam, brodogradnja, ribarstvo, akvakultura, transport, energetika, kartiranje podmorja, iskorištavanje mineralnih sirovina, biotehnologija, gospodarenje morskim otpadom, podvodno graditeljstvo, robotika i IT projekti).

Tijekom dva dana, polaznici će naučiti kako uspješno izraditi i provesti crowdfunding kampanju za svoj projekt. Osim crowdfundinga, kroz edukaciju će biti obrađeni i drugi izvori financiranja iz sektora pomorske industrije – nacionalni izvori, ESI i EFSI fondovi, EU programi Obzor 2020, LIFE, inter-regionalni, transnacionalni i programi prekogranične suradnje, fondovi rizičnog kapitala, ESCO – EPC i ESC modeli, javno-privatno partnerstvo). Detaljan program radionice nalazi se u privitku poziva.

Predavanje će održati domaći crowdfunding stručnjaci – Zoran Rajn, osnivač prve hrvatske crowdfunding platforme Croinvest.eu i predsjednik Centra za društvene inovacije i održivi razvoj (CEDIOR) i Hrvoje Maras, glavni ekonomist REGEA-e i voditelj crowdfunding platforme Croenergy.eu. Također, polaznici će imati prilike čuti i nekoliko predstavnika crowdfunding platformi i nositelja uspješnih kampanja iz Hrvatske i inozemstva te predstavnike Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Prijavu je potrebno poslati najkasnije do 07. svibnja 2019. godine (utorak) na e-mail adresu gorana.banicevic@rera.hr

Po završetku programa, polaznicima će biti dodijeljene diplome, a tri najbolja projekta osvojit će nagradno putovanje na B2B Forum koji će se održati 6. i 7. lipnja 2019. u Kielu u Njemačkoj. Forum će okupiti predstavnike tvrtki, državnih tijela, poduzetničkih potpornih institucija, znanstvenih centara izvrsnosti, banaka, crowdfunding platformi i drugih organizacija koje djeluje u plavom sektoru. Odabranim projektima RERA će pokriti trošak aviokarte, smještaja i prehrane.  

en_USEnglish