Predstavljena nova hrvatska crowdfunding platforma Čini pravu stvar

Nakon što su javnosti predstavljene platforme Croinvest.euCroenegy.eu i Registar humanitarne pomoći Republike Hrvatske, hrvatska crowdfunding scena postala je bogatija za još jednu platformu za grupno financiranje – Čini pravu stvar.

Čini pravu stvar je kombinacija društvene mreže i crowdfunding platforme koju je pokrenuo Vipnet u sklopu svojeg programa društvene odgovornosti, a koja građanima omogućava da se angažiraju i uz pomoć prijatelja i poznanika prikupe donacije za dobrotvorni cilj prema vlastitom izboru.

Misija platforme je promicanje kulture solidarnosti i osnaživanje pojedinaca kroz podizanje javne svijesti o različitim društvenim problemima i uključivanjem što većeg broja ljudi u njihovo rješavanje.

Prijavljivanjem osobnog izazova koji je posvećen odabranom dobrotvornom cilju svatko dobiva mogućnost izravno pomoći prikupljanjem priloga te postaje pozitivni pokretač u svojoj zajednici.

Registracija i korištenje je besplatno, bez naplate ikakvih troškova, čime se osigurava da prikupljena sredstva u cijelosti pripadnu onima kojima je najpotrebnije.

Više o pravilima korištenja moguće je pročitati ovdje.

Platformi Čini pravu stvar želimo mnogo uspjeha i sreće u daljnjem radu. Njena pojava govori da se razvoj crowdfundinga u Hrvatskoj sve više ubrzava te se nadamo da će to prepoznati i državne institucije i iznjedriti promjene u zakonodavstvu o kojima smo već pisali.

hrCroatian