Predstavljena nova hrvatska crowdfunding platforma Čini pravu stvar

Nakon što su javnosti predstavljene platforme Croinvest.euCroenegy.eu and Registar humanitarne pomoći Republike Hrvatske, hrvatska crowdfunding scena postala je bogatija za još jednu platformu za grupno financiranje – Čini pravu stvar.

Čini pravu stvar je kombinacija društvene mreže i crowdfunding platforme koju je pokrenuo Vipnet u sklopu svojeg programa društvene odgovornosti, a koja građanima omogućava da se angažiraju i uz pomoć prijatelja i poznanika prikupe donacije za dobrotvorni cilj prema vlastitom izboru.

Misija platforme je promicanje kulture solidarnosti i osnaživanje pojedinaca kroz podizanje javne svijesti o različitim društvenim problemima i uključivanjem što većeg broja ljudi u njihovo rješavanje.

Prijavljivanjem osobnog izazova koji je posvećen odabranom dobrotvornom cilju svatko dobiva mogućnost izravno pomoći prikupljanjem priloga te postaje pozitivni pokretač u svojoj zajednici.

Registracija i korištenje je besplatno, bez naplate ikakvih troškova, čime se osigurava da prikupljena sredstva u cijelosti pripadnu onima kojima je najpotrebnije.

Više o pravilima korištenja moguće je pročitati here.

Platformi Čini pravu stvar želimo mnogo uspjeha i sreće u daljnjem radu. Njena pojava govori da se razvoj crowdfundinga u Hrvatskoj sve više ubrzava te se nadamo da će to prepoznati i državne institucije i iznjedriti promjene u zakonodavstvu o kojima smo već pisali.

en_USEnglish